Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

XFX kaart defect > RMA maar waar?

Anoniem
Vandread
7 antwoorden
 • Mijn XFX 6800LE kaart begint zeer regelmatig zwarte schermen te geven bij het starten van een game. Nu is dit een bekend probleem en is het een fabricagefout. Het problem is dat, toen ik de kaart kocht, het nog een OEM product was. Bij problemen zou ik dan de hele pc mee moeten nemen. Daar heb ik dus geen behoefte aan…

  Mijn vraag is of iemand het adres heeft waar naartoe ik mijn XFX kaart moet sturen? Via de site wordt ik niets wijzer. Ze verwijzen me door naar xfxsupport.com via Propellorhead, maar ik krijg maar geen antwoord op mijn vraag.

  Heeft er hier iemand ervaring mee?
 • Ik zou toch eerst maar eens overleggen met de leverancier van de pc. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een importeur van XFX in Nederland.
 • Ik heb mijn XFX geforce fx 5200 gewoon omgeruild bij de betreffende pc-winkel.
  Ik moest er wel enkele weken op wachten, voor de rest ok.
  Succes nog :wink:
 • [quote:49bac16666="gerben"]Ik zou toch eerst maar eens overleggen met de leverancier van de pc. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een importeur van XFX in Nederland.[/quote:49bac16666]

  Ik heb de kaart toen los kunnen kopen zonder dat ik andere hardware/software heb gekocht. Maar ik kreeg wel te horen dat mochten er problemen zijn met de kaart ik met de pc daar naartoe moest komen. Aangezien dat 200KM verderop is en ik dus met de, zware, pc in trein en bus moet gaan zitten en ook nog het hele centrum door moet…

  Ik zal maar eens contact opnemen. Misschien dat ze niet zo moeilijk doen als ik onomstotelijk kan bewijzen dat het een fabricagefout is.
 • Dit vond ik op GoT:
  [quote:3943b36c0e]Help! Ik heb last van zwarte schermen (tijdens belasting)
  Een berucht probleem rond de 6800 series kaarten. Een beeld dat op zwart springt en hier niet meer uit te krijgen is zonder de PC uit en vervolgens weer in te schakelen.
  Dit verschijnsel noemen we ook wel 'Black Screen Syndrome', een erg logische term ;)
  Het toont zichzelf tijdens zware belasting (3D-applicaties) van de grafische kaart door de PC te laten crashen door te blijven hangen op een zwart beeld.
  Voor dit probleem zijn geen echte softwarematige oplossingen, het probleem zit namelijk op de kaart zelf. Wat nog wel eens wil helpen om Black Screen Syndrome te vermijden is het spelen met Vsync AAN. Ook is het mogelijk dat het OS een rol speelt, er zijn personen die, wanneer ze Win98 draaien, minder last hebben van zwarte schermen dan wanneer ze Windows 2000/XP draaien. Maar ontwijken van zwarte schermen vinden meeste niet de meest fijne oplossing, daarom is men opzoek gegaan naar de bron.
  http://img106.exs.cx/img106/7294/fig12ks.th.jpg Het probleem ligt bij de condensatoren. Deze zijn per revisie, en soms zelfs per fabrikant, verschillend. Soms is de kwaliteit van de condensatoren gering en ontstaat er problemen. We praten dan met name over de condensatoren C136 en C143, verschillen in de kwaliteit van deze condensatoren schijnen een grote rol te spelen bij het optreden van Black Screen Syndrome.
  Heb je last van Black Screen Syndrome en je hebt nog garantie op je kaart, stuur deze dan zo snel mogelijk terug naar de leverancier. Maak dus gebruik van je garantie zolang je deze nog hebt.
  Heb je geen garantie meer en zoek je informatie hoe dit te repareren (ja het is mogelijk)? Of ben je geïnteresseerd in Black Screen Syndrome? Bekijk dan zeker deze thread op XtremeSystems.[/quote:3943b36c0e]
 • Klopt, heb ik ook gelezen. Daarmee kan ik bewijzen dat het echt een fabricagefout is. Probleem is dat ik waarschijnlijk m'n bon niet meer kan vinden en dus toch naar een importeur opzoek moet om garantie te verhalen.
 • als ik nu een nieuwe geforce 7800gt wil kopen kan ik dus beter een ander merk(bv asus)nemen begrijp ik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.