Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Tweede grafische kaart

Anoniem
TheMajor
3 antwoorden
  • Graag wil ik een tweede CRT-monitor op mijn PC aansluiten, maar het probleem is dat het systeem redelijk verouderd is. Het moederbord is een Asus P2B, die maar tot 2x AGP ondersteunt, waardoor veel grafische kaarten met 2 uitgangen afvallen (o.h.a. 4x/8x AGP).

    Vroeger heb ik wel eens geexperimenteerd met een PCI-kaart naast de reeds aanwezige AGP-kaart, maar nu krijg ik het niet werkend. De grafische kaart is een 64MB Abit Siluro T400 (MX400) Nvidia G2 met TV-out. Het PCI-kaartje stelt niet zoveel voor, is voor een eerste test bedoeld. Een S3 Trio64V+ met 1 of 2 MB. Alleen de PCI-kaart geinstalleerd werkt goed (alleen de AGP uiteraard ook). Maar wanneer de AGP er bijgestoken wordt wil de PCI-kaart niet meer draaien. Foutmelding is dat de kaart "niet wil starten". M.a.w. de kaart doet totaal niet mee, geen bronnen, of er een conflict onstaat is niet duidelijk, want de kaart wil zoals gezegd niet starten. Ik heb de laatste drivers, twee verschillende PCI-sloten geprobeerd, maar helaas. Wie heeft een tip?
  • Zet primary graphics adapter op "PCI" in je BIOS en probeer opnieuw. Als ie al op PCI staat moet je hem op AGP zetten en kijken of dat werkt.
  • Beide monitoren geven nu beeld. Hoe simpel kan het zijn !!
    Bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.