Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

aansluiten tv-kaart

Anoniem
hasjlover
15 antwoorden
 • ja en dan,

  bij eigenschappen staat dattie correct werkt
 • mmmmmmmmmmmm…. verwijder 'm eens en herinstalleer 'm…
 • bedoel je de tvkaart uit het pci slot halen en dan weer terugzetten en dan software opnieuw installeren?
 • ik denk alleen in apparaatbeheer :wink:
 • [standaardantwoord]
  Apparaatbeheer :o
 • Hallo,

  Ik heb net een tv-kaartje gekregen van me ouders, maar het lukt me niet om hem aan de praat te krijgen. Het is een kaartje van Pinnacle, -> 20 euro bij alternate.nl

  er zijn intern op de kaart alleen maar 4 pinnetjes waar je een stekkertje op moet aansluiten, maar toen ik een stekkertje van me voeding erop aansloot deed hij nog niks. Als ie dan de installatie gaat controleren wordt er gezegd dat er onderdelen missen.

  Bij de kaart zit der ook een audiokabeltje ofzow, die sloot ik aan op me "cd in" plugje op me moederbord maar daar kondie ook nix mee,

  ik weet dus niet meer hoe ik hem aan de praat kan krijgen. Bij de reacties op het product bij alternate las ik wel iets over een patch die je moet downloaden, maar ik weet niet welke versie ik nu heb dus kan ook niet zomaar een patch downloaden

  alvast bedankt voor reacties
 • niemand?
 • Hmm, zo snel krijg je niet altijd een reactie. Ik ken die TV-kaart niet, alleen denk ik dat dat 4 pins contact bedoeld is voor Audio, daarop moet dus zo soort CD-Rom kabeltje (dat is voor intern doorlussen naar Aux, Video of CD-Rom analoog). Vaak kan dat ook extern. Kun je zeggen hoe de achterzijde van dat kaartje er precies uit ziet?

  Normaliter moet je de bijgeleverde software installeren. Als die niet is bijgeleverd (was het retail in een mooie doos, of bulk in een zakje?). In het laatste geval zou je die de software moeten downloaden. Zelf onlangs een oud Pinnacle TV kaartje (mono) van hun in handen gekregen. In notime had ik de software gevonden en geinstalleerd. De configuratie duurde wat langer omdat de zenders op zeer zorgvuldige wijze werden gezocht. Uiteindelijk toch sneller om dat handmatig te doen omdat er veel gecorrigeerd moest worden.
 • nou het was gewoon het kaartje in een kartonnen doos, ik denk dus de bulk versie. maar er zat wel gewoon een cdrom met software bij. dat hebbik ook geinstalleerd. Daarna ging ik naar PCTV Assistente, en toen ging ik controleren of alles goed was, en daar zegtie van: er missen componenten.

  Ook als ik bijvoorbeeld op: zenders zoeken druk zegt ie: initiatie mislukt ofzow.

  http://www.lifu.cn/pinnacle/imag/PCTV%20Stereo.jpg

  http://pvrhw.goldfish.org/bttv/pinnacle_pctv_stereo_xe.jpg
 • [quote:ff93423e05="Sander_e_s"]Apparaatbeheer :o[/quote:ff93423e05]Misschien niet begrijpelijk voor iedereen. Ik moest ook even nadenken. Er zijn meestal 2 onderdelen nodig:
  1. Drivers-> in Apparaatbeheer kan gecontrolleerd worden of dat gebeurd is, ca uitgevoerd is
  2. Gebruikerssoftware (+ evt configuratie programma voor eerste gebruik)

  Heb je de vraag gehad: PCI device of Multimedia device of iets dergelijks, gezien?
 • ik heb reeds alle software van mijn computer afgegooid en ook bij apparaatbeheer het pinnacle onderdeel verwijderd.
  Dit omdat ik alles opnieuw ga installeren.

  Ik ben alleen de vraag van: pci device/multimedia device nog nooit tegengekomen. Ook niet bij mijn eerste installatie. Waar zou ik die vraag moeten krijgen dan, bij de softwareinstallatie?

  Waar kan ik de drivers downloaden? via pinnacle website?

  alvast bedankt.
 • Na het plaatsen van de hardware, en vervolgens de computer opstarten. Wanneer je bij Apparaatbeheer de driver hebt weggegooid en er stond verniks gekleurds bij, dan is dat gedeelte wel goed gegaan. Meldt na de volgende installatie precies wat er zou ontbreken.
 • [quote:c204f7a6f8="hasjlover"]Het is een kaartje van Pinnacle, -> 20 euro bij alternate.nl (..)Bij de reacties op het product bij alternate las ik wel iets over een patch die je moet downloaden,[/quote:c204f7a6f8] Je bedoelt dus deze Pinnacle Systems PCTV Stereo? Die tv-kaart heb ik zelf ook. Daar moet je inderdaad een patch voor downloaden als je Windows XP draait met Service Pack 2. De patch kun je inderdaad downloaden bij Pinnacle. En wel via deze link.
 • hierheen gemoved maar.

  en geen gekick na 15 minuten… das een beetje.. sneu?

  t.
 • [quote:7515560209]Vergeet inderdaad de patch niet voor win xp sp2, te downloaden bij http://www.pinnaclesys.com. Voor het geluid moet je hem intern inschakelen, op de cd-lijn ingang of op de aux. Vervolgens moet je bij je geluidskaart even de aux of de cd-lijn inschakelen. Doe dit vervolgens ook bij de pctv vision bij instellingen, geluid. Dan is het echt een super kaartje voor deze prijs.[/quote:7515560209]

  stond op de site van alternate.. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.