Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Graag advies nieuwe monitor

Anoniem
bigboys.com
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een nieuwe monitor kopen omdat die wat ik nu heb erg oud is. Ik doe veel aan gamen en af en toe films kijken.

  Nu zag ik laatst deze monitor: http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=C7F1407E-B2F3-46AE-A5E5-B0AB3542B3C8&show=specs

  Is wel een duitse site maar ik koop het van een andere site.

  Nu wou ik vragen of deze wel goed voor gamen is?

  Alvast bedankt
 • Alle CRT monitoren zijn goed voor games. Deze heeft ook nog een redelijk nette 76Hz op 1600x1200.
 • Zo te zien is het wel een shadowmask. Een diamontron is waarschijnlijk helderder.
 • Wat bedoel je met een shadowmask, betekend dat de kleuren donkerder zijn of wat?
 • Zie crt beeldschermen faq.
 • Ik heb mijn 98PDF Samtron monitor toevallig laatst weggedaan omdat ik vond dat de lichtopbrengst te weinig was om overdag films mee te kijken. 'S avonds kan het echter wel goed. Je kunt er uiteraard goed mee gamen. Het is een budget monitor met een fake vlakke beeldbuis, dat wil zeggen: de beeldbuis is van de buitenkant vlak maar van binnen ietsje bol. Ook leek er een lichte afwijking linksonder in beeld te zijn waarbij het beeld iets naar links was uitgerekt. Ook vond ik hem vrij lastig in te stellen maar dat vind ik van bijna alle monitoren. Vervelend is dat de knopjes aan de zijkant zitten, ik drukte nogal eens op de verkeerde knop. Monitor geeft scherp beeld en wekt de indruk van goede kwaliteit te zijn. Een geweldige monitor vond ik het niet - echt slecht was ie ook niet.
 • Die nieuwe 19" Samsung is een zeer goede monitor, met maar 4ms reactietijd. Heerlijk voor zowel games als video..
 • [quote:f9b80e7dc7="SaTZzz"]Die nieuwe 19" Samsung[/quote:f9b80e7dc7]Die nieuwe 19" Samsung is wel een TFT, geen CRT waar het hier over gaat.
 • Na de bericht van computerbacterie begin ik toch wel erg te twijfelen of ik deze dan ook echt ga kopen. Misschien toch naar andere monitor zoeken? :-?
 • Misschien valt deze monitor bij jou wel in de smaak. Te weinig lichtopbrengst voor tv kijken is normaal voor monitoren - andere monitoren hebben daar net zo goed last van. Als je veel lichtopbrengst wil hebben dan kun je bijvoorbeeld een monitor met lightframe nemen, die zijn speciaal gemaakt om tv mee te kunnen kijken en zo eentje heb ik nu. Een oordeel over een monitor is subjectief want op zich is het geen slechte monitor - de kwaliteit is goed maar het is een budget monitor. Ik heb hem weggedaan omdat het een 19" monitor is en ik wilde een 17" en een andere monitor had lightframe. ik ga bovendien een TFT kopen over een tijd.
 • Sorry dat ik het vraag maar wat bedoel je nou precies met Budget monitor?
 • [quote:12bee0eb02="bigboys.com"]Sorry dat ik het vraag maar wat bedoel je nou precies met Budget monitor?[/quote:12bee0eb02]Ik denk dat 19" monitors in de laagste prijsklasse bedoelt.

  Ik denk zelf dat je beter kunt kijken naar een iets beter merk, ook met het oog op garantie. Monitoren van Belinea, Iiyama en Philips zijn doorgaans wat betrouwbaarder.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/?Sortering=Prijs&Cat2=339

  Ik zou zelf de Iiyama Vision Master LS902UT pakken: heeft een killer refresh rate van 90Hz bij 1280x1024 pixels. 155 euro bij Zercom.

  [img:12bee0eb02]http://www.iiyama.nl/media/cache/5094.jpg[/img:12bee0eb02]
 • Die is inderdaad wel goed. Maar is hij wel scherp genoeg? Want als ik vergelijk met welke ik had uitgekozen, 0.20mm dotpitich, heeft deze 0.26mm dotpitch.
 • [quote:e654bf23d0="bigboys.com"]Sorry dat ik het vraag maar wat bedoel je nou precies met Budget monitor?[/quote:e654bf23d0]

  Ik bedoel daarmee dat ie goedkoop is en dat dat ook te merken is aan het relatief lage gewicht en aan het feit dat de monitor over een fake platte beeldbuis beschikt. Bovendien is Samtron geloof ik een budgetmerk van samsung. Ik zou liever voor een monitor gaan die obi-wan-kenobi opnoemt, zoals die iiyama inderdaad. Hoe dat zit met dotpitch zou ik niet weten.
 • [quote:4eb9292857="bigboys.com"]0.20mm dotpitich, heeft deze 0.26mm dotpitch.[/quote:4eb9292857]Die 0.20mm dotpitch van die Samtron is onzin, da's nl. alleen de horizontale dotpitch. Bij die Iiyama is de horizontale dotpitch 0.22mm (zie waarde achter die 0.26mm tussen haakjes) en het verschil tussen 0.20mm en 0.22mm zie je echt niet met het blote oog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.