Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop als tweede beeldscherm

Anoniem
Casper Eskes
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag. Ik heb een oude laptop weten te bemachtigen (Compaq Armada V300) en omdat hij zo ou is heb ik er niet écht veel aan.

  Ik monteer veel (films) en ik wil al een tijdje een tweede beeldscherm, maar omdat ik nog een scholier ben heb ik daar even het budget niet voor.

  U ziet het al aankomen: Is het mogenlijk om de LAPTOP als tweede beeldscherm te gebruiken. Meestal willen mensen een tweede scherm op hun laptop, maar ik wil het dus andersom. Hierdoor kon ik er niets over vinden op het net.

  Ik hoop dat hier iemand is die mij kan helpen.
 • Voor zover ik weet kan dat niet. De monitor van de laptop zit aangesloten op de videokaart van de laptop en die moet dus de beelden zelf opbouwen.
 • En een soort 'operatie'?
  Openmaken dus? (dit doe ik natuurlijk pas op het laatste moment, als er geen andere oplossingen zijn).

  Kan het ook niet op de een of andere manier via een netwerk?
 • Via het netwerk kan je denk ik alleen het beeld klonen, maar niet echt een 2e monitor maken. Opereren is misschien wel mogelijk, en dan een kabel aan het laptop scherm maken naar jou pc, maar dan moet je de pinout weten en die zal waarschijnlijk niet te vinden zijn. (heb ik al wel eens naar gekeken)
 • Hóe kun je dat via een netwerk doen?
  Is het niet zo dat als je 'klonen' kan kiezen dat je net zo goed 'tweede beeldscherm' kan kiezen?
  Maar klonen is al een hele stap. Hoe gaat dat precies? Gewoon op elkaar aansluiten en dan herkend hij hem vanzelf?
 • Voor over het netwerk heb je software, maar zoals ik zei is dan klonen alleen mogelijk. De monitor zit namelijk niet op je videokaart aangesloten. Dit soort software is dan ook eigenlijk voor beheer op afstand. Ik denk niet dat je wat kan met die laptop monitor.
 • Hmm… Dat is jammer. Bestaan er ook laptops met video IN?
 • Is vrij zeldzaam denk ik, maar wel mogelijk met een usb capture apparaat. Maar als je dat wil voor dual monitor, zou ik het nog niet aanraden. Gewoon een 2e monitor is veel makkelijker.
 • OK bedankt. En waarschijnlijk ook goedkoper.
  Het probleem is alleen dat ik niet veel plaats op mn bureau heb en ik dus een flatscreen moet kopen. Maarja, voor ik de laptop kreeg was ik dat toch al van plan. Hoe langer ik wacht, hoe goedkoper het wordt.
 • Zelfs al krijg je hem gekloont, dan nog trekt zo'n videochip het niet, of is het beeldscherm kwalitatief te slecht.

  Een tweedehands-monitor is misschien wat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.