Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

pc draadloos op tv

Anoniem
wiebertje
13 antwoorden
 • L.S.
  Ik probeer de pc draadloos aan de tv te koppelen. Aan de transmitter zitten 3 tulp stekkertjes (male). Nu moet de gele aan de TVout. Maar dat is een 7 gaats connector. Zijn er verloopstekkers voor? Ik heb al gezocht maar kon niets vinden. De rode en witte tulp moet in een eenvoudig gat. Ik weet daar de benaming niet van. Maar heb daar wel verloopstekkertjes voor gevonden. Nu staat er bij de beschrijving nog dat ik ook een video extensie kabel aan moet sluiten op de videokaart en de computer. Die heb ik niet. Zou dit nodig zijn/ Is misschien ook wel tekoop?
  Alvast bedankt voor enige hulp
  wiebertje
 • Die 7-pins connector is een s-video uitgang. Die is niet zonder meer met een verloopstekkertje naar cinch ("tulp") te verbinden, daar zal een omvormer tussen moeten vrees ik.
 • Een voorbeeld van zo'n omvormer is hier te vinden.
 • [quote:eeec9dafca="m021"]Die 7-pins connector is een s-video uitgang. Die is niet zonder meer met een verloopstekkertje naar cinch ("tulp") te verbinden, daar zal een omvormer tussen moeten vrees ik.[/quote:eeec9dafca]

  Dat heb je niet helemaal goed. S-video heeft in principe altijd 4 pins, op videokaarten kom je alleen nog wel eens 7-pins S-video tegen.
  Die 4 pinnen die je op de normale S-video hebt zijn als het goed is hetzelfde, die drie extra pinnen zit vaak het composiet signaal op. Deze methode gebruiken ze vaak als er geen ruimte is voor composiet en s-video, en op bijvoorbeeld laptops. Als het op retail videokaarten zit krijg je er vaak een verloopkabel bij, waar aan het uiteinde een gewone 4-pins S-video zit en een composiet/cinch aansluiting.

  En wil de TS voortaan iets verder dan z'n neus lang is kijken, er was hier een aantal dagen geleden ook al een topic over:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=156394
 • Sorry, ik had wel naar die andere vraag gekeken maar kwam er nog niet uit.
  Maar als ik dat 7pins stekkertje aansluit op mijn video-out en dan de cinchen met de verschillende kleuren op elkaar aansluit, heb ik dan ook geluid? Of moet ik de witte en de rode nog aan sluiten op de geluidskaart?
 • [quote:b996bd977d="wiebertje"]Sorry, ik had wel naar die andere vraag gekeken maar kwam er nog niet uit.
  Maar als ik dat 7pins stekkertje aansluit op mijn video-out en dan de cinchen met de verschillende kleuren op elkaar aansluit, heb ik dan ook geluid? Of moet ik de witte en de rode nog aan sluiten op de geluidskaart?[/quote:b996bd977d]

  Dat misverstand had die andere gast ook al, die drie extra pinnen zijn alleen videocinch. Er zit geen geluid bij, want dan zou je ook je geluidskaart op je videokaart aan moeten sluiten in je systeem. Je moet dus gewoon de line-out van je geluidskaart gebruiken.
 • Dus voor alle duidelijkheid: Ik moet een transmitter aansluiten op de pc. Aan de transmitter zitten drie tulp stekkertjes (male). Nu moet ik dus als ik 7 pins connector koop, alleen de gele tulp aansluiten en de rode en witte niet gebruiken. Moet andere verloopstekkertjes kopen om de rode tulp van de transmitter aan de rode geluidsuitgang te verbinden en evenzo met de witte. Daarvoor moet ik een verloop zoeken van een kleine jack naar een tulp male. Op die manier heb ik dan de drie aansluitingen van de transmitter aan de computer. Heb ik het zo goed begrepen?
  Bedankt voor alle moeite zover.
 • Ik ben nog vergeten te vermelden dat er aan de 7 pinsconnector ook een gele en een witte en een rode tulpstekker (female) zit. En dus bedoel ik dat ik daarvan de rode en de witte gewoon moet laten bungelen. Ik heb er een tekeningetje van gemaakt. Een jpeg, 52 kB, maar ik weet niet hoe ik dat hierin kan krijgen. Dus nu alleen maar met woorden.
  wiebertje
 • om afbeeldingen te posten, moet je ze ergens op internet opslaan, omdat je niet afbeeldingen direct op deze ste kan uploaden. Er bestaan sites met gratis opslag van afbeeldingen, zoals http://www.imageshack.us

  vervolgens gebruik je de imagetags:
  Je zal inderdaad iets van een tekeningetje moeten posten, want ik begrijp nu niet helemaal wat je bedoelt, die rode en witte tulpjes zijn rechts+links van geluid, maar die komen normaal niet uit de S-video uit van de videokaart.
 • [url=http://imageshack.us][img=http://img216.imageshack.us/img216/6963/pinsnaartulp0be.jpg][/url] Dit plaatje zou een 7 pins connector moeten laten zien met 3 tulpuitgangen. Ik ben er nog niet achter hoe ik dit plaatje hierin krijg. Maar het probleem is hetvolgende: Ik heb een 7 gaats tvout die ik moet aansluiten op een gele tulp (cinch?) De enige 7 pins connector die ik heb gevonden heeft 3 uitgangen i.p.v. 1. (3 tulpen geel rood en wit). Kan ik die rode en witte er gewoon bij laten hangen. Simpeler is het als ik of een verloop van 7 gaten naar 1 tulp of een verloop kan vinden van 7 naar 4 gaten. Van 4 naar tulp is niet moeilijk. Ik vind wel dat je veel geduld hebt. wiebertje[/url][/list][/list]
 • dat tulp gedoe weet ik niet maar een plaatje wel:
  je zet het op imageshack
  je pakt de url voor forums
  je zet die hier tusssen
 • [img][url=http://imageshack.us][img=http://img216.imageshack.us/img216/6963/pinsnaartulp0be.jpg][/url[/img] moet het dus zo wiebertje
 • [quote:2df985799c="wiebertje"][img][url=http://imageshack.us][img=http://img216.imageshack.us/img216/6963/pinsnaartulp0be.jpg][/url[/img] moet het dus zo wiebertje[/quote:2df985799c] Nee het moet zo: [ i m g ] http://img216.imageshack.us/img216/6963/pinsnaartulp0be.jpg [/ i m g ] Zonder spaties dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.