Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[LG Flatron] stervende... repareerbaar ?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb de laatste maanden al meerdere keren gehad dat ik mijn LG Flatron 795FT 2x aan moest drukken voor hij aansloeg, dus ik dacht al dat er iets niet helemaal lekker meer zat. Maar sinds gister wil hij met de knop helemaal niet meer aan. Je hoort dan telkens zzz..klik zzz..klik zzz..klik achter elkaar. Als ik dan de stekker achterin de monitor eruit doe en er weer in, slaat hij soms nog wel aan (ik kan nu posten dus hij sloeg toevallig aan na 20 pogingen), maar hij is dus duidelijk stuk.

  Ik neem aan dat dit een condensator in de voeding is ofzo ? Zou het de moeite waard zijn om er een vervangend exemplaar in te zetten (zou je dat bij de 1e de beste electronicazaak kunnen halen ?) of is het veel werk om uit te pluizen WAT er dan stuk is ? (m.a.w. een nieuwe kopen is beter/goedkoper)

  En als het dat laatste is, welke 17" monitor raden jullie mij aan ? Wij hebben momenteel super weinig geld (allebei geen werk) dus prijs speelt een belangrijke rol, en ik weet dat ik dan geen Flatron kwaliteit kan kopen, maar ja… beetje scherp beeld met goede kleuren is wel fijn. Heb liever een CRT dan een TFT, maar dat is voor de prijs alleen maar voordelig.

  Op http://tweakers.net/pricewatch staat die Samsung Syncmaster 793S 17" op nr. 1, wat voor ervaringen hebben jullie daar mee ?
 • -het is gevaarlijk tenzij je PRECIES weet wat je doet (meerdere duizenden volts etc d8 ik)
  -het is moeilijk te achterhalen wat het probleem is

  Oplossingen:
  -een nieuwe kopen, en deze dan op marktplaats oid voor 15 neerzetten (wel met bericht dattie het niet goed doet natuurlijk)
  -kabels eens vervangen door andere
  -als kerstcadeau aan je familie geven

  Heb zelf een ADI Microscan 5d ofzo, bevalt me prima, maar is al een oudje.. :wink:
 • Die paar duizend volt is alleen maar over de 'lamp' die er in zit, de rest is bijna allemaal laagspanning en de primaire kant van de voeding is natuurlijk 230V
 • Volt is alleen maar pijnlijk, de stroomsterkte is gevaarlijk. altans dit leerde ik :lol:
  Ik denk dat repareren moeilijk gaat zijn :-? , koop anders een tweedahands
 • Voor minder dan € 80 kun je TFT monitor niet laten herstellen, op beurzen vindt je goede tweedehands 19 inch beeldbuismonitors aan € 20.
  Zijn trouwens nog altijd beter van beeldkwaliteit.
 • Het was ook een CRT monitor, geen TFT.

  Tweedehands. Ja ok maar dan moet je wel verstand hebben van hoe oud die dingen zijn (of de verkoper vertrouwen :roll: ) en hoe lang ze nog mee gaan waarschijnlijk.

  Op marktplaats.nl e.d. zijn de tweedehands GOEDE monitoren een stuk duurder dan 20 euri…
 • [quote:9002d77868="-stof-"]Volt is alleen maar pijnlijk, de stroomsterkte is gevaarlijk. altans dit leerde ik :lol:
  Ik denk dat repareren moeilijk gaat zijn :-? , koop anders een tweedahands[/quote:9002d77868]
  beetje krom gezegd, maar ik kan er in komen. Voordeel is dat je met zulke hoge spanningen met zo weinig energie die schakeling in één keer wel ontlaad. Voelt wel klote, maar het stopcontact voelt denk ik toch wel erger, dat houd alleen op als je je hand weg haalt. En als je onderstroom staat gaat dat niet altijd even makkelijk. (400VAC is trouwens nog veel leuker)
 • [quote:5d4056ef30="musicom76"]Het was ook een CRT monitor, geen TFT.

  Tweedehands. Ja ok maar dan moet je wel verstand hebben van hoe oud die dingen zijn
  Op marktplaats.nl e.d. zijn de tweedehands GOEDE monitoren een stuk duurder dan 20 euri…[/quote:5d4056ef30]
  Op de meeste monitoren is op de achterzijde een sticker met productie datum te vinden.
  Op de beurs die ik laatst bezocht, werden Dell monitors van drie jaar oud, verkocht aan €35.
  Alle monitors werden werkend gepresenteerd.

  Wat ook een mogelijkheid is, een bedrijf zoeken dat uitsluitend tweedehands hardware verkoopt, heb je meestal nog zes maand garantie.
 • [quote:08770b1d9d="kid jansen"][quote:08770b1d9d="-stof-"]Volt is alleen maar pijnlijk, de stroomsterkte is gevaarlijk. altans dit leerde ik :lol:
  Ik denk dat repareren moeilijk gaat zijn :-? , koop anders een tweedahands[/quote:08770b1d9d]
  beetje krom gezegd, maar ik kan er in komen. Voordeel is dat je met zulke hoge spanningen met zo weinig energie die schakeling in één keer wel ontlaad. Voelt wel klote, maar het stopcontact voelt denk ik toch wel erger, dat houd alleen op als je je hand weg haalt. En als je onderstroom staat gaat dat niet altijd even makkelijk. (400VAC is trouwens nog veel leuker)[/quote:08770b1d9d]

  Ik bedoelde het toch goed hé :lol:
 • Ik heb voor ik deze SamSung TFT kocht, een SamSung SyncMaster 793 CRT gehad. Hij koste toen nog € 129.- nieuw en het was een hele goede aankoop. Zelfs nu denk ik nog wel eens dat de kleuren van die CRT mooier waren dan de nieuwe TFT van SamSung die ik nu heb.Toen ik hem via het internet verkocht was hij 3 maanden oud en kreeg ik er € 90.- voor. Dus , goed zoeken of nieuw halen.
  Joopat
 • [quote:42ddab815e="musicom76"]Ik heb de laatste maanden al meerdere keren gehad dat ik mijn LG Flatron 795FT 2x aan moest drukken voor hij aansloeg, dus ik dacht al dat er iets niet helemaal lekker meer zat. Maar sinds gister wil hij met de knop helemaal niet meer aan. Je hoort dan telkens zzz..klik zzz..klik zzz..klik achter elkaar. Ik neem aan dat dit een condensator in de voeding is ofzo ?[/quote:42ddab815e] Klonk die zzz..klik zzz.. wellicht als overspringende vonken? Dan zou het de aan/uit schakelaar kunnen zijn. Indien de aan/uit schakelaar nog goed is, zou dat geluid ook kunnnen afkomen van een relay.
  [quote:42ddab815e="musicom76"] Zou het de moeite waard zijn om er een vervangend exemplaar in te zetten?) [/quote:42ddab815e] Alleen als je zelf enige ervaring hebt in reparatie werkzaamheden, en er weinig aan uit hoeft te geven valt dit te overwegen.
 • Sorry voor het topic kapen, maar ik heb dus precies hetzelfde probleem alleen dan met een Philips 17" TFT. Moet ook meerdere keren drukken voordat deze aan gaat en in standby valt deze gewoon weg om kort daarna op 'online' te springen (maw kan niet in standby blijven staan).
  Aangezien de TFT 2,5 jaar oud is denk ik dat ik hem nog RMA kan sturen naar Philips (3 jaar garantie dacht ik zo).
 • [quote:18f9557f11] Klonk die zzz..klik zzz.. wellicht als overspringende vonken? Dan zou het de aan/uit schakelaar kunnen zijn. Indien de aan/uit schakelaar nog goed is, zou dat geluid ook kunnnen afkomen van een relay. [/quote:18f9557f11]

  Het is geen vonkgeluid… het ZZZT geluid hoorde ik altijd als hij aan ging, voor de KLOINKEN die je normaal hoort (het degaussen bij het aangaan) (wat een termen). Nu komt de kloink niet maar een klikje, de buis springt niet aan.

  Maar dit is dus soms wel soms niet. Nu heb ik dus al een paar dagen waar hij in 1x aan gaat…
 • [quote:c9405adaa1="musicom76"] Het is geen vonkgeluid… het ZZZT geluid hoorde ik altijd als hij aan ging, voor de KLOINKEN die je normaal hoort (het degaussen bij het aangaan) (wat een termen). Nu komt de kloink niet maar een klikje, de buis springt niet aan. [/quote:c9405adaa1] Maar gaat de LED van de monitor dan oranje branden? Als dat het geval is en je schakelt de monitor weer uit, heb je dan wel gewacht todat het ledje weer uitgaat, alvorens je de monitor voor een tweede keer inschakelt? Zolang het ledje nog oranje brand, heeft een tweede poging geen zin.
 • Ik heb eerlijk gezegd geen idee… het heeft zich nu al een paar dagen niet meer voorgedaan.. apart he. Je zou haast denken dat het toch die kabel was… maar dan vind ik dat ritmische weer zo apart…
 • Het probleem deed zich net weer voor.

  Het lampje brandde idd oranje, maar dat blijft zo tot ik de stekker eruit trek. Ik krijg hem met de knop ook niet uit, hij blijft maar oranje branden. (Tis een tiptoets he…)
 • [quote:c3f9e77db4="musicom76"] Het lampje brandde idd oranje, maar dat blijft zo tot ik de stekker eruit trek. Ik krijg hem met de knop ook niet uit, hij blijft maar oranje branden. (Tis een tiptoets he…)[/quote:c3f9e77db4] Daar heb ik niet zo gauw aan gedacht. Die CRT monitor die ik zelf nog heb uit 1998 heeft nog een drukknop schakelaar, die de 220v van de monitor aan en uitschakelt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.