Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Refreshrate kan niet hoger dan 60hz

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Op een PC met een Club3D ATi Radeon 9200SE heb ik een 17" Samsung Syncmaster 750s CRT-scherm aangesloten. Als ik de resolutie hoger zet dan 1024x768, kan de refreshrate niet hoger. Als ik 75Hz selecteer, dan geeft de driver en Windows netjes aan dat de boel op 75Hz is, alleen de monitor flikkerd nog steeds 60hz. Ik weet wel zeker dat de monitor het ondersteund, want als ik het scherm op een ATi Rage 128 32MB kaart aansluit, werkt het wel. En met een andere CRT-scherm die tot 1280x1024@100Hz aankan, is het weer hetzelfde probleem, terwijl het op een ATi Rage 128 32MB kaart geen probleem is. De ATi Radeon 9200SE kan een TFT-scherm wel goed aansturen, het probleem doet zich alleen voor met een CRT-scherm. Hoe los ik dit op?

  En probleem 2:
  Als ik de hierboven genoemde ATi Rage 128 32MB de nieuwste drivers gebruik, doet hetzelfde probleem weer voor. Als ik de nieuwste drivers voor WinXP gebruik op de 32MB ATi Rage128, komt dat probleem, met de WinXP-meegeleverde drivers gebeurt dat niet. Als ik onder Win9x-ME de nieuwste drivers gebruik, is het geen probleem. En dit zelfde geld ook voor een 8MB ATIi Rage 3D pro.

  Het probleem lijkt zich overal te voordoen op een ATi-kaart i.c.m een CRT-scherm………. Ik heb thuis 4 PC`s met het zelfde probleem. Alleen de nieuwe ATi Radeon 9200SE is met geen manier op te lossen, de problemen met oudere kaarten kunnen worden opgelost door de WinXP meegeleverde drivers te gebruiken. Alleen mis ik wel OPENGL ondersteuning……. Telkens geeft Windows en de Driver aan dat het scherm op 75Hz staat, maar in de praktijk is het nog 60Hz……..
 • Heb je ook een monitor driver geïnstalleerd?

  linkje
 • Voor de Samsung Syncmaster 750s heb ik de meegeleverde drivers geïnstalleerd :wink:

  Maar het zijn wel gewoon plug and play-monitoren, dus Windows herkent wel wat voor refreshrate ze aankunnen, alleen als je ze kiest, komt het er niet :?
 • Zet eens je monitor aan meteen nadat je de PC aanzet?!

  Ik had altijd als ik wachtte tot het bureaublad, ik een 60hz refreshrate had. Anders niet. (Ook een 750s, met een ATi kaart (9700pro))
 • Ik zet altijd mijn monitor eerst aan, dan pas mijn PC. En ik heb al 3 verschillende CRT-monitoren geprobeerd, allemaal met hetzelfde probleem :-? Alleen een TFT-scherm kan wel op 75Hz gezet worden.
 • Verwijder eens de drivers van de monitor, start opnieuw. Groote kans dat het nu wel lukt. Heb ik ook wel eens met de pc van men pa. Wil het dan nog niet, installeer dan is opnieuw de drivers van de videokaart.
 • Dat heb ik ook al geprobeerd, ik heb zelfs Windows al meerdere malen opnieuw geïnstaleerd.
 • He is al opgelost, door de maximale resolutie en vernieuwingfrequentie zelf op te geven in de grafisch driver. Ik heb het gebruik van de DDC-gegevens uitgeschakeld :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.