Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop/1gig: Shared geheugen

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hey,

  ik ben van een laptop te kopen. Het is voor m'n studie, dus Office&co, beetje zwaar simulatiewerk, geen games. Ik heb een AMD Turion 1,6 Ghz op het oog, deze heeft 1gig ram.

  Is het dan hinderlijk om een videokaart te hebben zonder eigen geheugen?

  Bedankt!
 • niet als jij er geen zware games of iets dergelijks op speelt of ander zwaar grafisch 3dwerk.

  dan is het geen enkel probleem.
 • En als je geen games speelt kun je je videokaart ook gewoon instellen op 8 of 16MB, dat merk je niet of nauwelijks. Verder is een onboard chip met shared geheugen niet geschikt voor het spelen met games.
 • Toevallig de Acer Aspire 5002WLMi of 5003WLMi? Van de SiS onboard video mag je idd. niet veel verwachten. Betere onboard video oplossingen zijn die van ATi (Radeon XPress 200) en Intel (GMA 9xx). Maar blijkbaar is dat helemaal niet belangrijk voor je als je nooit een game erop gaat spelen. :wink:
 • Ja, die inderdaad. Allen erg bedankt!
 • Wat ik met net bedenk, gaat vista niet veel gebruik maken van de videokaart? De laptop moet toch zeker zo'n 3 jaar meegaan en ik ben toch wel erg nieuwe-software-geil.

  Zal vista dus geen problemen geven met een zwakke videokaart?
 • Nou ik denk dat van de tig versies van Vista die er uit zullen komen, er wel eentje tussen zit die wat minder grafisch geweld nodig heeft. Maar als je relatief safe wilt zitten qua videochip, dan kun je nu beter een laptoppie nemen met een Radeon X700 videochip aan boord, bijv. de Acer Aspire 5023WLMI.
  http://www.sallandautomatisering.nl/default.php?pid=19166&ref=2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.