Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor iiyama vision master pro 510

Anoniem
henk r
16 antwoorden
 • hallo, mijn beeldscherm is door 1 van mijn kinderen beschadigd d.w.z. het lijkt er op of er folie opgeplakt is,er is een kleine beschadiging op de beeldbuis zelf te zien in het gebied van de beschadiging is het lichter dan er omheen (folie?) is dit te repareren of kan ik die folie,als het folie is er gewoon aftrekken?

  en ook er zitten 2 ragfijne lijntjes horizontaal over mijn beeld,wat zou dit zijn,en is daar nog wat aan te doen?

  nou ik ben benieuwd!!
 • die lijntes horen bijna zeker, die hebben een functie in de monitor zelf, welke dat is kun je in de faq vinden. Over je hoofdprobleem weet ik niet veel, sorry…
 • zou gewoon proberen om de folie er (VOORZICHTIG) af te halen…
 • nu ja als die lijntjes er bij horen dan laat ik het gewoon zo,de folie als het folie is zal wel de functie hebben om het beeldscherm minder gevoelig te maken voor refectie,ik vraag mij allen af of dat het er later op geplakt is of dat zoiets er standaard op hoort,voor dat er een beschadiging op kwam was het niet opgevallen dat er zo en zo een folie of iets dergelijks op zit.
 • Die folie hoort erop, en zou ik er ook niet af halen. Leren leven met de beschadiging. Mogelijk dekt je inboedelverzekering het, maar dat is erg afhankelijk van je polisvoorwaarden. De lijntjes horen standaard in een diamondtron monitor, daar hoef je je geen zorgen over te maken.
 • okee,dat is duidelijk ,ik weet nu een heleboel meer,bedankt.het is mij duidelijk.
 • [quote:4074caf38e="gerben"]De lijntjes horen standaard in een diamondtron monitor[/quote:4074caf38e]

  Ah, dat was het woord, ik kon er net steeds niet opkomen :) .
 • aperture-grill beeldbuizen hebben 1 tot 3 horizontale stabilisatie draadjes waarvan je de shaduw op het beeld ziet.

  een van mijn monitors had ook beschadiging aan die "folie". Was behoorlijk storend omdat het grote plekken waren. Ik heb dus met veel moeite die hele laag eraf gehaald met een schuursponsje. Super resultaat en het beeld was meteen veel helderder omdat die laag behoorlijk grijs was geworden in de loop der jaren.

  Als het maar een klein krasje is zou ik het gewoon laten.
 • bedankt voor je reaktie,op dit moment is de beschadiging nog maar klein maar het is goed om te weten dat het eraf kan la is het dan met veel moeite,ik vraag me alleen af,heb je geen krasjes gekregen met een schuursponsje?
 • Nee, er zaten al een stuk of twee diepe krassen in tot in het glas. Die bleef je natuurlijk zien nadat ik die coating eraf had gehaald.

  De rest was alleen beschadiging aan de coating zelf, hele plekken aan de onderkant van het scherm. Ik vraag me echt af hoe die zijn ontstaan bij de vorige eigenaar. Ik heb dus met veel kracht die hele coating eraf gehaald en er is geen krasje te bekennen, behalve dan die 2 diepere krassen die er al in zaten.
 • nou dat valt mij mee omdat bijvoorbeeld bij autolak het niet aan te raden schijnt te zijn,misschien is dit glas te hard,zou dit folie een soort van antiereflectie functie hebben?
 • Ja, volgens mij is het gewoon een anti reflectie laag. Maar liever wat reflectie als die beschadiging die ik had. Als je maar 1 of twee kleine minder storende krasjes hebt zou ik hem niet eraf halen.
  Mijn beeld was ook nog eens super donker doordat die laag vies donkergrijs was (waarschijnlijk jaren op een zolder gestaan ofzo). Dus was erg groot verschil, en van reflectie heb je sowieso wat minder last met Diamondtron buizen. Moet je alleen niet in een super verlichte kamer gaan zitten met allemaal lampen achter je.
 • heb je met dat schuursponsje toen ook nog een vloeistof gebruikt?
 • Ja, gewoon Dreft vaatwasmiddel ofzo.
  Was wel erg moeilijk eraf te krijgen. Misschien kan je beter wasbenzine gebruiken.

  Kun je die coating wel goed zien? Ander lijkt het me erg lastig om het te onderscheiden als je toch besluit het eraf te halen. Bij mij was dat niet zo moeilijk omdat ie helemaal grijs verkleurd was.

  Die monitor waar ik het eraf heb gehaald is trouwens een iets ander type, een IIyama Pro 410 17". Zou best kunnen dat ze precies hetzelfde zijn behalve dat de 5xx modellen 19" zijn (?).
 • je kunt door de beschadiging ter grootte van 5mm lang en 3mm breed,het scherm zien, wat een veel fellere kleur weergeeft dan met folie voorlopig laat ik het gewoon zitten maar als het mij gaat irriteren dan haal ik het er ook af,van die andere schermen weet ik nie zo veel af,ik heb nog een tft scherm van 15inch maar wanneer je zo'n groot scherm hebt geprobeerd,is dit toch het mooiste,vooral met spellen die mijn kinderen spelen.
 • Ik zou altijd eerst in een hoekje een heel klein stukje eraf halen voordat je aan het hele scherm begint. Om er zeker van te zijn dat je niks beschadigt. Je weet maar nooit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.