Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

X800GTO2 overkloken.

Anoniem
aKinz2KiL
12 antwoorden
 • hoi ik ben van plan mijn X800Gto2 te gaan Overkloken, en ik wou even het volgende weten,

  1-wat is het verschil tussen de R480 en R430 (ik heb de R430)

  2-Moet ik wel of niet en nieuwe cooler kopen (met de oude is niks mis maar zal dat helpen bij oc?)

  3-welke tool kan ik het best gebruiken?

  4- hoe moet ik precies overkloken ? stel ik gebruik atitool moet ik dan b.v steeds 25 er bij op doen en dan pc opnieuw afsluiten na het apply van de setting ? en moet ik het geheugen ook gelijk doen (dus 25 bij core en 25 bij mem tegelijk, of eerst core dan mem?

  5- en wat is de kans dat mijn kaart gelijk defect raakt?

  kunnen jullie aub alle vragen even beantwoorden,
  Alvast en miljoen keer bedankt!
 • 1- Staat in de FAQ

  2- voor gewoon flashen naar de X850XT heb je geen andere cooler nodig, ga je echter ook de core -en geheugensnelheden oc'en dan zul je waarschijnlijk met een andere cooler verder komen. :wink:

  3- Staat in de FAQ

  4- Gewoon rustig met kleine stapjes, en net zo lang doorgaan tot je artifacts krijgt. Dan 1 stapje terug die nog wel goed werkte, en je heb je kaart zo ver mogelijk geoc'd. :)

  5- Zolang je met kleine stapjes de snelheden verhoogd en de temps goed in de gaten houdt is die kans er nauwelijks. :wink:
 • Bedankt sdh!

  mijn Sapphire x800gto2 draait al met 16 pipelines moet ik hem alsnog flashen?

  en na het in kleine stapjes oc moet ik dan ook pc opnieuw opstarten of is het alleen apply drukken en dan weer oc?


  ik heb even de FAQ zitten door lezen, daar zag ik wel wat over de R480 en R430, maar nou snap ik niet waarom mijn kaart en R430 chip heeft, (is dit niet en goedkope versie van X800gto2? ik zou denk ik liever en R480 hebben dan en R430 ook al weet ik niet wat het verschil nou echt is, (dit heb ik via ati tool (tomtom heeft al en keer gezegd van kijken ff op het kaart zelf maar dan heb ik nog niet kunne doen,) maar ik vindt het en beetje gek dat je en x800gto2 koopt met en R430 terwijl ergens anders (precies zelfde prijs en X800gto2 te koop staat met en R480)
  zit er nou echt en nadeel aan de R430 ?

  ty!
 • Je kunt met ATitool (effe googlen) scannen op artifacts. Tevens heeft het programma 2 functies, bedoeld voor het respectievelijk zoeken van de max core en max mem. Zeker het proberen waard.
  Verder is het voorzichtig doen, en niet ineens 100Mhz erbij te clocken. Stappen van 10Mhz zijn in het begin te doen, maar later te groot. Ik zou na de eerste 30/40 Mhz steeds effe 5 Mhz er bij op doen en scannen voor artifacts. (of het programma de max te laten vinden 8) )
 • ow kan ik dat gewoon doen?

  find max core en dan gaat ie alles zelf doen ?
  Zonder dat ik b.v steeds moet apply en dan weer 5 mhz er bij ofzo?

  ook heb ik omgadriver ff gedownload zal dat helpen bij het oc`en?

  en stel dat ik en nieuwe cooler neem kan ik dan b.v 100 hmz ofzo meer oc`n? of het zal wel wat helpen maar dan moet ik geen b.v 1000 winst verwachten bij 3dmark of zoiets,

  ty,
 • Een extra koeler levert vaak zo'n 20-30MHz op, maar de temps worden lager en het komt de levensduur ten goede. Die Omega drivers bieden wat extra performance. Bij "Find max core" en "Find max mem" zoekt ATiTool zelf het maximum idd.
 • ah oky,

  stel dat ik nu wil overkloken kan ik dan gewoon bij ati tool of rivatuner op find max core and find max mem druken en klaar is kees?

  en daarna ga ik bij ati tool zoeken naar artifacts en dat is het dan?

  en ik ga denk ik volgende week opzoek naar en andere cooler anders volgende maand, maar ik kan nu toch gewoon oc, right? of zeg je van wacht tot je de nieuwe cooler hebt ?


  Gr.
 • kunt gewoon kijken hoe ver je komt, als je alles rustig aan doet hoef je niet te wachten op die nieuwe koeler.

  Verder: als je max core/mem gevonden is, moet je OF een aantal uren op artifacts scannen OF 3dmark03/05/06 een paar keer draaien OF even een zware game (Far Cry, FEAR, Quake4, COD2 etc) een paar uur spelen.
 • ah oky, dus gewoon op find max core druken en find max mem of zeg je toch van doe maar steeds 5 hmz per keer en dan apply drukken en na 50 hmz elke keer 3dmark draaien?

  gr.
 • ja ik heb ff een snel vraagje,

  ik heb 1x op dat 'find max' gedoe gedrukt maar dan gaatie dus vanalles doen en op een gegeven moment krijg ik allemaal vage kleuren en strepen en blokken etc.
  Is dit de bedoeling? Hoe lang zou je dit moeten zien?
 • lol

  ik denk dat je dan iets terug moet klokken,
  (kan ook het hasj zijn geweest he)

  maar wel vreemd (vind ik dan want normaal hoort ie zover te overklokken dat je geen artifacts krijgt, denk ik dan weet er ook niet zoveel van,

  maar na het horen van jou verhaal ga ik het gewoon per 10 hmz oc`n maar kan iemand mij vertelen of ik core en mem tegelijk moet doen of maakt dat niet uit ? (dus 10 bij core en dan 10 bij mem? of ,?
  en anders toch maar find max core en find max mem?

  en stel dat ik de mem te veel hebt oct wat zie ik dan ? ook artifacts, en is dit anders bij core?
 • [quote:d967d27416]ik denk dat je dan iets terug moet klokken,
  [/quote:d967d27416]

  I'm sorry maar ik dee dit dus toennie nog stock liep

  @aKinz2KiL
  Volgens mij krijg je artifacts als je memory te hoog is geklokt.
  Als je core te hoog is geklokt loopt het volges mij gewoon vast (je beeld)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.