Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Basisbegrippen voor het kopen van een TFT scherm?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi; ik wil een TFT scherm gaan kopen en heb er eigenlijk nooit goed op gelet hoe en wat.
  Nu krijg ik termen om mijn oren over "inkijkhoek" en getallen voor contrast.
  Wat is belangrijk, waar moet ik op letten? Hoe hoger het getal, hoe beter?

  Het verhaal met de "ms" snap ik wel, hoe lager hoe beter.

  Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar op deze specifieke dingen wordt niet ingegaan en ik wil ook geen topic kapen, vandaar.

  Nu zag ik ook wide screens……wel gaaf. Degene die ik zag was met een analoge aansluiting (acer 1916 Ws bij comp land) en ik vraag mij af of je met normale spellen die dat niet ondersteunen dan zo'n raar uitgerekt beeld krijgt of dat je ook balken aan de zijkant krijgt.
  Weet iemand dat?

  Ik woon vlakbij mediamarkt dus daar ga ik even shoppen nu ;)

  D-sub/DVI……welke is belangrijk voor de digitale aansluiting op je videokaart?

  Alvast bedankt; Wim.
 • [quote:b089822cfe="Wim L"]Nu krijg ik termen om mijn oren over "inkijkhoek"[/quote:b089822cfe]Ja, hoe hoger hoe beter, maar het boeit niet zoveel als je toch altijd recht voor je monitor zit. Is meer voor mensen die ook graag films kijken op zo'n monitor vanuit hun bed of zo.
  [quote:b089822cfe="Wim L"]en getallen voor contrast.[/quote:b089822cfe]Ook hoe hoger hoe beter, maar als je het beeld toch niet echt fel hebt staan, of als je er geen films mee kijkt, dan boeit dat ook niet.
  [quote:b089822cfe="Wim L"]Het verhaal met de "ms" snap ik wel, hoe lager hoe beter.[/quote:b089822cfe]Klopt, maar je betaalt er wel extra voor, de niet die-hard gamer heeft genoeg aan een 8ms scherm.
  [quote:b089822cfe="Wim L"]ik vraag mij af of je met normale spellen die dat niet ondersteunen dan zo'n raar uitgerekt beeld krijgt of dat je ook balken aan de zijkant krijgt.[/quote:b089822cfe]Het spel moet die breedbeeldresolutie gewoon ondersteunen, het verschilt dus per spel.
  [quote:b089822cfe="Wim L"]Ik woon vlakbij mediamarkt dus daar ga ik even shoppen nu ;)[/quote:b089822cfe]De Mediamarkt is niet echt goedkoop, vergelijk de prijzen goed. Hiervoor is de Pricewatch wel handig:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/73/top

  Bij de Mediamarkt kun je ze wel goed werkend zien. Vaak kun je daar ook afspraken maken over kostenloze omruiling bij dode pixels. Dode pixels zijn erg irritant als je die in je scherm hebt.
  [quote:b089822cfe="Wim L"]D-sub/DVI……welke is belangrijk voor de digitale aansluiting op je videokaart?[/quote:b089822cfe]DVI, dit levert een scherper beeld op dan D-SUB. Dus als je videokaart een DVI-uitgang heeft, moet je hier zeker gebruik van maken. Je merkt het m.n. met tekst (bijv. de kleine lettertjes op dit forum).

  Als je vooral geinteresseerd bent in een voordelig breedbeeldscherm, ga dan 'ns kijken bij de MyCom of Vobis naar de 19" breedbeeld van Mirai:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/131946

  Zijn nog twee andere topics over:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=156170
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=156300
 • Okee, top; hartelijke dank!

  Ik ben wel voornamelijk aan het gamen op mijn pc maar ging ervanuit dat 8 ms wel voldoende was….?

  Verder viel de kwaliteit van de acer 19" mij enorm tegen toen ik hem zag!

  Er zat ook een "Its" vlakbij en daar stond een "packard Bell" VS19 met een coating op het scherm en dat zag er HEEL GOED uit!! Wat een vreselijk mooi beeld zeg!
  Desgevraagt was het merk "PB" en na doorvragen een "NEC" ;)
  Deze had ook 8 ms.
  Hij had echter geen analoge aansluiting en het viel mij op dat bij 1280x1024 alles zeer scxherp was (de resolutie waar hij ook op stond) maar bij alle andere resoluties de letters voornamelijk erg "vettig" waren.
  DAT is dan weer jammer.

  Afijn; ik ga de links even verder bekijken en nog wat rondneuzen.
  Het hoeft niet speciaal een widescreen te zijn trouwens maar deze had ik voor "weinig" gezien bij comp land en het leek mij wel leuk.
 • [quote:696468ea70="Wim L"]Hij had echter geen analoge aansluiting en het viel mij op dat bij 1280x1024 alles zeer scxherp was (de resolutie waar hij ook op stond) maar bij alle andere resoluties de letters voornamelijk erg "vettig" waren.[/quote:696468ea70]Dat zul je atijd hebben, TFT's kennen maar 1 vaste resolutie, op andere resoluties ziet het er gewoon slecht uit. Bij 19" 4:3 schermen is die resolutie idd. 1280x1024.

  Als je graag gamet, is er nu een aanrader: de Samsung 930BF. Kost wat meer, maar is echt bedoeld om te gamen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.