Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Oververhitte(?) VGA Geforce 6600GT 256Mb AGP

Anoniem
gerben
39 antwoorden
 • voor 460 heb je een 7800GTX ;)
  en voor 200 euro een X800pro ;)
 • Geheugentester: MEMTEST
 • Hallo allemaal,

  Een paar maanden geleden heb ik een nieuw systeem aangeschaft met het doel perfect te kunnen gamen… Het systeem:

  AMD Athlon64 3500+ sock 939
  Asus MB A8V Deluxe 939 AMD
  2 x DDRAM 512Mb PC3200 400MHz
  VGA Geforce 6600GT 256Mb AGP

  Maar de laatst genoemde gooit mooi wel roet in het eten! Tenzij je een spel uit kunt spelen in 5 minuten! :D M.a.w. elk spel die ik probeer te spelen kapt er binnen 5 minuten mee. Athans: beeld loopt vast, geluid loopt nog een tiental sec. door en dan reboot de computer. Ik heb de hele computer opnieuw geïnstalleerd. De meegeleverde (en later ook de nieuwste) drivers voor de chipset en de videokaart geïnstalleerd, maar nog steeds werkt ie niet mee. Het "gekke" is: de laatste keer toen ik de "kap" van de computer had afgehaald en toen een spel speelde duurde het minimaal 15 minuten voordat de computer zichzelf opnieuw opstartte.

  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de koeling niet naar behoren werkt en daarom zo loopt eikelen. Iemand een idee wat ik zou moeten doen? Afgezien van het gebruik maken van mijn garantie? Misschien dat ik het mis heb en dat het geen temperatuur-probleem is? (Kleine noot: ik ga niet prutsen aan de stroomtoevoer etc. etc., want dan ben ik wél mijn garantie kwijt)

  Met vriendelijke groeten, Jac Bodewes

  P.s. stel ik ga terug naar de winkel en daar blijkt dat ik beter een andere videokaart zou moeten kiezen. Welke zou ik doen? Op het "AGP-gebied" kan ik er dan alleen op achteruit gaan of niet? Stel jullie zijn het met me eens, is het dan redelijk dat ik eis dat zij een PCI-Express moederbord erin zetten? Ik betaal dan uiteraard de meerwaarde van dat nieuwe moederbord… Op die manier heb ik dan weer veel meer keus op het gebied van videokaarten.

  P.s.s. En ja, ik loop op de zaken vooruit, maar ik laat me graag alvast informeren! ;) Bedankt voor de moeite om te reageren alvast.
 • Zou inderdaad een hitteprobleem kunnen zijn, maar ook heel goed een voedingsprobleem. Zou je kunnen achterhalen wat voor een voeding je hebt? Je moet dan even op de voeding zelf kijken.

  Over dat je niet beter zo kunnen op AGP gebied, er is een X850XT PE voor AGP en die is veel sneller dan die 6600GT…
  Op dit moment merk je eigenlijk helemaal geen verschil tussen AGP kaarten en dezelfde kaarten in een PCI-E slot. Hooguit 1-2 fps ofzo. Het hangt er ook een beetje vanaf wat je ervoor wil uitgeven. Zoals gezegd, Alternate heeft een X850XT PE AGP voor 350 euro liggen, wat ik een hele goede prijs vind voor zo'n topkaart (nu niet meer de nieuwste maar toch…).
 • Als ik zeg dat de voeding 350 Watt ATX is zegt het je dan genoeg? Anders kruip ik ff onder het bureau…

  Wat betreft die veel snellere AGP videokaart… Dat is nieuws voor mij! Dank u! Ga het gelijk bekijken.

  Groeten, Jac Bodewes
 • Een Q-tec 350 watt is te zwak voor zo'n systeem, een Tagan 330 watt trekt het met gemak :) . Oftewel, het doet er zeker toe om het merk te achterhalen.

  edit: je kan hier even alle AGP-kaarten van tegenwoordig bekijken. Vooral als je Anti-Aliasing gaat gebruiken en hogere resoluties delft de 6600GT toch duidelijk het onderspit. Je 6600GT is qua prijs en ook qua prestaties een echte middenklasser…
 • Kheb de computer open gehad, maar geloof me: Er staat écht geen merk op! Ik heb even op mijn factuur van de computer gekeken: ook niets. Er staat met koeieletters op: CP4-350WS. Als je dat in google intypt levert dat weinig boeiends op. Maarrr….. ik heb nog even op de site van mijn leverancier gekeken (www.norrod.nl) en daar bij de voedingen gekeken. Er zal hoogstwaarschijnlijk een standaard ingegaan zijn. Daar staat weinig bijzonders bij. In ieder geval geen fabrikant-code….

  Het zal dan ook geen bijzonder goede zijn.

  Grt
 • Nog even over die videokaart: X850XT PE AGP. Die komt het beste uit de bus en die kost 350. En waarom kost de X800 Pro dan 460 euro bij norrod? Daar begrijp ik werkelijk niets van. Kan aan mij liggen. Heb jij een verklaring daarvoor? Norrod is één van de goedkoopste computerzaken in de omgeving.

  Grt, Jac
 • [quote:9766ea8aa8="Jaccoes"]Nog even over die videokaart: X850XT PE AGP. Die komt het beste uit de bus en die kost 350. En waarom kost de X800 Pro dan 460 euro bij norrod? Daar begrijp ik werkelijk niets van. Kan aan mij liggen. Heb jij een verklaring daarvoor? Norrod is één van de goedkoopste computerzaken in de omgeving.

  Grt, Jac[/quote:9766ea8aa8]Ik woon zelf ook in omgeving Groningen, maar Norrod is zeker niet de goedkoopte hoor. :wink:
  Vind €460,- voor een X800PRO behoorlijk prijzig, maar die X850XT PE zal wel een aanbieding zijn ofzo. :)

  Over je voeding; kun je ook zien hoeveel Ampére er op de 12V lijn staat? Meestal kun je dat zien in een tabelletje die op de voeding geplakt zit. Meestal staat er zoiets als "+12V" xx Ampére.
 • In het tabelletje erop:

  DC = +12vdc

  Output = 18a

  18 Ampére dus…. Zegt je dit wat?

  Grt, Jac
 • [quote:85a535b20a="Jaccoes"]In het tabelletje erop:

  DC = +12vdc

  Output = 18a

  18 Ampére dus…. Zegt je dit wat?

  Grt, Jac[/quote:85a535b20a]18A moet genoeg zijn lijkt me voor jouw systeem, dus daar ligt het probleem niet denk ik…

  misschien domme vraag, maar heb je wel een aparte voedingskabel op je 6600GT aangesloten? :wink:
 • Je bedoelt een voedingkabel net zoals die naar je HDD loopt? Ja, die heb ik erin zitten. Eerder ook al eruit gehaald en er weer stevig (wel met de nodige voorzichtigheid) ingedrukt, maar het probleem blijft. Dus het was iig niet zo dat die er te losjes of scheef in zat.
 • [quote:a94f09a8e0="Jaccoes"]Je bedoelt een voedingkabel net zoals die naar je HDD loopt? Ja, die heb ik erin zitten. Eerder ook al eruit gehaald en er weer stevig (wel met de nodige voorzichtigheid) ingedrukt, maar het probleem blijft. Dus het was iig niet zo dat die er te losjes of scheef in zat.[/quote:a94f09a8e0]Die bedoel ik idd. :wink:
  Heb je het geheugen al op fouten gecontroleerd?
 • Norrod heeft m gebouwd, dus lijkt me van wel :lol: . DIe X850XT PE is bij mijn weten geen aanbieding, alternate is gewoon weer eens erg goedkoop. 460 voor een X800pro is veeeeeeeel te veel. Volgens mij heb je daar een 7800GT voor.

  Over die voeding, Q-tecs hebben ook 18A op de 12V-lijn, dat heb ik laatst nog bij een vriend van me gezien. Mja, waarschijnlijk zal ie het wel trekken. Kun je misschien een andere videokaart proberen?
 • betaal aub geen 460 euro voor een x800pro, je vind die kaarten voor de helft van de prijs.


  ivm je probleem.
  je voeding zou het normaal gezien moeten trekken,kan natuurlijk zijn dat er een probleempje mee is.

  Nu om dit te controleren, je hebt een asus moederbord, wel download ergens van de asus site of waarschijnlijk staat het wel op de cd die je meegekregen hebt van je moederbord "ASUS PROBE"
  installeer dit, en daar kun je je voltages bekijken en opnemen, zet je record aan en speel dan een game, daarne even de voltages bekijken als je drops ziet dan is het toch je voeding.


  Of het de temperatuur is ? wel kast open, ventilator op de kast, trekt je systeem het langer, wel dan zou het idd eens de temp kunnen zijn.
  Kijk eens of het stekkertje van je cpu fan goed vast zit.

  Wat je ook kunt doen is het stekkertje van je vid kaart trekken (van de ventilator) en ergens op je mobo plaatsen, dan kun je ook met asus probe bekijken hoeveel rpm dit maakt, kan zijn dat fannetje beetje brak is, maar het kabeltje moet wel lang genoeg zijn natuurlijk.


  Ivm , stroom niet aangesloten op vid kaart zou ik betwijfelen, dan krijg je bij opstart een error en wat gebieb
 • ik denk ook aan hitte,, heb je niet een dergelijk programma waarmee je je temperaturen kan checken van je grafische kaart? ( meestal meegeleverd met je graka, of te downloaden op de site van de leverancier )

  ongeveer 40-50 graden kan makkelijk
 • Bij een computer die binnen 5 minuten vastloopt, denk ik als eerste aan de koeling. Je geeft zelf ook al aan dat het met de kast open beter gaat. Kun je eens kijken wat de temperaturen zijn met MBM, zowel gewoon als tijdens gamen?

  http://mbm.livewiredev.com/
 • Ho ho, rustig aan! Ik wil iedereen kunnen beantwoorden! Maar zo snel kan ik niet! ;) En niet op jullie antwoorden cq wedervragen reageren vind ik onbehoorlijk. Komt ie…..
 • Het geheugen op fouten controleren. Zoals Aljosja al zei: dat is al vast gebeurd, maar ik wil het idd ook graag zelf doen. Iemand een progje daarvoor?

  Een andere videokaart!? Zucht….. :( Had ik ze maar op voorraad! :D

  Rombaft: ik ga je adviezen ter harte nemen. Ik ga er zo gelijk mee bezig. Ik zet de uitslag t.z.t. hier neer. Ben er zelf ook erg benieuwd naar. Maarre…. wat zijn die "drops" waar je het over hebt?

  "Wat je ook kunt doen is het stekkertje van je vid kaart trekken (van de ventilator) en ergens op je mobo plaatsen, dan kun je ook met asus probe bekijken hoeveel rpm dit maakt, kan zijn dat fannetje beetje brak is, maar het kabeltje moet wel lang genoeg zijn natuurlijk." Deze tip is me niet helemaal duidelijk?

  Wat betreft het meten van de temp van de videokaart. Nee dat lukt dus niet… Erg vervelend, heb alles al afgezocht. Zit niet standaard bij de drivers in en ook geen ander progje kunnen vinden.

  Temparaturen ga ik dus echt ff checken, maar wat is MBM?

  Bedankt voor alle reacties!!!

  Grt, Jac
 • Pardon…. Je had de link van MBM er al staan! Ga er gelijk naartoe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.