Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP8 op AGP4 moederbord?

Anoniem
othellobe
6 antwoorden
 • Ik heb me net een AGP8 g-Force FX5200 videokaartje aangeschaft. Ik heb wel een moederbord dat enkel AGP4 aankan.

  Bij het inschakelen van de computer merk ik dat het muispijltje plotseling verandert in een gekleurd (blauw-wit) gestreept vierkant . Het afspelen van een film met BS Player gebeurt met de nodige flikkeringen. Ook daar wordt het beeld vaak verstoord door blauw-wit gestreepte schermen.

  Een softwareprobleem lijkt onmogelijk daar het probleem blijft als ik mijn harde schijven ontkoppel en opstart vanuit een nieuw geformateerde harddisk met daarop enkel een nieuwe Windows, bsplayer en een stukje film, dat overigens op een andere computer perfect afspeelt.

  Ik had voor de aanschaf ook problemen met mij Ati Radeon 7500 videokaart, maar dan viel het scherm plotseling helemaal uit (lichtje op scherm schakelde zo maar over van groen naar oranje) , soms werden de letters onleesbaar.

  Een oude, geleende videokaart (Nvidea van 32Mb) gaf echter helemaal geen problemen.

  Daarom heb ik me een nieuwe goedkope videokaart aangeschaft, maar begin te vrezen voor een defect moederbord, tenzij de AGP8 van mijn nieuwe videokaart problemen zou geven met mijn AGP4 ondersteunend moederbord (NT70-SC - S478, Intel 850, ATX). Kan iemand hier opheldering brengen voor ik uitkijk naar een nieuw moederbord?

  Erg veel dank bij voorbaat,

  mvg,

  O1
 • AGP 8x kaarten zouden meestal het ook moeten doen in AGP 4x sloten, oude drivers weggehaald en de juiste geinstalleerd?
 • Er is bij mijn weten geen verschil in snelheid tussen 8x en 4x. De kaart past zonder meer.
 • Ik heb hier ook die kaart in een 4X slot, maakt niets uit :wink:
 • Een vervanging van mijn moederbord heeft het probleem opgelost. Dank u voor de nuttige reacties.

  mvg,

  O1
 • nogal rigoreuze aanpak :lol: . Maar ja, als jij dr mee geholpen bent…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.