Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Niet-vloeiend scrollen

Anoniem
Blite
10 antwoorden
 • Hoi, ik heb sinds vanmiddag een 20-inch beeldscherm (Philips Brilliance 202P4) hier aangesloten op m'n computer, ter vervanging van mijn 17-inch beeldscherm (Philips Brilliance 107P). Alles werkt voorals nog perfect hardwarematig gezien, echter heb ik één probleem. Bijvoorbeeld met het scrollen door webpagina's, lijkt het beeld niet vloeiend door te scrollen, maar lijkt de webpagina gaandeweg het naar beneden/boven gaan constant te verversen. Zéér irritant voor de ogen.

  Ik heb als beeldschermadapter een Ati Radeon 9600XT en draai op 1280x1024. Ik vraag me echt af hoe ik dit probleem, als ik het goed heb omschreven, kan oplossen. Weet iemand wat ik precies bedoel, en hoe ik het kan oplossen? :)

  Bvd,

  Blite.
 • Iig is 1280x1024 niet de juiste resolutie voor een 20" scherm. Verder is er een extension voor Firefox(mits je het gebruikt natuurlijk): https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=357&application=firefox
 • Euh, is het geen 22" monitor? :roll:
  Enne, heb je daarvoor reeds de juiste driver geinstalleerd? Deze vind je HIER

  En de drivers voor je Radeon 9600XT updaten kan in principe ook geen kwaad, dat kun je HIERMEE
  [quote:b617a0f7d5="tomtom137"]Iig is 1280x1024 niet de juiste resolutie voor een 20" scherm.[/quote:b617a0f7d5]Waar slaat dat op? Het is toch een CRT? Geen TFT? Mocht het toch een TFT zijn, dan is de native resolution idd. hoogstwaarschijnlijk 1600x1200. Maar dat zou nog niet betekenen dat ie traag reageert bij het scrollen bij 1280x1024 …
 • Jullie hebben gelijk, het is een 22-inch beeldscherm. Oops :P
  Het is trouwens idd een CRT. ;)
  En die smoothscroll-extensie werkt niet hiertegen, aangezien ik nu merk dat het probleem zich ook voordoet in ander soort documenten zoals kladblok en Microsoft Word 2003 bijv. Ik heb de drivers van het scherm ook geupdate, maar vooralsnog zonder resultaat [dadelijk even rebooten]. Mijn grafische drivers zijn vooralsnog perfect up to date. ;)

  //Edit: Perfect, na een 2e reboot doet alles het super. Dank jullie voor jullie hulp! :D
 • [quote:14299c7e7a="Blite"]Het is trouwens idd een CRT.[/quote:14299c7e7a]

  Sorry… :oops:
 • Ik denk dat ie nog op ralle windows drivers zat te kutten op een of andere manier, waardoor het beeld niet snel genoeg wordt ververst. Maargoed het is al opgelost (door de nieuwe drivers denk ik)
 • enige wat ik weet is dat ik het had toen ik zonder beeldscherm adapter driver zat… maar als je die al hebt geupdate…
 • Ok, raar, ik startte net mijn computer weer op en het probleem is er weer! Alleen ligt het kennelijk nu niet aan de drivers, want die staan er nog steeds op….opnieuw opstarten helpt niet. Iemand nog raad?
 • Ok, raar, ik startte net mijn computer weer op en het probleem is er weer! Alleen ligt het kennelijk nu niet aan de drivers, want die staan er nog steeds op….opnieuw opstarten helpt niet. Iemand nog raad?

  [quote:e228ae2d3e="NoepZor"]Ik denk dat ie nog op ralle windows drivers zat te kutten op een of andere manier, waardoor het beeld niet snel genoeg wordt ververst. Maargoed het is al opgelost (door de nieuwe drivers denk ik)[/quote:e228ae2d3e]

  Misschien moet ik de ververssnelheid van het scherm hoger zetten?
 • [quote:da88c1c06e]Misschien moet ik de ververssnelheid van het scherm hoger zetten?[/quote:da88c1c06e]of lager :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.