Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TOCH een 3D benchmark vraagje.

Anoniem
Vandread
8 antwoorden
 • Drivers kunnen veel uitmaken hoor! Ooit haalde ik met mij GF2 Pro met meegeleverde drivers 1500 in 3DMark 2001SE met nieuwe 3500.
 • Hoi; na een nieuwe install van windows op een nieuwe pc vindt ik dat de 3D benchmark 03 vrij laag is.
  Nu heb ik wat rondgezocht op internet maar wordt er weinig wijs uit; met de 2001 benchmark had ik trouwens ook altijd een lagere score dan de uitvinders die zichzelf bedonderen zegmaar.

  Nu wil ik vragen aan jullie of de score die ik haal, voor mijn systeem met standaard op de cd's meegeleverde drivers wel OK is en ik niet zomaar 5000 punten meer zou moeten hebben.

  De score is: 8114 punten

  Systeem:

  Windows XP met SP2
  Asus A8N-SLi
  Asus GF 6600 gt/td 128Mb (single)
  MDT 2x512Mb pc 3200 in dual channel
  AMD64 3200+

  Is dit wel een beetje ok?
 • Je score is prima hoor. De meeste 6600GT's scoren rond de 8000. Dus niks mis mee. Een nieuwere/betere driver zal nooit voor 5000 punten extra zorgen hoor :wink: Hooguit een paar honderd

  Toch zou ik altijd aanraden de nieuwste drivers te installeren. Scheeld wel wat in prestatie en stabiliteit. Die drivers kan je downloaden op de site van Nvidea, of op de site van de fabrikant van je videokaart.
 • volgens mij moet er wel meer uit die kaart te pompen zijn ook op stock speeds, ik haal met rond de 8500 punten. Overgeklokt zit ik op 9400…

  Met welke drivers draai je? Dit kan namelijk nogal verschil maken :wink: .
 • miss heb je de chipset drivers nodig van je mobo ( via, intel, amd )
 • Niet verkeerd, ik zou me er niet druk over maken. Bijvoorbeeld de instellingen van de drivers op hoge prestatie zetten zorgt al voor een paar honderd punten extra, alleen het beeld wordt dan niet geweldig mooi. ook nieuwere drivers kunnen voor een kleine prestatiewinst zorgen. Lijkt me gewoon aan een verschil in instellingen liggen, ik zou zeggen laat het gewoon wezen, een prima score voor jouwn systeem.
 • Prima mensen; dan ben ik behoorlijk opgelucht!
  Bedankt!
 • Ik heb bijna een identiek systeem, alleen geen 64 bits processor, en een v9999/td en ik haal 10.400 punten in 3dmark03. Volgens mij moet er toch meer uit je computer te halen zijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.