Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart oorzaak crashes?

Anoniem
kamakazi
9 antwoorden
 • Ok, gister mijn gf2 erin gezet en 3dm2k1 demo gedraait voor een uur of wat: geen crash. CPU weer op 2Ghz gezet en weer 3dm2k1 demo geloopt. Een hele nacht door en nog geen crash gehad. Daar waar de 5900xt al binnen een zeer snelle tijd de boel deed crashen. [i:40dcc7962e]deze keer gewoon kachel aan en raam dicht; afgelopen zomer kon ik ook gewoon spellen spelen op een hete zomerdag[/i:40dcc7962e]

  Ik kan dus aannemen dat de rest van mijn systeem dus nog prima in orde is?

  Volgende stap: kaart physiek controleren, fan schoonmaken enzo,
  en dan weer testen voor de zekerheid.

  [b:40dcc7962e]Andere vraag [/b:40dcc7962e]
  Met mijn systeem zou een nieuwe (agp!) videokaart sneller dan een Ati 800pro / 6800gt een beetje overkill zijn, toch?
 • Denk dat je met een X800PRO of 6800GT net op het randje zit. (koop iig geen snellere)
  Maar opzich een prima kaart voor jouw systeem. :wink:
 • Zet fast-writes eens uit. ?
 • Gisteren crashte mijn computer (hard reset was nodig) al bij het laden van een map in BF2. Opnieuw opstarten en nu na 10 minuten spelen weer een crash (en het beeld miste voor de linkerhelft). 3dm2k1 demo loop om te testen, en jawel al bij de tweede loop crashte mijn pc weer (beeld zwart).

  Standaard is mijn cpu (niet het geheugen!) matig overgeklokt: 2Ghz ipv 1.6Ghz. Op deze overgeklokte snelheid toch maar weer wat andere testen gedaan maar alles (prime95, superpi etc) lijkt gewoon goed te draaien. Een paar uurtjes dan iig. Ook memtest86 geeft niets aan. Voltages zijn ok, en ook de temperatuur is goed.

  Overclock teruggedraait en 3dm2k1 demo weer in een loop: na 10 minuten weer een crash. Het gekke alleen, ik had speedfan in de achtergrond de temp en voltages laten loggen, en na het opnieuw opstarten zag ik (ik zat tijdens de test niet de hele tijd achter de pc dus het was al een tijdje in 'gecrashte toestand') dat speedfan gewoon aan het doorloggen was geweest, dus het systeem draait nog wel door maar reageert niet meer op input. Er was ook niets raars in de logfile te zien.

  Niets qua hardware of software is er veranderd; videokaart is niet overgeclockt en vertoont ook geen artifacts oid. Alle fans draaien nog … geen fouten op de hardeschijven, logboek etc. etc.

  Eigenlijk dus alleen problemen met 3d applicaties.

  Driver opnieuw, agp 4x, fw / sb uit … ik heb al veel geprobeerd maar toch gaat het steeds mis. Al vrij snel eigenlijk: binnen 10 seconden tot 10 minuten tot nu toe.

  Ik vermoed dat het aan mijn videokaart ligt. Misschien zelfs hardware matig iets misgegaan??

  Heeft er iemand advies voor mij? Misschien nog andere tests die ik kan draaien? Windows opnieuw installeren doe ik liever pas als laatste … (toch sowieso maar een twee week oude installatie, dat wel).
 • hoihoi,

  inderdaad raar probleem! loopt ie trouwens zo en zo vast.. ook standaard in windows? of alleen met spellen of iets dergelijks? je zou als eerst kunnen proberen om de drivers en software van je videokaart te deinstalleren en vervolgens de nieuwste drivers te installeren..
  als dit niet werkt kun je kijken of de videokaart wel goed is ingesteld.. dit onder eigenschappen van videokaart, geavanceerd.. is de frequentie niet hoger dan ie aan kan? beeldschermeigenschappen goed? probeer hem is lager.. lagere resolutie.. misschien werkt ie dan wel geod.. in elk geval succes! Bart
 • [quote:1bf44394d4="bverweij"]hoihoi,

  inderdaad raar probleem! loopt ie trouwens zo en zo vast.. ook standaard in windows? of alleen met spellen of iets dergelijks? je zou als eerst kunnen proberen om de drivers en software van je videokaart te deinstalleren en vervolgens de nieuwste drivers te installeren..
  als dit niet werkt kun je kijken of de videokaart wel goed is ingesteld.. dit onder eigenschappen van videokaart, geavanceerd.. is de frequentie niet hoger dan ie aan kan? beeldschermeigenschappen goed? probeer hem is lager.. lagere resolutie.. misschien werkt ie dan wel geod.. in elk geval succes! Bart[/quote:1bf44394d4]

  Alleen in spellen. Videokaart draait op standaard snelheid. Drivers herinstalleren verhelpt het niet. Mijn systeem draaide nog perfect met dezelfde drivers en instellingen de dag daarvoor.

  Zeer vreemd allemaal. Behalve de crashes is er niets anders dat wijst naar een oorzaak. :-?
 • Kan hetniet aan bf 2 liggen ( ik had zo"n zelfde probleem met CoD, beeldcrashte maar voorderest deed hij het nog, ik schoot hoor je dat ik schiet bash ik hoor je dat ik bash, na herinstalatie + patch ergens anders vandaan, deed hij het weer )
 • Zet er toch maar is een tafelventilator op met de kast open.

  Bij bf2 krijgt je vga de volle laag ook al geeft de sensor aan dat de temp laag is dit zegt niets. als ie met een flinke extra fan nog vast loopt is het zeker niet de temperatuur.
 • BF2 was alleen maar het voorbeeld; daar begon het als eerste mee. Met verscheidene 3d programma's hetzelfde probleem.

  Zelfs nu met het raam open 's nachts (lekker koud, hehe) crasht 't.

  Als ik er tijd voor heb, zet ik vanavond m'n oude gf2 gts in de computer; die draait ook nog de 3dm2k1 demo dus dat valt makkelijk te testen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.