Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

7-pins s-video: 4 naar 7 verloopstuk of andere kabel

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hoi allemaal,
  Ik heb een 3d-kaart met een 7-pins s-video tv-out (SIS M760GX) en ik heb al wel een kabel gevonden waarmee ik 4-pins + audio naar scart kan laten gaan (de standaard) ik vraag me nu 2 dingen af:

  1. Is het slim om een verloopstuk van 4-pins naar 7-pins te kopen en daarmee de boel aan te sluiten? Zo ja, is de 7-pins naar 4-pins en tulp op http://www.mcsnet.nl/nl/dept_4.html daar geschikt voor of moet ik een verloopstuk zoeken die van 7-pins alleen naar 4-pins gaat?

  2. Hoe zit het precies met audio voor 7-pins, want ik lees op sommige sites dat er bij 7-pins ook geluid door de tv-out gaat en op andere weer niet, hoe zit dit?

  Andere suggesties over wat ik kan doen zijn natuurlijk welkom, het gaat er dus om dat ik een 7-pins s-video uitgang wil gebruiken om geluid en beeld op mijn tv te krijgen.

  Alvast bedankt
 • Misschien handig om te zeggen welke videokaart je hebt, de signalen over de drie extra pinnen verschilt namelijk nog wel eens. Als het goed is moeten die andere vier gewoon hetzelfde zijn als de standaard 4 pin S-video.
  Soms krijg je bij je videokaart nog een kabeltje die je in die 7-pin S-video stopt, aan het andere uiteinde heeft dat kabeltje dan een 4 pin S-video en een composiet aansluiting. Die drie pinnen worden dan voor de standaard RCA signalen gebruikt. Maar niet alle videokaarten hebben dat volgens mij, het is misschien gewoon standaard dat ze op videokaarten die 'verkeerde' 7-pin S-video aansluiting gebruiken.
  Het is in ieder geval geen geluid, S-video heeft ook gewoon alleen beeld, net als RCA video.
 • de 3d-kaart is een SIS M760GX (dat had ik overigens al gezegd), maar uit jouw verhaal maak ik op dat ik eigenlijk gewoon de 4-pins s-video kabel kan inpluggen in mijn 7-pins uitgang en dat klopt niet, want ik heb een keer een kabel van een vriend geleend en dit gaf alleen maar heen en weer schietend schuine lijnen etc (wat je krijgt als er wel een signaal is, maar niet volledig), dus ik denk dat ik de andere 3 pinnen ook moet aansluiten.

  Maar dat verdeelkabeltje van 7-pins naar 4-pins en composiet van de website die ik aangeef die zou ik dus kunnen gebruiken.
 • Ik had inderdaad niet goed gekeken, ik weet niet hoe het dan zit, SIS heeft zelf geen kabeltjes, ze hebben ook alleen onboard video, en ik vraag me af wat zo'n 7>4 pin kabeltje doet, als die gewoon die drie pinnen weg laat heb je er nog niks aan.
  Ik heb geen idee hoe je het dan moet aansluiten.
  Misschien moet je wat spelen met je beeldscherminstellingen.

  Dat kabeltje moet je maar proberen, ik weet het niet, de prijs valt heel erg mee.
 • ok, in ieder geval bedankt:

  nog iemand anders die hier meer over weet?
 • kan iemand mij misschien nog vertellen of het kwaliteitsverschil tussen tulp en s-video erg groot is, want ik heb wel een verloopstuk van 7-pins naar tulp (bijgeleverd bij de laptop) dus dan kan ik de bijbehorende kabels voor de tulp (composiet) aansluiting kopen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.