Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke videokaart beter voor gamen?

Anoniem
NoepZor
9 antwoorden
 • [quote:0fd01d523a="wim van uden"]Er gaan alleen geluiden op over de gebruikte videokaart, of deze wel zo geschikt is voor gamers.[/quote:0fd01d523a]Klopt, Medion heeft de neiging om de videokaarten terug te klokken, omdat ze anders problemen geven met de goedkope voeding en behuizing die Medion gebruikt om de prijs te drukken (goede koeling en voeding is erg belangrijk bij single en vooral dual core Prescott P4's met een stevige videokaart).

  Daarom geen Medion-bak voor mij, dan liever een voordelige Dell met BTX-design als je iets kant en klaars wilt. Maar goed, ik zie net dat Medion nu ook overgestapt is op BTX, wellicht hebben ze geleerd van het verleden (veel garantiegevallen m.b.t. koeling en voeding).
  http://www.aldi.nl/OFFER_NL/OFFER_47/OFF01.HTM

  Die Titanium MD 8800 lijkt me prima als je veel van multimedia houdt (aansluiten op LCD TV?). Met dual core CPU ook goed geschikt voor snelle videobewerking. De videokaart is ook geschikt voor af en toe een spelletje, maar op hoog detail ongeschikt voor games als BF2 en FEAR (uitgaande van een 1280x1024 pixels beeldresolutie).
 • Inderdaad, voor games kun je voor dat bedrag een veel leukere PC samenstellen.
 • Kan iemand mij iets zeggen over de capaciteiten vande volgende twee videokaarten:
  Welek is een betere kaart qua gamen?

  ATI RAdeon X740 XL Videokaart met tv out aansluitingen via SCART, S-video of composiet. Supersnel GDDR3 - gehuegen - 900 MHz, ATI Radeon X740 XL grafische processor - 425 MHz. PCI Express x 16 busconcept.

  of:

  NVIDIA ® GeForce™ 6700XL
  High-End videokaart
  TV-out-aansluiting via: SCART, S-Video, Composite of Component (YUV; YPrPb) High Definition. Supersnel GDDR3-geheugen met 1100 MHz.
  nVidia GeForce 6700XL grafische processor met 525 MHz.
  128MB PCI-Express x16-busconcept

  De laatste heeft 128 MB, bij de ATI Radeo kan ik dat niet achterhalen.
 • Medion-kaarten? Er gaat toch geen Aldi-bak gekocht worden, hè? :wink:

  Maar goed, een X740XL lijkt me een Medion-versie van de X700Pro en de X6700XL een Medion-versie van de 6600GT. En in de echte wereld doet de 6600GT het beter dan de X700Pro.

  Als Medion echter niet kan komen met duidelijke specs wat betreft pipelines en coresnelheid, dan zou ik beide kaarten maar laten liggen en gaan voor bijv. een veel beter presterende X800GTO.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/125588
 • ok, ik dacht laat ik het niet over Medion hebben, maar ja een ouwe rot hè. Heeft alle meteen door. Inderdaad, Aldi bakken.
  Thanks
 • hoezo zijn er tog nog zo veel mensen die van die aldi bakken gaan kopen als je op internet ff goed rond kijkt is het tog kwa prijs wel vergelijkbaar of niet???
 • Ik heb een medion 8386 en ben zeer tevreden! Ik ben informatie aan het inwinnen over de nieuwe Aldi pc die as woensdag in de winkels ligt. Is mijns inziens wel een krachtige machine hoor. Er gaan alleen geluiden op over de gebruikte videokaart, of deze wel zo geschikt is voor gamers.
  Vandaar. Verder moet idereen maar van de Medion computers vinden wat hij/zij wil.
 • iedereen moet ook zelf weten waar hij zijn pc haalt maar vind het tog alemaal een beetje raar met die videokaarten van de aldi en bezuinigingen op koeling en voeding, maar ben niet de enige die dat denkt.

  Groetjes, Jordi
 • Ik zie trouwens dat er met die 6700XL al wat driver-probleempjes opgedoken zijn bij de oosterburen (ik hoop dat jullie Duits goed is … :P).
  http://www.grafikkarten.org/showthread-t_16262.html

  Zoals ik begrepen heb is de 6700XL een 8 pipelines kaart op 525/1100, een iets hoger geklokte 6600GT dus? Maar om 'm dan meteen 6700XL te noemen … :roll:

  [size=9:d78c76af40]Hoe noemen ze bij Medion dan m'n 6600GT die op 575/1200 loopt vraag ik me af … :P [/size:d78c76af40]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.