Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

overlay probleem

Anoniem
rollingstone
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met het afspelen van films als ik de hardware overlay gebruik (hardware acceleration) (Asus Radeon 9250, 6.14.10.6458 WHQL) . Er komen dan allemaal strepen door het beeld. Als ik de overlay uitschakel werkt het beeld wel normaal.

  Iemand een idee hoe ik dit probleem kan verhelpen? BVD
 • Heb je dit probleem ook in spelletjes? Als dat het geval is, wordt ie denk ik te warm.
 • Kijk even of je fan goed draait. Het kan zijn dat de overlay de kaart wat warmer maakt en dat hij dan van die rare strepen vertoont.
 • Bedankt voor jullie reacties.

  Er zit niet eens een fan op 8)

  [img:69528a7aed]http://www.asus.com//999/images/products/289/289_l.jpg[/img:69528a7aed]

  Ik heb er trouwens 2 schermen op aangesloten. Een CRT en een tv via dvi. Hoe kan ik evt de temperatuur meten van m'n videokaart?
 • Ik geloof dat er geen temperatuur meter op je kaart zit, maar je zou met Motherboard Monitor(even googlen) de kasttemperatuur kunnen opmeten, dan krijg je ook al een aardig beeld van de temperaturen in je kast.
 • Case 24 graden
  CPU (Athlon XP) 64 graden
  CPU socket 46 graden.

  Volgens mij zijn dit toch best redelijke temperaturen :roll:
 • Die CPU wordt aardig (lees eigenlijk heel, want dit is idle neem ik aan) warm, maar de tempsensor kan er ook behoorlijk naastzitten. De kasttemperatuur lijkt oke.

  Maar belangrijker, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag: Heb je die artifacts ook in spelletjes?
 • [quote:ebebe8f1e3="Aljosja"]Die CPU wordt aardig (lees eigenlijk heel, want dit is idle neem ik aan) warm, maar de tempsensor kan er ook behoorlijk naastzitten. De kasttemperatuur lijkt oke.

  Maar belangrijker, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag: Heb je die artifacts ook in spelletjes?[/quote:ebebe8f1e3]
  Nee, dus ik vraag me af of het niet aan een codec kan liggen ofzo. Het vreemde is wel dat ik hier niet meer geprutst heb en dat het in elk programma die strepen geeft.

  Ik ben er inmiddels achter dat sommige mpegs het wel doen met de overlay. Ik merk trouwens dat Asus bij de driver "Asus Splendid" heeft geinstalleerd. Ik heb geen flauw idee wat dit is, komt soms in beeld als er een video wordt afgespeeld.

  Wat is trouwens het verschil tussen CPU socket en diode?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.