Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

LCD tv gebruiken als monitor

Anoniem
pc_freak17
3 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb op dit moment een Samsung SyncMaster 750s, en wil graag overstappen op een flatscreen. Ik doe aan grafisch werk (weet dat ik dan een gecalibreerd beeldscherm moet hebben enzo maar daar heb ik nog echt even geen centen voor)

  Ik wil minimaal een 19" scherm hebben, plat dus, en ik heb gehoord dat je ook een LCD tv scherm kunt gebruiken als beeldscherm. Weet iemand of dit werkt? Is een tv scherm net zo kleur 'echt' als een flatscreen monitor? Kan ik een tv scherm rechtstreeks in pluggen (misschien met een verloop kabel) of moet er dan vanalles bij worden aangeschaft.

  Bedankt
  Corneli
 • [quote:05ee75a907="cornelivanroest"]Ik wil minimaal een 19" scherm hebben, plat dus, en ik heb gehoord dat je ook een LCD tv scherm kunt gebruiken als beeldscherm. Weet iemand of dit werkt?[/quote:05ee75a907]Het werkt wel, maar je bent gebonden aan de max. resolutie van zo'n monitor. Deze valt meestal erg tegen bij LCD-TV's.
  [quote:05ee75a907="cornelivanroest"]Is een tv scherm net zo kleur 'echt' als een flatscreen monitor?[/quote:05ee75a907]Bij TV's gebruiken ze doorgaans niet de duurdere panelen die voor TFT's gebruikt worden, dus de kleurechtheid zal ook een stuk minder zijn.
  [quote:05ee75a907="cornelivanroest"]Kan ik een tv scherm rechtstreeks in pluggen (misschien met een verloop kabel) of moet er dan vanalles bij worden aangeschaft.[/quote:05ee75a907]Je hebt LCD TV's met D-SUB en/of DVI aansluiting. Maar ik raad dit af, koop liever een goed TFT-scherm en zet gewoon een TV-kaart in je PC als je ook televisie wilt kijken.

  Er zijn zat monitoren met een goede kleurkwaliteit en schermresolutie. Bij de 19" monitoren is de Belinea 101920 een regelrechte aanrader:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/63703

  Verder zijn de 20" en 24" Ultrasharp widescreen monitoren van Dell ook aanraders:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/105603
  http://www.tweakers.net/pricewatch/110258
 • Ik heb er zelf slechte ervaringen mee. Als je bijv op internet gaat kijken is het echt totaal niet te lezen.
  Het gamen gaat wel aardig, maar ik heb toch liever een echte monitor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.