Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Asus v9999td probleempje

Anoniem
Sander1337
8 antwoorden
 • hallo,

  ik heb laatst een asus v9999td gekocht ( 6800 ) gekocht, deze werkt nu prima. En ik ben blij over de prestaties. Maar ik heb een klein probleempje:

  ik heb software meegeleverd gekregen voor het in de gaten houden van je grafische kaart ( denk aan tempratuur ram cpu, voltage, rotaties van kooler )
  Deze werkt volgens mij niet helemaal correct, want wanneer ik mijn systeem opstart verteld deze software dat mijn kaart al meteen 50 graden is
  :o , dat vind ik vrij veel als hij de hele dag heeft uitgestaan.

  Denken jullie dat er iets mis is?

  en zijn er nog ander programmas die dit kunnen en mijn kaart ondersteunen?
 • Dat is heel gewoon hoor die sensor zit direct op de chip en is dus ook vrij snel warm.
 • een videokaart kan zonder problemen 100 graden worden, die 50 graden is wat aan de hoge kant maar kan geen kwaad hoor :wink:
 • Nou ja, bij 100 graden celsius begint je kaart toch al wat te slijten hoor. Makkelijk te halen zou ik het niet willen noemen.
 • 50 graden voor een 6800 vind ik niet echt veel
 • owke, ja ik heb nog nooit een termometer op mn kaart gehad, dus ik weet ook niet hoe warm ze gemiddeld zijn :wink:
 • [quote:2c3001a461]Makkelijk te halen zou ik het niet willen noemen.[/quote:2c3001a461]

  Noem ik het wel zo dan? Ik zei "dat hij bij 100 graden nog geen problemen mag geven" :wink: . Daarnaast is het ook nog maar de vraag of die thermometer de echt de juiste temperatuur aangeeft.

  Nog even ter vergelijking: Mijn 6600GT wordt niet overgeclocked met Zalman VF-700Cu 80 graden max (volgens de tempsensor dan). De V9999TD heeft vier meer Pixel Pipelines en de 6800 core gebruikt meer stroom, dus produceert ie uiteraard meer warmte.
 • Opzich niks mis met die 50, beetje aan de hoge kant voor alleen 2d werk, maar dat ligt ook aan de luchtstroom in de case enzo. Niets om je druk over te maken, de temperatuur na of tijdens gamen is interessanter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.