Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PC start niet meer op, 6600GT, PSU of wat anders?

6 antwoorden
  • Ik heb onlangs een XFX 6600 GT AGP 256 Mb videokaart gekocht ter vervanging van mijn ATI 8500DV kaart. Als ik de kaart installeer lijkt het of de pc opstart tot XP ("FF" op display mobo) , gelijk daarna komt dan de melding dat XP niet opstart door een verandering in software of hardware. Er verschijnt een keuzemenu met: veilige modus, veilige modus met netwerk, vorige XP instellingen waarmee de laatste keer alles werkte of windows normaal opstarten. Bij de keuze XP opstarten gelijk weer reboot (en weer en weer....). Bij de keuze veilige modus in een enorm tempo allerlei foutmeldingen over paretities, drivers en alles wat fout kan gaan met opstarten van XP met wederom een reboot. De oude (8500DV) kaart erin en alles is weer goed. Ik snap er niets van. Mijn config is: IT7MAX2 v2.0 (AGP 4x 1,5 v). Northwood P4, 2,4 Mhz. 1024 Mb RAM. 1 x FD. 1 x DVD speler. 1 x DVD/CD writer. 2 x WD 80 Gb HD in RAID (striping). Kingwin AS-3000 watercooling (allen CPU). PSU ANTEC 300W Ik verdenk de PSU, maar dat XP helemaal niet meer opstart lijkt me dan wel weer vreemd. Gebruikt de 6600GT zoveel meer meer dan een 8500DV? Help a.u.b. ik kom er niet uit maar wil de 6600GT kaart graag houden.
  • [quote:ee0e3ccf02="Indigo"]Gebruikt de 6600GT zoveel meer meer dan een 8500DV? [/quote:ee0e3ccf02]Ja, er zit niet voor niets een extra voedingsaansluiting op die kaart ... 8) Maar misschien moet je de chipsetdrivers en/of de BIOS van het moederbord updaten, dat wil soms ook wel helpen.
  • Aanvulling op starwars. : je hebt een ATI erin gehad, heb je de drivers daarvan vooraf gedeinstalleerd ? DriveClener3 (zie faq)
  • [quote:2b07730317="Bosje"]Aanvulling op starwars.[/quote:2b07730317] ? :lol:
  • Over de ati drivers, deze heb vooraf ge deinstalleerd via de control panel. De in de faq genoemde driver cleaner heb ik wel maar niet kunnen gebruiken, ik kom niet eens in de safe mode van XP (ik heb de stappen uit de " manual" van driver cleaner gevolgd). Er zijn inderdaad wel nieuwe drivers van de mobo bios en mobo chipset. Ben alles bij elkaar aan het sprokkelen, hopen dat het helpt.............. Is het mogelijk de PSU de oorzaak van dit of geeft dat weer andere problemen?
  • De drivers moet je verwijderen (met drivercleaner) vóórdat je de oude kaart verwijderd. Daarna pc uit, nieuwe kaart erin, nieuwe drivers installeren. Elke andere werkwijze kan grote problemen veroorzaken. Het is geen wonder dat XP niks doet, hij probeert de oude kaart aan te sturen, alvorens ie naar nieuwe drivers kan beginnen te zoeken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.