Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Goede TFT voor fotobewerking (Lacie, Eizo, Apple)?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik zoek een goede TFT monitor die vooral voor fotobewerking goed moet zijn (en af en toe een spelletje, internet, …).
  Maat 19" of groter. Prijs tot max €1500.-

  Ik heb een spyder2pro voor de kleurkalibratie.

  Lacie (319 of 321) en Eizo schijnen goede monitoren te hebben.
  Ook apple staat bekend om zijn goede beeldkwaliteit. Apples monitoren zijn op de pc te gebruiken via de DVI-connector (bv de 20" of 23" cinema). Heeft iemand hier ervaring mee? Goed kwaliteit?

  Misschien weet iemand een goede vergelijkende test op internet (of in een tijdschrift) te vinden. Ik heb nog geen goede kunnen vinden.
  Of misschien heeft iemand wel ervaring met een of meer van de top-TFT's.

  Fabien
 • [quote:f760df1abe="Fabien."]Ik zoek een goede TFT monitor die vooral voor fotobewerking goed moet zijn (en af en toe een spelletje, internet, …).
  Maat 19" of groter. Prijs tot max €1500.-[/quote:f760df1abe]Belinea 101920, prima MVA-paneel met overdrive (8ms). 371 euro bij 4Launch:
  http://www.4launch.nl/shop/producteninfo.php?productid=015446

  Review hier:
  http://www.prad.de/en/monitore/review_belinea_101920_no111919_part6.html
 • [quote:3866a94ee1] Prijs tot max €1500.- [/quote:3866a94ee1]

  das wel erg veel naar mijn mening
 • De vraag is ook een GOEDE monitor! Niet eentje die supersnel is voor spelletjes die vrij scherp is met aardige kleuren, maar een haarscherpe die perfecte kleuren kan laten zien. En ja, daar hangt een prijskaart aan, helaas…. Dergelijke apparaten kosten meestal €1000+
 • Voor dat geld kan je ook een wel een 21" kopen, heb je weer een hogere resolutie.
  Apple heeft volgens mij wel goede producten, ik vind alleen dat ze nogal weinig informatie geven over hun beeldschermen. Op die manier kan je alleen vergelijken aan de hand van gebruikerservaringen en niet aan de hand van cijfertjes.
 • [quote:3fe85297ae="Fabien."]een haarscherpe die perfecte kleuren kan laten zien.[/quote:3fe85297ae]Volgens het artikeltje is die Belinea zeer goed in kleuren, maar de Fujitsu Siemens P19-2/P20-2 en Eizo L778-K zijn daar nog wel iets beter in.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/124195

  Ikzelf zou nu nog niet echt veel geld in zo'n TFT stoppen, aangezien de ontwikkeling in die schermen nog volop in beweging is: De kleuren worden steeds beter en het beeld steeds scherper. Nu een relatief goedkope nemen en over twee, drie jaar pas een dure kopen lijkt me verstandiger. Vandaar die Belinea als tip.
 • Misschien moet je een voor Barco kijken die gebruiken ze bij mijn pa op zijn werk ook voor foto bewerking en die komen kwa prijs en kwaliteit wat meer in de buurt wat jij zoekt, kan er op tweakers niets over vinden ik zal nog ff verder zoeken je hoort nog van me.

  Groetjes, Jordi
 • ik zou gewoon een flinke CRT kopen. betaal je hoogstens paar honderd euro voor de kwaliteit die je zoekt.
 • Maar een 20"+ CRT monitor is wel een bakbeest en die vreet stroom.
  En TFT's worden steeds beter. M'n opa had iets van vier jaar geleden een nieuwe pc gekocht en daar zat een 15" TFT bij en dat was niks vergeleken met een 17" CRT. Maar de TFT's van nu zijn een heel stuk beter, zeker als je en goede neemt en natuurlijk met DVI. Verder vind ik het lekkerder voor de ogen, met name voor lang gebruik (en fotobewerking duurt lang).
  En het neemt veel minder ruimte in beslag en het is energiezuiniger.
  Mijn volgende monitor wordt zekerweten een TFT en het liefst ook een 20"+, maar die komt pas met een nieuwe pc en dat wordt waarschijnlijk ergens eind 2006-begin 2007.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.