Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart tweaken/opvoeren

Hoi, ik heb everest ( home editition ) gedownload, omdat smartdoctor niet goed functioneerde. Ik kan echter nergens de temperatuur van mijn videokaart vinden??? Het lag dus aan de versie die ik had. Heb nu de ultimate edition.. Dan toch nog een vraag: in mijn taakbalk zijn inmidels een stel temperaturen weergegeven. temperatuur cpu: 43 graden. Wijkt af van bios! In bios rond 70 graden temp. GPU : 48 graden. Dit is toch de videokaart? temp cpu diode ( wat is dit? ) 80 graden.. Graag commentaar

Anoniem
Quinten
8 antwoorden
 • Ha jongens,
  ik heb vanmiddag lekker lopen oc'en. Me kaart liep op 400/800 (12 pipelines en 6 shaders) en volgens mij moet er nog meer uit te halen zijn. Had geen tijd om de andere vier groep pipelines open te zetten..
  In ieder geval, ik kreeg een score van net boven de 10.000 punten in 3dmark '03.
  Is dit redelijk?

  Zijn er nog andere maniertjes om je score op te vijzelen? Ik zat in de bios van me computer te kijken => agp aperture size stond op 64 mb meen ik? Kan ik hier wat mee?

  Thx
 • Beginnen met leren zoeken helpt al, waarom het wiel uitvinden als het er al is?

  Google:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=3dmark+tweaking&meta=
  http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=1279
 • [quote:9092612884="Vandread"]Beginnen met leren zoeken helpt al, waarom het wiel uitvinden als het er al is?

  Google:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=3dmark+tweaking&meta=
  http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=1279[/quote:9092612884]

  Dat is allemaal engels :(
  Maargoed, ik dacht dat er vast wel mensen hier op het forum waren die wel wat yips enzo hadden, zodat het hier op dit forum ook besproken kan worden..
 • Score is wel netjes, kijk eens in het 3dmark topic.
  Ik haal zelf 12700 punten met een iets overgeclockte 6800GT, dus jouwn score is niet verkeerd, iig een stukje sneller dan een 6600GT
 • [quote:9179c37b7f="NoepZor"]Score is wel netjes, kijk eens in het 3dmark topic.
  Ik haal zelf 12700 punten met een iets overgeclockte 6800GT, dus jouwn score is niet verkeerd, iig een stukje sneller dan een 6600GT[/quote:9179c37b7f]

  En dan heb ik het nog niet eens getest met de extra pipelines 8) :)
 • Maar als je nu eens wat Compare URL's post dan kunnen we wat meer vergelijken en dan weet je waar je wat meer kan verbeteren.

  En als je neit weet hoe je dat instelt: *hoogstpersoonlijk gemaakt <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />*
 • Heb trouwens nog een vraagje over de overklokinstellingen. Ik neem aan dat als ik mijn harde schijf formateer de instellingen verloren gaan? Of wordt dat op de een of andere manier op kaart opgeslagen :-?
 • [quote:04dc57a457="Quinten"]Ik neem aan dat als ik mijn harde schijf formateer de instellingen verloren gaan?[/quote:04dc57a457]Yup, het zijn immers softwarematige instellingen. Wil je dat de kaart zelf het "onthoudt", dan zul je de BIOS van de videokaart moeten modden (niet aan te raden als je niet helemaal precies weet wat je aan het doen bent … :wink: ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.