Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm instellingen

Anoniem
gerben3
6 antwoorden
 • Op mijn laptop had ik een instelling van 1400 x 1050 (Tulip Motion Line)
  Hierbij was het beeld perfect.
  Mijn batterrij was leeg en voordat ik de stroom kon aansluiten was het systeem afgesloten. Na een nieuwe herstart krijg ik alleen nog naar als hoogste resolutie 1280 x 1024. Gevolg beeld niet scherp meer. Wat nu te doen. (NVIDIA Geforce 6600 128 Mb)
 • je kunt in de drivers zelf (dus niet bij de eigenschappen voor beeldscherm van windows) ook de resoluties aanpassen. Je moet hiervoor in het beeld voor het aanpassen van de resoluties op [b:5cc36ca7cd]geavanceerd[/b:5cc36ca7cd] klikken en dan op het tabje [b:5cc36ca7cd]Geforce 6600[/b:5cc36ca7cd] helemaal links. Daarna klik je in de linker inhoudsopgave bijna onderaan op [b:5cc36ca7cd]Schermresoluties & Vernieuwingsfrequenties[/b:5cc36ca7cd]. Hier kan ik ook allemaal resoluties kiezen die ik niet met windows kan instellen. Wie weet dat dit helpt, succes :wink: .
 • -lager aantal bits kiezen
  -nieuwe videokaartdrivers downloaden
 • Je zou eens kunnen kijken in apparaatbeheer. Ik had laatst ook zoiets op een desktop pc, zat ik ineens met 1024*768 32bit 60Hz. Lag er aan dat de monitor niet goed werd gevonden. Even kijken of er ergens uitroeptekens staan, bij mij was het verholpen door de monitor de selecteren in apparaatbeheer en op vernieuwen te klikken.
 • Ik heb echt alles uitgeprobeerd. XP opgestart met standaard VGA. Drivers van de Geforce opnieuw geinstalleerd. Aanpassingen gedaan in de software van NVidia. Ik krijg echter geen hogere resolutie ingesteld.
  Ik zit nu io 1280 x 1024 maar krijg daardoor twee zwarte balken aan beide zijde van het scherm.

  Volgens de specs moet ik maximaal 1400 x 1050 kunnen halen maar als ik dat instel bij de eigenschappen van de Geforce dan krijg ik een melding dat het niet geaccepteerd wordt.
 • Staat je laptop wel op de adapter aangesloten, ik weet van m'n vaders laptop dat hij zichzelf terugklokt en de beeldscherminstelmogelijkheden aanpast als de batterij bijna leeg is en hij niet is aangesloten op de poweradapter.
  Dat geld voor veilige modus hoe dan ook bij zijn laptop, dan draait dat ding zo'n beetje op halve snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.