Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart aan het doodgaan?

Anoniem
Cpt.Iglo
31 antwoorden
  • Ik heb nu 2x gehad toen ik GTA San Andreas aan het spelen was op m'n Clud3D Radeon 9200SE dat het beeld ineens uitvalt en het oranje lampje van mn monitor gaat branden.
    Het geluid blijft ook ff hangen, maar na zo'n 20sec werkt alles ineens weer en krijg ik weer beeld..
    Maar als ik dan weer terug naar Windows ga is de resolutie ineens van 1280x960 naar 800x600 gezet! :o

    Zou het kunnen dat m'n (inmiddels 2jaar oude) videokaart aan het doodgaan is? Ik heb dit tot nu toe alleen met GTA San Andreas gehad, maar veel andere games speel ik ook niet op het moment..

    Alvast bedankt! :D
  • doen al je koelers het nog? misschien is de temp in je kast te hoog?

    Ik heb es een GeForce 2 MX 400 van Asus geRMAed.
    Die was passief gekoeld, maar kon niet tegen het afgeven van 85Hz video in een kast zonder extra casefans. Op 60 Hz had ik een paar maanden zonder probleem kunnen werken.

    Die ging trouwens wel echt dood na een paar vastlopers, van 'stotteren' was geen sprake :wink:
  • bij mijn oude 9200 gebeurde dat ook wel vaak, alleen sprong hij niet terug naar windows maar was het enige wat ik met de pc kon doen hem via de voeding uitzetten.
    wat toen heeft gewerkt is windows opnieuw installeren, maar ik geef je uiteraard geen garantie dat dat bij jouw ook de oplossing zou kunnen zijn 8)
  • De kaart is passief gekoeld, en ik brand mn vingers er ook niet aan als ik eraan voel dus daar ligt het probleem niet denk ik..

    Windows opnieuw installeren wacht ik nog ff mee, dat zal op de C: formatteren na het laatste redmiddel zijn.. :P
  • kan je niet beter eerst proberen je graka drivers te herinstalleren? :roll:
  • Een slecht contact op de AGP bus?
  • [quote:47da8a200e="biomass"]kan je niet beter eerst proberen je graka drivers te herinstalleren? :roll:[/quote:47da8a200e]Kan ik proberen, maar het probleem is dat ik dit nog maar 2x tegen gekomen ben, waardoor ik dan niet 100% zeker kan zijn dat het daardoor opgelost is..

    @Alipapa: De kaart zit gewoon goed in het AGP-slot, kan ook haast niet anders aangezien ik dit tot nu toe alleen nog maar gehad heb als ik aan het gamen ben. :wink:
  • Net de Catalyst 5.10 drivers geinstalleerd, maar had het probleem weer, alleen bleef het beeld nu uit.. :-?
    Nadat ik de pc gereset had, stond de resolutie nog wel gewoon in 1280x960…
  • Ik lees nooit iets over overgangsweerstand schommelingen, hetzij in de spanningsaansluiting of in de bus, dat lijkt mij juist iets voor de min of meer vage probleempjes evt gekoppeld aan temps.
  • En alweer viel het beeld zomaar een aantal seconden uit, maar nu gewoon in Windows… :x
  • [quote:89c4f4493a="sdh"]En alweer viel het beeld zomaar een aantal seconden uit, maar nu gewoon in Windows… :x[/quote:89c4f4493a]

    misschien dat je videokaart idd aan het sterven is,,, heb je em geOCt, want daar lijkt het best op, als ik alles zo lees, instabiliteit ed…
  • [quote:4d08c83001="Sander1337"][quote:4d08c83001="sdh"]En alweer viel het beeld zomaar een aantal seconden uit, maar nu gewoon in Windows… :x[/quote:4d08c83001]

    misschien dat je videokaart idd aan het sterven is,,, heb je em geOCt, want daar lijkt het best op, als ik alles zo lees, instabiliteit ed…[/quote:4d08c83001]Nope, is nooit oc'ed. Heeft ook niet zoveel zin op een kaart met 64-bits geheugenbus. :D

    naja, ik wacht het gewoon af. Als de kaart dood gaat is het jammer, ben toch aan een nieuwe toe. :P
  • zet VPU recover eens uit.
  • [quote:5838fc5c9f="Bosje"]zet VPU recover eens uit.[/quote:5838fc5c9f]Waar kon ik dat ook alweer in -en uitstellen?
  • Heb ik ook een keer gehad, de VPU uitgeschakeld en het was OK, dacht dat Bosje me dat toen heeft aangereikt!
    Beeldscherm, geavanceerd etc
  • [quote:392d0fe292="Alipapa"]Heb ik ook een keer gehad, de VPU uitgeschakeld en het was OK, dacht dat Bosje me dat toen heeft aangereikt!
    Beeldscherm, geavanceerd etc[/quote:392d0fe292]hmm, ik kan echt nergens vinden waar ik het in/uitschakelen kan.. :o
    Iemand die precies weet waar ik dit vinden kan?
  • Rechtermuisknop op buroblad -> properties -> settings -> advanced en dan het tabje vpu recover.
  • Thnx, maar ik kan het nog steeds niet vinden… :o


    http://img165.imageshack.us/img165/3517/naamloosss7de.jpg
    Hier moet het bij staan toch?
  • Als je ipv het Control Center het Control Panel hebt staat het in een tabje.
  • Ik heb dit probleem ook gehad bij mijn videokaart Ati Radeon 9800SE. als dit gebeurde moest ik dus de drivers in SAFE mode opnieuw installeren :S natuurlijk is dit erg irritant.. dus drivers opnieuw installeren.. bij mij was er helemaal geen beeld meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.