Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

vervangende videokaart op wat oudere PC

Anoniem
Obi-wan-kenobi
7 antwoorden
 • In een Compaq PC van 450MHz met 512MB geheugen en voldoende harddiskruimte met WindowsXPProfessional zit een S3virge videokaart met AGP (dat is waarschijnlijk AGP 1x) met slecht s 16 MB geheugen op de kaart.

  De PC werkt nog als server in een LAN en daarom wil ik de PC nog handhaven. Alleen de videobewerkingen (office, outlook, internet) zouden wat sneller kunnen. Als ik de goedkoopste videokaart aanschaf met AGP8x met 64MB/128MB geheugen, werkt die kaart dan ook in een AGP (1x) slot? Bij de specs staat AGP8 interface, de vraag is dus of die kaart ook met AGP4x, AGP2x? en AGP (=1x) goed werkt.

  Als het werkt, zou een 64MB kaart of een 128 MB kaart voordeel opleveren t.o.v. de oorspronkelijke AGP1x kaart met slechts 16MB en waarschijnlijk een lagere kloksnelheid.

  Vragen:
  1. werkt een AGP8 kaart in een AGP1x slot ?
  2. levert 64 MB of 128 MB kaart voordeel op tov 16MB oudere video kaart ?

  Bedankt voor het medenken.
 • Vraag me af of dat veel helpt. Heb je de eyecandy van xp al eens uitgezet? Dus dat je ongeveer de kale win2k interface krijgt.
 • verder, een AGP8x werkt dacht ik niet in een AGP1x slot, AGP8x wel in een 4x en AGP 1x wel in een 2x, en andersom, maar los zijn ze niet compatibel dacht ik.
 • [quote:3626aea5a9="DoeHetZelf"]2. levert 64 MB of 128 MB kaart voordeel op tov 16MB oudere video kaart ?[/quote:3626aea5a9]Niet in zo'n oud Compaq systeem.
 • Ik heb nog een Geforce2 Mx 32mb Liggen is dit misschien wat voor je ?
  stuur maar een pm als het je wat lijkt heb foto's e.d.
 • Volgens mij schiet je niets op met een nieuwe videokaart. Ik denk gewoon dattie niet snel genoeg de data kan inladen om het in een keer weer te geven.
 • Videobewerken gaat idd niet zo snel met een 450MHz CPU, daar kan een andere videokaart niet zoveel aan veranderen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.