Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

andere koeler voor ATi Radeon 9800SE

Anoniem
None
9 antwoorden
 • is de zalman VF700 een goede keus?


  En scheel het dan veel: de alcu of de cu variant?

  Ik wilde eigenlijk een AC maar die kan ik in groningen nergens krijgen vandaag (in gewone winkels) :cry:


  Edit: en komt die dan niet te dicht op mijn AGP slot? Want vlak eronder zit mn 1e PCI-slot, komt hij daar niet tegen aan?

  Mobo: ASUS K8V SE Deluxe….
 • In principe moet ie wel op de kaart passen. Maar het pci slot ernaast kun je niet meer gebruiken, daar hangt ie overheen.
 • dat snap ik, maar doe is ook niet in gebruik. Maar ik wil het toch wat zekerder weten dan 'in principe' , voordat ik €25,- uitgeef….

  En je garantie vervalt toch als je er een andere koeler op zet? :evil:
 • Garantie vervalt bij mijn weten. Hier een compatability list, de 9800pro staat erbij. Dus tenzij je een vreselijk nonstandard model hebt, zou ie moeten passen.

  http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_compatiblelist_eng.html
 • Je kan ook een Artic via Internet kope,

  http://www.euromaxi.nl/

  deze zaak is goedkoop voor de AC en stuurt ze op
 • tsja…..

  Ik verveelde me enorm vandaag en ben aan het knutselen geslagen:


  Ik heb zo'n pciklepje eruit gehaalt, daar een soort U op gemaakt van aluminium, met een 80mm fan erin. Die heb ik erin geklikt, en de videokaartkoeler losgekoppeld, maar wel gewoon laten zitten. Werkt perfect. Ik heb dus geen koeler meer nodig, is superstil en koelt prima.

  Het grote voordeel hiervan vind ik dat de garantie van mijn kaart niet vervalt :D . Dat is voor mij het grote bezwaar van een andere koeler.


  Wel een vraagje: toen ik hem voor het eerst aansloot, zette ik mn pc aan en schrok me rot. Ik had hem op de molex aangesloten, omdat de fanconnectors bezet waren. De fan deed niets!!! PC snel weer uit, oude videokaartfan weer aangesloten. PC weer aan multimeter erbij gehaald.

  Ik meten. Op de een of andere manier loopt bij de +12v door de GELE draad, en de +5v door de rode. Da fan kreeg dus niet genoeg stroom. Normaal gesproken moet dit toch andersom zijn? Of niet. Ik vind het wel storend. Weet nu in elk geval wel dat de voltages goed zijn…
 • Neu, klopt wel, rood is +5, geel is +12.
 • Geel is idd 12 volt, maar omdat de fan maar 2 draadjes heeft, een + en een -, is de + dus rood, maar moet er wel 12 volt op :wink:
 • dat snap ik :lol:


  Maar hoe kom ik er dan in hemelsnaam bij dat rood 12v is? :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.