Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geen pixel garantie; normaal???

Anoniem
Bosje
18 antwoorden
 • Is het normaal dat wanneer je een tft monitor wilt kopen de shop weigert om bij aankoop de monitor te controleren op dode pixels en hier ook geen garantie op wil geven ongeacht welk merk?
 • Kan inderdaad, en ik kan hun standpunt ook wel begrijpen:

  "PC Zaak doet niet aan pixel garantie om de volgende reden:

  Stel:

  Er zijn 2 monitoren op voorraad.
  Klant 1 koopt een monitor met pixelgarantie. Die neemt zo'n monitor mee naar huis en ontdekt een dode pixel. Deze is niet genoeg voor de garantie van de fabrikant, maar wel voor de winkel. Hij gaat ermee terug.
  Vervolgens krijgt hij monitor 2 mee.

  Klant 2 koopt ook een monitor, zonder pixelgarantie. Deze klant zal de monitor met de dode pixels meekrijgen.

  Dat komt omdat monitor 1 niet geaccepteerd wordt door de fabrikant. Dus hij zal opnieuw verkocht worden.
  Dus de klant die geen pixelgarantie neemt, zal bijna altijd een kapotte monitor ontvangen.

  -

  Wij doen niet graag mee aan dit soort praktijken.
  Wij willen iedereen een eerlijke kans geven.
  De monitoren komen binnen. De verpakking blijft gesloten. En de klant krijgt hem mee.
  Op deze manier heeft de klant die geen pixelgarantie zou nemen ook een eerlijke kans."
 • Ik hoor juist vaak dat je met de winkel kan afspreken om hem te controleren of dat je juist wel een pixelgarantie kan kopen bij een winkel.
  Verder vind ik dat als jij terug kom met een monitor waar dode pixels bij zitten de winkel deze terug moet nemen en deze dan terug moet sturen naar de fabrikant ipv weer opnieuw verkopen.
 • Ze willen poen, moet je zien hoe snel je pixelgarantie hebt als je betaald.

  Overigens zijn 8 van de 10 TFT's pixel perfect tegenwoordig.
 • [quote:d3d06fb42c="JBS"]
  Op deze manier heeft de klant die geen pixelgarantie zou nemen ook een eerlijke kans."[/quote:d3d06fb42c]
  Je koopt iets bij een winkel, en je maakt "een kans" dat het product goed is ??? Gewoon niet kopen bij die winkel, zelfs de Mediamarkt geeft standaard op alle tft's pixelgarantie.
 • [quote:5a1d7f17dd="JBS"]Klant 2 koopt ook een monitor, zonder pixelgarantie. Deze klant zal de monitor met de dode pixels meekrijgen.[/quote:5a1d7f17dd]Accepteer ook nooit een monitor waarvan de verpakking reeds geopend is (zie 'verzegeling' af fabriek).
  [quote:5a1d7f17dd="R-bin"]Ik hoor juist vaak dat je met de winkel kan afspreken om hem te controleren[/quote:5a1d7f17dd]ff rondvragen dus bij wie dat gewoon mogelijk is en daar je aankoop doen.
  [quote:5a1d7f17dd="R-bin"]Verder vind ik dat als jij terug kom met een monitor waar dode pixels bij zitten de winkel deze terug moet nemen en deze dan terug moet sturen naar de fabrikant ipv weer opnieuw verkopen.[/quote:5a1d7f17dd]Helaas hanteren fabrikanten meestal een bepaalde 'dode pixel policy', bijv. waarbij 2 dode pixels op een 17" oppervlak 'acceptabel' zijn en dat retourneren naar de fabrikant dan dus niet kan bij minder dan 3 dode pixels …
 • eens met starwars. Alleen kopen bij een zaak waar je afsprken mee kunt maken. Kan wel ietjes duurder worden, maar dat zou criteria niet kunnen zijn.
 • Zoals door mij al gemeld, bij Mediamarkt doen ze niet moeilijk. Onlangs een tft gekocht en toen ik vroeg naar de garantie (waaronder dode pixels) werd er geantwoord dat je iedere aankoop binnen 2 weken mag terugbrengen of omruilen zonder opgaaf van reden. Dus je hoeft niet eens te vermelden dat er dead pixels zijn, gewoon omruilen.
 • [quote:d844d185ea="Venzent"]Zoals door mij al gemeld, bij Mediamarkt doen ze niet moeilijk.[/quote:d844d185ea]Mediamarkt heeft het 'dode pixel risico' dat ze lopen gewoon doorberekend in de prijs, vandaar dat het prijspeil van de TFT monitoren daar wat hoger ligt dan bij de gangbare winkels in de Pricewatch. Ik vind qua prijs alleen de speciale aktie-aanbiedingen van de Mediamarkt interessant, maar dan moet er wel net een interessante tussen zitten.
 • foutje
 • Ik vind een pixelgarantie zoiezo bullshit als je er voor moet betalen.
  Als ik iets koop moet het gewoon 100% zijn.

  Sommige winkels hanteren een pixelverzekering a 25/40€.

  Ik koop dat ding nieuw en spreek met de winkellier af dat ie gewoon goed moet zijn, heeft ie 1 of meer pixel dan kan ie hem weer in ontvangst nemen.
 • [quote:38692b5092="r.marijnissen"]Ik vind een pixelgarantie zoiezo bullshit als je er voor moet betalen. Als ik iets koop moet het gewoon 100% zijn.[/quote:38692b5092]Fabrikanten van TFT's kunnen niet garanderen dat een pixel het begeeft in de tussentijd dat de TFT de fabriek verlaat en de winkel verlaat (tijdens transport kunnen pixels het ook begeven). De meeste fabrikanten hanteren daarom de norm dat pas bij 3 pixels of meer het scherm geretourneerd mag worden (ISO13406-2 klasse II norm bij bijv. Iiyama).

  Winkeliers kunnen en moeten deze policy gewoon overnemen, ze zijn niet verplicht om een uitgebreidere garantie te geven. Service van de zaak dus, zeker als het een gratis garantie is. Bedenk je ook dat de winstmarges krap kunnen zijn en zo'n zaakje ook zo'n TFT met dode pixels beneden de inkoopprijs nog van de hand probeert te doen.
 • klopt : pas bij meer dan 3 dode pixels.

  Ik heb pas bij BCE een Ilyama TFT gekocht met 1 jaar beperkte garantie omdat er al dode pixels in kunnen zitten. Pas bij 5 mag ik terugkomen. Scheelde wel pakweg 120 euro. Met verkoper en 2 andere klanten vonden we 3 zonder een dode pixel. Die waren dus direct verkocht
  (IIyama 435S). En als we een zgn echte nieuwe wouden (wel volle pond) dan wordt de TFT die je koopt, aangesloten en kan je zelf kijken of er dode pixels opzitten. Er zijn dus wel winkels waar je goede afspraken mee kan maken. BCE is niet de duurste maar ook niet de goedkoopste, maar wel service en goede informatie
 • Is ook de reden dat ik nooit een TFT via internet zou kopen. Eerst checken in de winkel met een test progje of de garantie krijgen dat je de TFT terug kan komen brengen. Dus zou ik er alleen één kopen bij een winkel in de buurt anders zit je nog met verzendkosten.

  Aan de ene kant kan je natuurlijk ook tegen dat internet bedrijf zeggen dat je volgens het consumentenrecht (koop op afstand) binnen 7 dagen het produkt kan retourneren. Maar vaak houden die internetbedrijfjes zich niet aan dat soort regels. En zal je heel erg veel moeite moeten doen om je gelijk te halen.
 • Daarom koop ik tft,s altijd in een winkel en de rest bestel ik online.
 • Deze discussie is al vaak gevoerd en hoe het nu precies zit is nog steeds niet helemaal duidelijk. In principe is het tegenwoordig mogelijk om tft-monitoren te maken die 100% goed zijn. In dat geval is een tft met één defecte pixel een ondeugdelijk product en zou de monitor omgeruild moeten worden.

  Pc zaken zeggen vaak dat de monitor met één defecte pixel nog aan een of andere ISO norm voldoet, maar in principe heb je daar als klant niks mee te maken. De iso norm is volgens mij door een aantal merken afgesproken, maar of er ook een wettelijke basis is voor deze norm lijkt me twijfelachtig.
 • ISO normen zijn niet door fabrikanten afgesproken.
  De fabrikant staat in zijn recht als ie binnen de norm blijft.
  anders is ie zo failliet.

  Ik geef je niet veel kans in een rechtzaak. Maar normaliter moet nu heden ten dage een TFT geen dode pixels hebben als je hem koopt.
  En verder is het gewoon goede afspraken maken.
 • Ik had ook een TFT met 1 dooie pixel, waar ik me enorm aan ergerde!!

  Ik heb toen echt vanalles geprobeerd, zelfs de consumentenbond, maar je krijgt gewoon geen nieuw scherm!

  1 tip, als je weer een TFT gaat kopen, bij Media markt hebben ze een 2 weken 'ontevreden klant' garantie, waar dus geld dat wat de rede ook is, als jij er niet tevreden mee bent, kan je je product omruilen, of je krijgt je geld terug. Dit geld bij hun ook bij dooie pixels in een TFT!!! Zij zijn de enige waarvan ik weet dat je die garantie krijgt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.