Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Na 9800pro geflasht te hebben naar XT veel artifacts

Anoniem
None
35 antwoorden
  • Hallo Tweakers.

    Gisteren heb ik me 9800pro geflasht naar een XT met Winflash dat is opzich wel gelukt maar nadat ik de pc opnieuw heb opgestart kreeg ik allemaal raare strepen en kleurtjes op de beeldscherm , gelukkig hadi ik me oude bios gesaved en heb hem meteen weer naar PRO geload.
    Ik zag wel voor heel fftjes dat windows mijn PRO als XT herkende :lol:

    Nou is mijn vraag waar dat aan ligt. Ik zelf denk dat het aan de stock koeler ligt dat de videokaart gewoon te warm word en artifacts begint te weergeven.

    meer ideën ?
  • Had je je Pro met atitool uberhaupt tot XT waardes overclockt?

    [quote:215aab219d]Benodigdheden

    Een Radeon uit het bovenstaande rijtje die de specificaties van een XT aankan, dus een core van 412 MHz, geheugen van 730 MHz, een geheugenbus van 256BIT en 8 werkende pipelines. Als je core of geheugen die snelheid niet aankan, kan je altijd nog met een editor de bios settings omlaag schroeven, maar dan is het natuurlijk geen 'echte' XT meer
    [/quote:215aab219d]

    Zie:
    http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1021919/0
  • ja dat heb ik gelezen maar ik wou graag dat het een echte XT werd.. maar het probleem is denk ik dat mijn stock koelertje ( ogineel ATi) niet voldoet aan de eisen. een zalman zal wel helpen denk ik toch ?
  • VF700(Al)Cu, die houdt m wel op temperatuur [i:e0d1ae8bb0]en[/i:e0d1ae8bb0] is stil :wink: . Maar begrijp ik nu goed dat je al artifacts hebt in windows? Als dat het geval is kan het misschien helemaal niet…
  • Je hebt hem dus NIET op XT waardes gehad?
    Dat verklaart wel een hoop :roll:
    Begin maar eens met een betere koeler en overclock em tot XT waardes, wil dat nog steeds niet lukken dan kan je een bios editen naar lagere speeds.
    Een "echte xt" word het toch nooit, die hebben 256mb geheugen ;)
  • Idd, altijd eerst kijken of je kaart die snelheden wel aankan, dan pas flashen.
  • Kijk even op je gpu-core voor het juiste type (=R360), controleren op de chip!
    En daarnaast goed koelen, ik heb een passieve Zalman met een extra fan van Zalman, max T < 63 C!.(Dus ook een pro geflashed naar Xt).

    Werkt prima.
  • waar kan je de temp van je radeon 9800 dan zien ?

    grt
  • [quote:43e595e778="Karelll"]waar kan je de temp van je radeon 9800 dan zien ?

    grt[/quote:43e595e778]
    Als atittool geen temp geeft zit er geen tempsensor op je kaart.
    Je zei dat je dat topic op got bekeken had, maar volgens mij maar met een half oog :roll:
  • wel goed gekeken.. anders zou ik hem niet naar 9800 xt kunnen flashen. windows zijn toen ook nieuwe beeldscherm adapter gevonden RADEON 9800 XT. maar ik zag dus raare strepen en door het beeldscherm heen.

    Ik denk dat ik hem dan maar beter niet zal gaan overklokken. :roll:
  • Je hoeft hem ook niet naar XT te flashen om te overclocken :roll: :lol:
  • weet ik , kan ook met atittool en rivatuner etc. maar wou graag me radeon 9800pro flashen naar XT zodat die standaard sneller was..
  • [quote:0bc0c520ef="Vandread"]Je hebt hem dus NIET op XT waardes gehad?[/quote:0bc0c520ef]
    Erg duidelijk ben je hier niet over ;)
  • [quote:10a51a05db="Karelll"]weet ik , kan ook met atittool en rivatuner etc. maar wou graag me radeon 9800pro flashen naar XT zodat die standaard sneller was..[/quote:10a51a05db]

    Je moet van te voren testen of ie zo ook de XT snelheden aan kan, als ie dat niet kan levert zo flashen niets op.
  • Dat kon die ook aan.. had hem ingesteld met atitool 412 bij 365.. toen had ik geen problemen..

    mischien kan het ook aan voltage lijnen liggen , heb ik ook gehoord. maar heb hier geen ervaring mee
  • heb je ook de artifact tester gebruikt met die snelheden ingesteld?
  • die tester heb ik ook gebruikt.. in totaal 1 min , is dat genoeg of te weinig ?
  • 1 minut :-?

    Bij mijn overclockte 9700pro kwamen de artifacts pas na een uur te voorscheen maar dan kon je ook echt lachen hoe scheef het beeld werd.
    1 minuut is echt NIET representabel :roll:
    1 3dmark run is amper een test te noemen.
  • Koop een Silencer van Arctic ofzo en probeer het nog een keer, anders zou ik het niet weten, met een R360 core zou het moeten werken:S
  • het is denk ik een 350.. want het is een 9800pro 128 mb met 256bt, een 360 is denk ik altijd 256 mb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.