Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Asus ATI X800XT Probleem!

Anoniem
ShadowKnight
16 antwoorden
 • lijkt me sterk, een hardwareprobleem, want zonder drivers werkt ie zonder problemen (voor een kaart zonder drivers dan). Met die nieuwe windowsinstall, heb je toen alle schijven geformatteerd? Of gewoon windows er opnieuw op, zou je ook nog (als laatste redmiddel) kunnen proberen…
 • Hey,

  Ik zo'n 3 weken geleden de Asus ATI X800XT gekocht.

  Maar hij werkt niet goed, en ik kom er niet meer uit!

  Ik heb de kaart geïnstalleerd in de computer, en de aparte voedingskabel aangesloten.
  Start mn PC op, en de kaart werkt, in hoeverre een VGA kaart het doet zonder driver.
  Ik Installeer de Driver van de CD, start mn PC opnieuw op, en dan gaat het mis, bij het aanmeld scherm van XP. Ik krijg eerst een vreemd beeld, en dat kan variëren van het normale blauwe scherm, maar daarin ook kleuren die er niet horen, ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar het lijkt alsof er door een kind met verschillende kleuren op sommige plekken gekrast (getekend) is. Of soms krijg ik een zwart/wit achtig beeld, met allemaal blokjes.
  Het systeem loopt dan vast, mn monitor geeft 'no signal' aan, en soms reboot het systeem, met weer dezelfde problemen. Soms kan ik mn muis ook alleen maar horizontaal bewegen als het gebeurt.

  Ik dacht eerst misschien een driver/software conflict ofzo, heb eerst systeem herstel gedaan, en alles opnieuw geïnstalleerd. Heb ook de nieuwe catalyst driver van ati.com geprobeerd, en ook de omega drivers, maar het geeft hetzelfde resultaat.

  Ik heb een nexus 400 watt voeding, dus dat kan het ook niet zijn, lijkt mij.

  Ik heb Mycom gebeld, en mn probleem uitgelegd, en zij gaven gelijk als antwoord dat de kaart dan wsl kapot is, dus ik kon m omruilen. Na 2 weken wachten (ging iets fout bij hun logistiek ofzo), kreeg ik de kaart vandaag weer binnen, en juist, gewoon nog steeds hetzelfde probleem.

  Ik heb toen maar een verse installatie van Win XP gedaan, en het werkte wel even, alleen toen ik m voor de 2e keer rebootte (na de drivers geïnstalleerd te hebben) kreeg ik het weer.

  Weet iemand misschien waar het aan zou kunnen liggen, want ik baal hier echt enorm van! Zou het misschien aan mn Mobo kunnen liggen (is een NEC met VIA chipset)?


  Op dit moment (na een systeemherstel naar het punt waar ik m net geïnstalleerd heb) doet hij het wel, dus in principe zou die het ook gewoon moeten doen.


  Help AUB want wordt hier een beetje simpel van nou..

  Alvast bedankt
 • Die rare kleuren zijn artifacts, foutjes in de weergave. Heb je voordat je de videokaart drivers installeerde ook de moederbord drivers geinstalleerd? Blijft de kaart koel genoeg? Dus probeer het mss eens met de kast open?
 • wat voor een moederbord heb je??
 • Ik heb de drivers voor mijn moederboord geïnstalleerd ja, maar ook geprobeerd zonder. En de kast staat open

  Mijn moederbord is een NEC met VIA chipset.


  Ik heb heel wat fora doorgespit, en kwam uiteindelijk bij een duits forum terecht, waar ik uit op kon maken, dat je voor de nieuwere catalyst drivers .NET framework 1.1 nodig hebt, anders werken ze niet!!

  Ik heb dat op de ATI site ook gevonden, en heb het dus geïnstalleerd, en het lijkt te werken!! :D

  Ik weet het nog niet zeker (wil altijd 100% zeker zijn met zulke dingen) dus ga eerst nog even wat tests doen met en zonder .NET framework

  Toch vind ik het raar, want als de drivers niet zouden werken zonder .NET , waarom doen ze het dan toch soms wel, want het werkt dus af en toe ook zonder.

  En ik vind dat ATI dat wel duidelijk moet vermelden, want ik ben als dit echt de oplossing is (en dat hoop ik HEEL erg) wel 4 weken bezig geweest, en heb gewacht, voor niets!

  Maargoed, kunnen jullie dit misschien bevestigen, dat het echt daaraan zou kunnen liggen, en dat ik dan die problemen krijg?

  Nogmaals, alvast bedankt!
 • Het lag dus niet daar aan. Het gaat om de ATI Control Center die .NET Framework nodig heeft.

  Heeft iemand nog suggesties, want ik snap dit echt niet meer, en ik wil die kaart zo graag houden!

  Ik kan verder ook helemaal geen info meer vinden op het net hierover


  Echt niemand die hier een antwoord op kan geven?
 • klopt het dat je eerst een Nvidia kaart erin had ?
  Dan met Drive Cleaner 3.3 goed deinstalleren. (in de faq is er een link waar te downen) Dan pas de ATI drivers installeren.

  Installeer gemakshalve als je het al niet al heb gedaan de laatste VIA drivers en directx 9.0c
 • [quote:267613473b="Bosje"]klopt het dat je eerst een Nvidia kaart erin had ?
  Dan met Drive Cleaner 3.3 goed deinstalleren. (in de faq is er een link waar te downen) Dan pas de ATI drivers installeren.

  Installeer gemakshalve als je het al niet al heb gedaan de laatste VIA drivers en directx 9.0c[/quote:267613473b]

  Dat heb ik ook gedaan. Ik heb zelfs gister maar een verse Win XP installatie gedaan, om te kijken of dat hielp, maar het resultaat blijft hetzelfde.

  Ook heb ik de nieuwste VIA drivers al geprobeerd, en directx 9.0c is ook geïnstalleerd.

  Helpt allemaal helaas niet.


  Ik lees net ook op het net, dat je je agp driving value bij een moederbord met VIA chipset kan wijzigen, en dat dit soms problemen kan oplossen, als het signaal van de AGP bus niet sterk genoeg is.

  Alleen meot je oppassen dat je die value niet te hoog zet, want dat kan je kaart permanent beschadigen.

  En ik kan nergens vinden wat de recommended driving value is voor mijn kaart, want misschien is die standaard value wel te laag?
 • ik heb een x800pro, had ook wat problemen met de laatste ATI driver, uiteindelijk gewoon de driver zon CCC (control center) geinstalleerd en alles werkt perfect, uiteindelijk vin dik het gedoe van .NET zo'n onzin, waarom kan het niet zoals vroeger en gewoon je drivers installeeren zonder allemaal benodigdheden en dergelijke??

  Binnenkort stap ik over op Nvidea, geen gelul meer, ATI stelt me teleur de laatste maanden, met hun drivers en met hun nieuwe kaarten
 • Probeer eens een keer goed in je AGP-slot te blazen zodat het stof eruit gaat. Ook kan het AGP-slot misschien enigszins beschadigd zijn? In ieder geval, in mijn ogen lijkt het een hardware-probleem, waarbij het niet aan de videokaart kan liggen.
  Ga ook na of je BIOS instellingen correct zijn afgesteld.

  Ik ben het met je eens rombaft, mijn volgende kaart wordt ook een nVidia, op dit moment ben ik daar meer tevreden over dan ATI, ook nu ze hun nieuwe R520-core gelanceerd hebben.
 • Het lijkt me niet dat het een Hardware probleem is, en het agp slot is helemaal schoon. Mn oude GeForce doet t ook nog prima.

  Ik denk (weet het bijna wel zeker) dat het een driver/software conflict moet zijn, en idd, de kaart werkt gewoon zoals een VGA kaart moet werken zonder driver, dus neem aan dat de kaart zelf ook gewoon in orde is

  Ik zou niet weten wat ik verder allemaal in het BIOS zou kunnen veranderen waaraan het zou kunnen liggen. Het enige wat ik geprobeerd heb, is Fastwrite uitzetten.

  Ik kan dus ook die Driving Value veranderen, maar vind dit toch een beetje riskant.

  En ja, als ik een verse installatie erop zet, bedoel ik ook echt vers. Ik verwijder altijd alle partities, en formateer het eerst voordat ik alles er weer op zet, dus, ik denk eerlijk gezegd zelf, dat het met mn moederbord te maken heeft. Via schijnt (vroeger ook) nog wel eens problemen te hebben met de Catalyst drivers van ATI.

  Ik hoop dat ze dit gaan oplossen, want misschien kiezen jullie in het vervolg weer voor nVidia (ik misschien ook wel), deze kaart is wel echt een wereldkaart!! Als die werkt dan, heb t al een beetje getest, en het loopt als een trein!

  Maargoed, voor 100% doet ie t dus niet. Ik ga morgen maar eens Asus opbellen, kijken wat zij me te vertellen hebben

  Bedankt voor jullie reply's
 • Sjah, het kan imho nog steeds wel een hardware probleem zijn, maar even goed ook software. Kan je de kaart in een ander systeem testen?
 • Ik heb dezelfde kaart en had ook het probleem na een upgrade vanaf een 9800XT.

  Ik heb in de tussen tijd ff een NVIDIA kaart erin gehad. Die gedeinstallleeerd , en de driver 5.9 geinstalleerd die een foutmelding gaf en meteen na opstarten een verminkt beeld. Ook de omega drives gaven hetzelfde beeld. Deze heb ik toen gedeinstalleerd en driver cleaner gedraaid voor zowel ATI als Nvidia. Toen heb ik de driver geinstalleerd die bij de vid.kaart zat en hij werkte.

  Dus ik dacht, weet je wat. Snel weer die 5.9 proberen die betere prestaties geeft dan die versie van ASUS die van juli is. NIET DUS!! Meteen weer verminkt beld.

  Kaart werkt prima, alleen met een redelijk verouderde driver. :o

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  En hoop eigenlijk nog op een oplossing die mij met de ATI catalyst drivers kan laten werken, net zoals toen ik die9800XT had. :cry:
 • Bedankt voor je bericht! Maar ik krijg het dus al als ik de driver van de CD gebruik :S Snap het ook echt niet meer.

  Ik heb wel gezien dat mijn videokaart op dezelfde IRQ zit als de IEEE 1394 host controller en USB Hostcontroller. Ik weet niet of dit misschien het probleem kan zijn? Maar in Xp kan je die IRQ's niet meer wijzigen, en in mn BIOS kan ik ze alleen op PCI of Reserved zetten, dus echt veranderen kan ik het niet.

  Ik heb ook weer gelezen dat Asus soms een meer afwijkende voltage nodig heeft dan een 'normale' ATI kaart, van een andere manufacturer, en dus zou ik dan toch misschien die AGP Driving Value moeten aanpassen, maar welke waarde dan? Ik kan er niets over vinden, en ga niet zomaar iets invullen, want straks is die kaart kapot :S

  Hij werkt nu in principe wel, alleen valt me PC soms uit, en krijg ik de melding dat mn systeem zojuist is hersteld van een erstige fout, wat temaken heeft met het VGA stuurprogramma.

  En me voeding kan het nogmaals, lijkt mij niet zijn, het is voldoende Watt, en de voltages zijn stabiel

  *Zucht* zit er over te denken misschien toch maar een andere kaart te gaan kopen, alleen vind ik het wel jammer, want voor dit geld is het echt een meesterlijke kaart, als hij werkt

  Toch hou ik m nog wel even, ik wil eerst zeker weten waar het aan ligt!
 • Ik heb exact de zelfde simptomen met een radeon 800VE . Dacht eerst dat het aan mijn lcd scherm lag, heb toen mijn oude sony triniton 21 inch weer aangesloten, precies dezelfde problemen. Ben er ook nog niet uit wat het nou is. Bij mij verdwijnen de stippen wel naar 5 min of zo. Lijkt mij een driver probleem, zou ook de voeding kunnen zijn (extra voedingskabeltje naar videokaart)
 • Ik weet bijna zeker dat het geheugen van je videokaart niet jovel is. Dit is overduidelijk een garantiekwestie. Normaliter hoort een videokaart prima te werken met de bijgeleverde drivers.

  Wat wél het geval kán zijn:
  1. Moederbord is niet compatible met de videokaart
  2. Defect in het insteekslot (zeer onwaarschijnlijk)
  3. Sterke schommelingen in de 5 volt lijn
  4. Warmteprobleem?
  5. Systeemgeheugen incompatible met moederbord

  Dat moeten we dus uitsluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.