Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2 verschillende videokaarten, mogelijk?

Anoniem
None
27 antwoorden
 • Binnenkort heb ik een nieuwe pc, maar de huidige pc komt waarschijnlijk te vervallen. Beeldscherm en videokaart zou ik graag voor een 2e scherm bij die nieuwe pc hebben.

  Alleen, de videokaart van deze pc is maar 4 mb, de andere is een 16 mb welke uitbreidbaar is met de RAM van de pc zelf. welke ik naar ongeveer 128 mb ga uitbreiden.

  Nou wilde ik het zo doen dat op de oude kaart alleen windows draait, en msn enzo, en het andere scherm een spelletje. Zodat de boel niet op hol slaat omdat er een spelletje op de 4 mb kaart komt.

  Weet iemand van jullie of het mogelijk is de instellingen zo te zetten dat dit ook werkelijk kan, of zeggen jullie van: koop er beter een andere kaart bij, ben je van het gezeik af.

  Ik hoop niet dat jullie me direct op kosten willen jagen, want dat gebeurt hier vaker.

  groet

  Rutger
 • De meeste moderne videokaarten hebben 2 uitgangen voor monitoren (DVI en VGA). De DVI uitgang kun je door middel van een verloopje ook als VGA uitgang gebruiken. Kijk daar eerst maar eens na, dat is namelijk een betere oplossing dan een extra videokaart.
 • technisch is het volgens mij niet mogelijk om 2 kaarten in je pc te zetten die beide een ander deel van de taken op zich neemt.

  dus wat dat betreft zal je toch echt een andere oplossing moeten vinden.
  Een simpel videokaartje is niet zo duur. Ik neem aan dat je trouwens maar erg weinig gamed of erg oude spellen speelt?

  Misschien is het handig even de specificaties van je systeem op te geven, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Wat is eventueel je budget?
 • Het voorbeeld wat de TS noemt, doe ik ook wel eens, in het rechter scherm counterstriken en in het rechterscherm msn'en. Dat kan dus prima op 1 videokaart.
 • ja maar dat is heel wat anders dan op 1 videokaart gamen en op de andere msn.
 • [quote:366aba34ad="arjant2"]technisch is het volgens mij niet mogelijk om 2 kaarten in je pc te zetten die beide een ander deel van de taken op zich neemt.

  dus wat dat betreft zal je toch echt een andere oplossing moeten vinden.
  Een simpel videokaartje is niet zo duur. Ik neem aan dat je trouwens maar erg weinig gamed of erg oude spellen speelt?

  Misschien is het handig even de specificaties van je systeem op te geven, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Wat is eventueel je budget?[/quote:366aba34ad]

  op dit moment game ik nogal weinig, omdat ik hier dus maar een 4 mb kaart in heb zitten en ik een andere pc moet gebruiken om te gamen.

  Als ik me niet vergis heeft die videokaart in de andere pc geen 2 aansluitingen, pc zelf is uit 2001.

  Simpel videokaartje van 128 mb, hoeveel mot ik daarvoor ongeveer neertellen denken jullie? dus met 2 aansluitingen 1 normale 1 zo'n andere zoals jullie bedoelen)
 • [quote:cac6c95b4d="arjant2"]ja maar dat is heel wat anders dan op 1 videokaart gamen en op de andere msn.[/quote:cac6c95b4d]

  Wat is er anders aan?
  Je kunt instellen welk beeldscherm de primaire is, en welke de secundaire. Als je gaat gamen pakt hij gewoon het primaire scherm, die je uiteraard op de goede videokaart hebt aangesloten. Maar een kaartje met 2 uitgangen (wat ze tegenwoordig bijna allemaal hebben) is de betere oplossing zoals ik al aangaf.
 • [quote:1627321eb2="arjant2"]ja maar dat is heel wat anders dan op 1 videokaart gamen en op de andere msn.[/quote:1627321eb2]

  Volgens mij niet hoor. Je sleept MSN in het tweede schermpje en start counterstrike op, dat zich opent op het primaire beeldscherm. Als je een tweede monitor op de videokaar aansluit heb je een twee keer zo breed windowsscherm. In de tweede helft rendert de videokaart msn en in de eerste Counterstrike. Voor msn heb je echt geen tweede videokaart nodig hoor :wink: .
 • volgens mij praten wij langs elkaar heen Alsjosja. dat het op 1 videokaart kan dat weet ik.

  maar 2 videokaarten, wist niet dat dat kon.

  en dat zijn dan een AGP en een PCI kaartje?

  ik zou ook gewoon voor een simpel kaartje gaan dan met 2 aansluitingen.
  neem aan dat de TS wel AGP op zijn moederbord heeft?
 • En jullie letten ook niet op:

  [quote:75468ec019]Simpel videokaartje van 128 mb, hoeveel mot ik daarvoor ongeveer neertellen denken jullie? dus met 2 aansluitingen 1 normale 1 zo'n andere zoals jullie bedoelen)[/quote:75468ec019]

  Nog geen reactie op gezien :roll:
 • zo'n €30/40

  enne, just keep your respect, we MOETEN niet antwoorden! :P :wink:
 • [quote:6f4197a0dc="RVPower"]En jullie letten ook niet op:

  [quote:6f4197a0dc]Simpel videokaartje van 128 mb, hoeveel mot ik daarvoor ongeveer neertellen denken jullie? dus met 2 aansluitingen 1 normale 1 zo'n andere zoals jullie bedoelen)[/quote:6f4197a0dc]

  Nog geen reactie op gezien :roll:[/quote:6f4197a0dc]Jij let ook niet op aangezien ik vraag of je een AGP aansluiting hebt ja of nee.
  geen antwoord is geen advies.
  succes er verder mee.
 • [quote:a8a08d2574="arjant2"]Jij let ook niet op aangezien ik vraag of je een AGP aansluiting hebt ja of nee.[/quote:a8a08d2574]

  Ik heb eigenlijk geen idee wat je hier precies mee bedoeld., maybe foto wat je bedoeld?
 • bruin slot op je mobo boven de pci-sloten. Ongeveer linkonder je cpu die naast je RAM staat. :roll:
 • hoeft niet bruin te zijn :wink: . Je moet everst downloaden van www.lavalys.com , daar kun je wel op vinden wat voor slot je hebt.

  En eh, iets aardiger kon ook wel he: "en jullie letten ook niet op" en "ik heb nog steeds geen reactie gezien". We antwoorden wel en proberen je gewoon te helpen, een beleefd antwoord is dan wel zo fijn :wink:
 • op de HANDLEIDING (hint voor TS) staat van wel :lol:
  ik heb het toch nog nooit in een andere kleur gezien :oops:
 • Ik bedoelde moederborden in het algemeen, maar ik denk dat jij specifiek het mobo bedoelde wat de TS heeft, alhoewel ik na even vluchtig overkijken niet gezien heb dat hij dit opgaf. Mijn AGP-slot is trouwens rood…

  @TS op dit plaatje is het dus het groene slot:
  [img:9b0c07c081]http://www.flashbios.org/catalog/images/mainboard.jpg[/img:9b0c07c081]
 • ik dacht dat het gewoon
 • ?? Ik snap je zin niet. Ik dacht dat het gewoon "over" bruin was? Bedoel je dat in je handleiding beweerd wordt dat er alleen bruine AGP-sloten bestaan :lol: ?

  Maar goed dit wordt offtopic. Laten we afwachten of de TS tevreden is met deze antwoorden. Voor goedkope videokaarten kan je eens op www.alternate.nl en www.azerty.nl rondsnuffelen, naar een Radeon 9200(SE)/9250. Die voldoen prima voor jouw.
 • typfoutje hé (het moest vooral zijn) :wink: agp sloten kunnen dus alle kleuren hebben :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.