Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3d chipset wordt niet ondersteunt, einde verhaal??

Anoniem
pc_freak17
11 antwoorden
 • Hoi,
  Ik heb een SIS M760GX 3d-kaart in mijn computer zitten. Op zich een behoorlijk snelle kaart, maar niet heel erg bekend en daardoor niet door de minder bekende spellen ondersteunt, dit is jammer, maar ik vroeg me af of dat ook meteen betekent dat ik het spel niet kan spelen of kan ik iets aan instellingen veranderen of een patch downloaden of zo, om het spel mijn 3d-kaart wel te laten herkennen.

  Een van de spellen die geen ondersteuning heeft voor mijn 3d-kaart is NFS Hot Pursuit 2, dit spel loopt schokkerig omdat het hele spel met software 3d-ondersteuning loopt, terwijl mijn cpu, geheugen en 3d-kaart allemaal ruim snel genoeg zijn om dit spel zelfs op vrij hoge grafische instellingen te spelen.

  Mijn vraag is dus: weet iemand of er patches of instellingveranderingen, of aparte utilities zijn waarmee mijn 3d-kaart wel herkent wordt?
 • Nou ja en nee, de kaart is hoogstwaarschijnlijk niet zo snel als jij denkt, volgens mij geintegreerd, en niet gemaakt voor spellen, maar in de loop der tijd komen er wel patches uit waarmee jij de games kan spelen.
 • hij is niet geweldig snel, maar ik heb een benchmark gedraaid en hij is toch aardig wat sneller dan een riva TNT2 en met die kaart (en een computer met tragere processor en minder geheugen) heb ik het spel wel al aardig vaak goed kunnen spelen
 • Als je 3dmark 01 met een score van <7500 doorloopt spreek ik meestal van een vrij langzame kaart en die van jou zal dat denk ik niet halen. Maar NFS HP2 zou toch moeten kunnen werken, dat haalde mijn oude Radeon 9200 ook nog wel. Echter heb ik met NFS HP2 ook vaak problemen gehad met videokaarten die niet werden ondersteund, daar had NFS HP1 ook last van. Als de nieuwste patch van EA geen verbetering oplevert denk ik dat je naar een Radeon 9550 oid moet uitkijken om het spel te kunnen spelen. Die kaartjes kun je volgens mij al vanaf 50 euro krijgen…
 • chipsetdrivers/VGAdrivers updaten?
 • alle drivers zijn up-to-date en inderdaad ik krijg in 3dmark2001 SE een score van 3561. Weten jullie dan misschien of het erg lastig is om een beter 3d-kaart in een laptop te plaatsen (of er buiten aan te hangen als dat makkelijker kan)?
 • Niet mogelijk bij een dergelijk laptop.
 • ok, dan moet ik maar wachten tot deze 3d-kaart wat meer supported wordt met patches etc
  in ieder geval bedankt voor de hulp allemaal
 • Gaat niet gebeuren.
 • kan iemand me dan misschien nog even uitleggen (puur uit nieuwsgierigheid), hoe het komt dat een spel bepaalde 3d-kaarten niet en wel ondersteunt. Waarom kunnen spellen niet zo gemaakt worden dat ze gewoon een 3d-kaart nodig hebben met een bepaalde snelheid en bepaalde hoeveelheid geheugen?
 • [quote:1586eb66d9="pc_freak17"]kan iemand me dan misschien nog even uitleggen (puur uit nieuwsgierigheid), hoe het komt dat een spel bepaalde 3d-kaarten niet en wel ondersteunt. Waarom kunnen spellen niet zo gemaakt worden dat ze gewoon een 3d-kaart nodig hebben met een bepaalde snelheid en bepaalde hoeveelheid geheugen?[/quote:1586eb66d9]

  Waarom kunnen er in de ene digitale camera wel XD kaartjes en in de andere niet? Waarom kan die coole versnellingsbak niet in de fiat maar wel in de porsche? Omdat het veel te veel werk is om een ''universele'' kaart te maken. Dan heb je ook niets meer aan de verschillende fabrikanten, want wat ondescheidt ATI dan nog van Nvidia (nu: HDR, shader 2.0b/3.0 al is dat bij de laatste ATI kaarten rechtgezet..) Verder verdient dan iedereen minder, en gaan we terug naar de Sovjetunie anno 1970 :P
  Waarom rijden we niet allemaal in dezelfde auto, met een verschillend vermogen?

  Geld… :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.