Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Spontane herstart door videokaart?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo, ik heb het volgende probleem, ik hoop dat iemand me helpen kan.
  Als ik mijn pc aanzet (Athlon XP 1800, met Win XP), dan start hij op tot net even voorbij het eerste scherm met Win XP logo. Vervolgens herstart hij spontaan, en dit gaat alsmaar zo door.

  Ik kan wel in de veilige modus komen.

  Ik dacht dat het iets te maken kon hebben met de videokaart (nVidia Riva TNT2 Model 64/Model 64 pro), omdat een paar weken terug, de pc ook herstartte als ik, gewoon in Windows, iets aan de beeldschermeigenschappen wilde veranderen (feitelijk herstartte hij als ik alleen al naar die beeldschermeigenschappen keek en alleen maar op een tabblad klikte). Dat probleem is spontaan opgehouden maar nu herstart hij dus steeds na het opstarten.

  -Ik heb al opnieuw de drivers van nVidia geinstalleerd: hielp niet.
  -Ik heb gescand op virussen: niks.
  -Systeemherstel: hielp niet
  -Videokaart eruit en weer erin: hielp niet.

  Welke expert weet raad?

  Dank

  Igor
 • Is er misschien een koeler kapot waardoor een hitteprobleem ontstaat? Schroef je kast eens open en zet de pc aan. Kijk of alle koelers snel genoeg draaien of überhaupt al draaien. Waarschijnlijk heeft jouw videokaart niet eens een koeler, maar het kan goed zijn dat de processor niet goed wordt gekoeld of dat er een casefan defect is.
 • De koelers doen het en ik heb ze vanmorgen ook schoongemaakt (stof eraf). En daarbij: als het daar aan lag, zou ik toch ook niet in de Win veilgie modus kunnen komen, en dat lukt wel.
 • Mm, misschien een keer een schone installatie van Windows XP proberen?
 • batterijtje van je mobo er 30 minuten uithalen vericht ook wonderen
 • Over mobo: wat is mobo en waar vind ik dat batterijtje?

  Over schone installatie Win XP: is dat mogelijk zonder de hele hardisk opnieuw te formatteren of zo? Is bijvoorbeeld dir Windows deleten genoeg om daarna schoon te herinstalleren?
 • mobo= moederbord.
  het batterijtje op het moederbord moet vrij makkelijk te vinden zijn, wat je hiermee doet is de bios resetten.
  (dit kan ook met het clear cmos jumpertje)
  als je het met de batterij doet daarna wel weer vene de tijd goed instellen :-?

  er is met windows een soort van update mogelijkhied waarbij hij bepaalde onderdelen van je vorige windows meeneemt, meestal is dat alleen niet echt effectief als je probeert bepaalde problemen kwijt te raken, maarja als je het echt overnieuw doet ben je wel al je data kwijt dus…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.