Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

kan videokaart niet geinstaleert krijgen

None
45 antwoorden
  • Hey allemaal,
    ik heb een probleem met het installeren van mijn videokaart.
    Ik heb de drivers van mijn onboard goed verwijderd enzo.
    Maar als ik volgens de handleiding de kaart in mijn agp slot steek en ik start de pc op dan geef hij 3 piepjes (niet altijd) soms ook 8 (teken van geen vid)
    ik kan dus niet opstarten met mij geforce 5200
    alleen met de onboard kan ik opstarten
    de onboard uitschakel dan geeft hij weer 8 piepjes
    moet ik een irq van pci vrijmaken? (zoiets staat in men bios.)

    ik zal direct de keuzes die ik kan pakken in men bios posten
    (voor specs kijk in mijn sig)
  • Kan zijn dat je de onboard video eerst moet uitschakelen. De nieuwe kaart kan ook defect zijn natuurlijk. Kun je die proberen in een andere pc?
  • ik heb altijd met die kaart gedraaid dus hij is niet kapot (denk ik)
    als ik de onboard uitschakel in men bios lukt het ook niet
    (shared geheugen op none)
    de installatie vroeger is gebeurt door een kennis, maar die wil ik hier niet mee lastig vallen. ik kan de kaart niet ergens anders testen (mijn ouders hebben een laptop)
    Wie weet raad?
  • kun je de kaart ook niet ff testen in de pc van een vriend/vriendin? op die manier weet je iig zeker of de kaart kapot is of niet. :wink:
  • dat gaat niet lukken.
    Wie vertrouwd een 13 jarige in zoiets pc? :lol:
    Mijn ouders zouden ook niet willen dat ik dat zou doen aangezien ik weer wel wat zou vernielen :evil:
    De kaart is niet kapot omdat ik bij het eerst installeren dat ook had :oops:
  • Reset je bios eens (clear cmos).
  • heb ik al vele keren gedaan, zonder succes
  • [quote:e82fa790b8="-stof-"]
    als ik de onboard uitschakel in men bios lukt het ook niet
    (shared geheugen op none)
    Wie weet raad?[/quote:e82fa790b8]
    OK, maar is de onboard VGA ook werkelijk uitgeschakeld ?
    Gedeelt geheugen op nul zetten is niet voldoende.
  • ga ik proberen
    maar ik denk dat ik nergens de onboard "anders" uitschakelen :cry:
    ik zal deze avond is de bios uitpluizen :P

    Maar moet ik eigenlijk niet eerst opstarten met mijn kaart om daarna de onboard uit te schakelen?
  • [quote:d2a2b495d1="-stof-"]ga ik proberen
    maar ik denk dat ik nergens de onboard "anders" uitschakelen :cry:
    ik zal deze avond is de bios uitpluizen :P

    Maar moet ik eigenlijk niet eerst opstarten met mijn kaart om daarna de onboard uit te schakelen?[/quote:d2a2b495d1]

    volgens mij kan het zo:

    pc starten, bios in, onboard uitzetten, pc uit, kaart erin, bios goed configgen (als dat moet), zo nodig pc opnieuw opstarten, klaar…
  • primary display: absent of
    VGA/EGA of
    CGA40x25 of
    CGA80X25 of
    Mono
    share memory size:none/8/16/32 Mb
    Primary grapics adapter: AGP/pci
    allocate IRQ to PCI VGA: Yes/no

    dit zijn zowat de dingen die ik in mijn bios terugvind die (volgens mij) van belang zijn voor de vid. Weet iemand hoe dit moet staan?
    Ze mochten wel in de handleiding vermelden hoe je een vid moet installeren :roll:
    ik kies volgende keer een beter mobo, een merk met een goede naam en met een duidelijke handleiding :lol:
  • [quote:b45a34c534="-stof-"]primary display: absent of
    VGA/EGA of
    CGA40x25 of
    CGA80X25 of
    Mono
    share memory size:none/8/16/32 Mb
    Primary grapics adapter: AGP/pci
    allocate IRQ to PCI VGA: Yes/no

    dit zijn zowat de dingen die ik in mijn bios terugvind die (volgens mij) van belang zijn voor de vid. Weet iemand hoe dit moet staan?
    Ze mochten wel in de handleiding vermelden hoe je een vid moet installeren :roll:
    ik kies volgende keer een beter mobo, een merk met een goede naam en met een duidelijke handleiding :lol:[/quote:b45a34c534]

    ==correct me if wrong==

    ze op VGA/EGA, none, AGP, NO (als de 5200 AGP is.)
  • In het bios, PCI Plug and play setup:
    Primary Graphics Adapter op AGP zetten (blz 28 ) .
  • in je bios naar vga pallet zoeken en dan enablen (weetniet precies hoe het heet)
  • ik probeer het zo uit :wink: Alvast bedankt :P
  • niks werkt :cry:
    kan dat mijn kaartje echt kapot is van het er één keer uit te halen? :o
    ik ontlaad mij normaal altijd vooor dat ik aan mijn pc kom, daar kan het niet aanliggen denk ik. Kan ik nog garantie claimen?
    of weet iemand nog dingen die ik kan proberen?
    alvast bedankt
  • niemand die nog enig idee heeft van wat ik moet doen? :(
  • kan het zijn dat je je onboard videokaart met een jumper moet uitzetten?
    Wat zegt het boekje hierover?
  • jumpers daarvoor zijn er niet, ik ken het boekje al van buiten
  • ik vermoed dat de vidkaart dood is, ik ben wel niet heel zeker omdat ik dit bij het eerst installeren ook had.
    Zou ik nog recht hebben op garantie? Hoe zou men reageren in de winkel als de kaart wel zou werken? :oops:
    (waarschijnlijk krijg ik dan weer zo'n reactie van "eigen-schuld-omdat-je-de vid-waarschijnlijk-zelf-kapot-hebt-gedaan" reactie, hopelijk nemen ze me ernstig :roll: )

    Hoe zou het dan kunnen dat het kaartje kapot gaat van 1 keer uithalen en terug insteken? Blijft nog steeds een raadsel voor mij :( . Ik zal nog eventjes prutsen en dan als het niet werkt garantie vragen.
    bedankt voor de reacties! (nog tips miss?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.