Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[2ehands monitor] Waarop letten bij de koop ?

Anoniem
FTI
12 antwoorden
 • Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een tweedehands monitor (behalve wat je ziet natuurlijk) ?

  Ik bedoel, is het zo dat wat je ziet is wat je krijgt ? Kan het bijvoorbeeld zijn dat het beeld eerst goed is (als je het ziet) en dat het na een half uur minder goed is (En je wacht bij een koop meestal geen half uur dus dan zie je het niet) ?
 • Misschien niet onbelangrijk ! Wat voor soort ? CRT / TFT ? , Elk heeft zijn eigen manier van beoordelen.

  Joopat
 • indien een tft/lcd
  moet je zeker eens testen, steek de monito aan, een laat dit progje eens lopen
  http://www.dps.uk.com/freeware_DTP.htm

  is slechts 150Kb , maar heel effectief om dodo pixels op te speuren.

  ook eens kijken als het scherm zwart is (niet uit , maar zwart) of het egaal zwart is, soms krijg je i de hoeken lichtvlekken en dergelijke
 • Sorrie, beetje een kale post. Ik zoek een CRT monitor, liefst 17" of groter, liefst plat. Maar dat is ondergeschikt aan kleurechtheid en scherpte. Verder tja.. ik zoek iets rond de 50 euro.
 • [quote:21b9d70c58="musicom76"]Sorrie, beetje een kale post. Ik zoek een CRT monitor, liefst 17" of groter, liefst plat. Maar dat is ondergeschikt aan kleurechtheid en scherpte. Verder tja.. ik zoek iets rond de 50 euro.[/quote:21b9d70c58]

  1. vraag aan een mod om dit te verplaatsen naar TKG
  2. www.marktplaats.nl / www.speurders.nl / www.ebay.nl :wink:
 • hij vraagt waar hij op moet letten, niet dat hij iets zoekt…. of te koop vraagt…..
 • Je moet er bij een CRt opletten dat 'ie goed scherp.
  Afnemende scherpte en helderheid betekent dat de buis bijna op is.
 • [quote:7399008f4a="tinus89"]hij vraagt waar hij op moet letten, niet dat hij iets zoekt…. of te koop vraagt…..[/quote:7399008f4a]

  [quote:7399008f4a]Sorrie, beetje een kale post. Ik zoek een CRT monitor, liefst 17" of groter, liefst plat. Maar dat is ondergeschikt aan kleurechtheid en scherpte. Verder tja.. ik zoek iets rond de 50 euro.[/quote:7399008f4a]

  :-?
 • okee okee, het is inderdaad een beetje onduidelijk..

  maar laten we er voor het gemak maar vanuit gaan dat de TS alleen info wil. Zo niet, moet ie een topic openen in 'te koop gevraagd'. 8)
 • Vooral echt koud aanzetten, sommige monitoren gaan slecht aan. Vervolgens een tijd aan laten staan, sommige problemen willen wel eens zichtbaar worden, als de monitor lekker warm wordt. Verder inderdaad scherpte, en kijken naar resolutie en refreshrate bij de gewenste gebruiksresolutie. Beschadigingen aan de kast, krassen op het beeldscherm, beschadigingen aan kabels, leeftijd, aankoopbonnen, documentatie, drivers.
 • Bedankt voor de reacties.

  Ik wilde inderdaad nog niet definitief iets kopen, de huidige monitor geeft me twijfels. Ik mag niet cross-posten maar het stond in dit topic:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=154947

  wat er aan de hand was. Een moeilijk aan gaande LG Flatron monitor. Sommigen opperden dat de kabel rot kan zijn, maar dat lijkt me stug gezien het RITMISCHE zzzt..klik zzzt..klik zzzt..klik geluid.


  Tja, koud aanzetten. Inderdaad slim, omdat die van mij dus ook 'startproblemen' heeft… maar hopen dan dat de verkoper dat ding een tijdje niet aan gehad heeft als je komt kijken…

  maar goed, als ik er een ga kopen (ben toch op 2ehands aangewezen momenteel) zal ik op de bovengenoemende punten letten.
 • [quote:163ca03ce9="gerben"]Vooral echt koud aanzetten, sommige monitoren gaan slecht aan. Vervolgens een tijd aan laten staan, sommige problemen willen wel eens zichtbaar worden, als de monitor lekker warm wordt. Verder inderdaad scherpte, en kijken naar resolutie en refreshrate bij de gewenste gebruiksresolutie. Beschadigingen aan de kast, krassen op het beeldscherm, beschadigingen aan kabels, leeftijd, aankoopbonnen, documentatie, drivers.[/quote:163ca03ce9]En geef ook eens een klap(geen dreun) met je vlakke hand op de bovenkant van de monitor, en dit is geen grap!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.