Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Crash tijdens games

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Al geruime tijd loop ik tegen het probleem aan dat wanneer ik een game speel op mijn computer (dit kan ook een flash game zijn) het spel na enige tijd vast lijkt te lopen, maar na een halve minuut weer door gaat. Het beeld is dan echter volledig verstoord (rare horizontale lijnen, "krassen").
  Ik heb gecontroleerd of de ventilatoren nog werken. Ook heb ik gecontroleerd (mbv motherboard monitor) of de temperatuur niet te hoog oploopt (temperatuur blijft onder de 51 graden). DirectX testen worden allemaal zonder problemen doorlopen. Ik heb geprobeerd om mbv Nvhardpage "fastwrites" uit te schakelen. Uiteraard heb ik diverse driverversies getest. Niets helpt. Heeft iemand nog een idee?

  Mijn grafische kaart:
  Nvidia Geforce FX 5600
  Video BIOS Version: 4.31.20.62
  Bus: AGP 8x
  128 mb
  Forceware 81.85
  NV31 Board -p141n
 • hallo,

  Wat die tempratuur sensoren aan geven is niet altijd waar, een fx5600 heeft geen temp. sensor dus ik zou een keer met je hand voelen hoe warm hij is.
 • Ik heb zo'n idee dat je videokaart te warm wordt. Zou je kunnen uitproberen met de kast open en een tafelventilator ervoor.
 • volgens mij heb ik al heel wat van deze topicjes langs zien komen met dezelfde inhoud :roll: ik vind het niet vervelend om je te helpen maar gebruik ff de zoek functie :wink:
 • Dank voor de tips. Ik zal het (nogmaals) proberen met een open kast en een tafelventilator. Uiteraard had ik voordat ik deze vraag stelde al in de oude posts gekeken, maar met de tips die ik daar aantrof kon ik het probleem niet oplossen. Overigens vraag ik me nog af of het probleem veroorzaakt zou kunnen worden door teveel stroom-vretende USB apparatuur aan de computer?
 • Als de voeding daarvoor al op zijn tenen liep, is dat niet geheel onmogelijk.
 • Ik heb het probleem gelocaliseerd. De kaart wordt inderdaad te warm (met een tafelventilator loopt alles goed). Er zitten in de kast geen andere insteekkaarten vlakbij de grafische kaart. De luchtstroom zou dus niet gehinderd moeten worden. Maar wat kan ik nu het beste doen om het probleem op te lossen?
 • Je zou een casefan op je videokaart kunnen richten. En eventueel nog eentje extra voor de outtake.
 • Ik heb in mijn kast een fan in het linkerzijpaneel gezet, direct onder de videokaart. Vergt wel enig boor-, vijl-, en zaagwerk, maar het werkt uit de kunst. De videokaart krijgt verse lucht meteen van buiten. Ook nog eentje in het bovenpaneel trouwens.
 • En als dat niet werkt kun je overwegen er een andere koeler op te plaatsen, maar aangezien het hier een FX5600 betreft, zou ik dan liever mijn geld in een nieuwe kaart stoppen die wel over actieve/effectieve koeling beschikt.
 • hmmm. Dat is me dan duidelijk. Ik moet aan het knutselen. Het komt erop neer dat ik een extra fan in moet bouwen. Nu maar hopen dat mijn voeding daar voldoende connectoren (stekkertjes) voor heeft. Bedankt voor de hulp in ieder geval!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.