Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PCI of AGP??

Anoniem
crossroad1950
22 antwoorden
 • Hallo,

  ik wil een nieuwe grafische kaart gaan kopen. want de kaart die standaart bij de pc zit trekt het niet echt meer met de nieuwe spellen van tegenwoordig. nu is mijn vraag: wat is sneller een PCI kaart of een AGP kaart ?? ik heb op mijn moederboard 5 pci aansluitingen en 1 agp aansluiting! :roll: . wat is het verstandigst ?

  Groetjes
  Sven
 • Je kan het beste een AGp kaart kopen. Die zijn sneller en ook nog goedkoper
 • Er zijn een paar dingen die je ook moet weten:
  Wat is de rest van je systeem?
  Hoe sterk is je voeding? (watt+merk)?
  Wat zijn je eisen?
  Wat is je budget?
  ….
  Geef eens wat info :wink:
 • AGP is een slot, speciaal voor videokaarten omdat PCI te weinig bandbreedte heeft om de videokaart van data te voorzien. Als je een agp slot hebt, is het dus zonde om een pci kaartje te kopen.
 • PCI kaarten (niet te verwarren met PCI-E kaarten) zijn heel traag en sterk verouderd.
  Met andere woorden, absoluut een AGP kaart kopen.
 • Zoals al aangegeven, in een verouderd systeem doet een nieuwe videokaart ook geen wonderen. Kijk dus wel uit dat het geen geldverspilling wordt.
 • ik wilde graag een ATI X1800XL kopen maar deze is PCI-E :( . en bijna alle nieuwe kaarten zijn PCI-E. en ik heb in de computer totaal gelezen dat Ati en Nvidia nog geen AGP-versies hebben aangekondigd.

  ik zou begod niet weten wat voor moederbord ik heb. er staat alleen ibm ingedrukt voor de rest zie ik niets.
 • Voor de prijs van een X1800XL heb je ook een 7800GS die wél voor AGP beschikbaar is. :wink:
  Hij presteerd wel iets minder, maar veel verschil zijn het niet zijn. :)

  http://tweakers.net/pricewatch/133528
 • [quote:49fbbb4292="SvenR"]ik wilde graag een ATI X1800XL kopen maar deze is PCI-E :( . en bijna alle nieuwe kaarten zijn PCI-E. en ik heb in de computer totaal gelezen dat Ati en Nvidia nog geen AGP-versies hebben aangekondigd.

  ik zou begod niet weten wat voor moederbord ik heb. er staat alleen ibm ingedrukt voor de rest zie ik niets.[/quote:49fbbb4292]

  Download eens Everest en kijk daarmee wat er allemaal in je pc zit nu (CPU, moederbord, voor voeding moet je ff op de voeding zelf kijken –> kast openschroeven dus)

  Direct download everest:
  http://shinobiresources.com/Downloads/aida32/everesthome220.exe
 • De belangrijkste gegevens (processor, moederbord, geheugen) zie je ook wel met cpu-z.
  http://www.cpuid.org/cpuz.php
 • Als er op een moederbord een groen slot zit, is dit dan een AGP ?
  Ik weet dat een PCI-slot wit is, en welke "kleur" heeft een PCI-E dan ?
 • PCI sloten zijn vaak wit, AGP heeft meestal een afwijkende kleur, vaak bruin. Maar hier is geen vaste regel voor. PCI-express sloten zijn beduidend langer dan AGP.
 • Dus als je een nieuwe grafische kaart wilt kopen, moet je dus eigenlijk een AGP-kaart kopen als je een AGP-slot hebt?
  Pas als dat niet kan, dan kijken naar een PCI-kaart?
 • Je moet gewoon kopen wat er in je moederbord past. En als het een paar jaar oud is, moet je je afvragen of het nog wel een verstandige inverstering is.
 • [quote:a90dd169a0="feike1977"]Dus als je een nieuwe grafische kaart wilt kopen, moet je dus eigenlijk een AGP-kaart kopen als je een AGP-slot hebt?
  Pas als dat niet kan, dan kijken naar een PCI-kaart?[/quote:a90dd169a0]Als je geen eens een AGP slot (of PCI-E uiteraard) hebt dan is het upgraden van een videokaart onzinnig. Dan is je pc aan vervanging toe :wink:
 • [quote:8c520bb8f1="arjant2"][quote:8c520bb8f1="feike1977"]Dus als je een nieuwe grafische kaart wilt kopen, moet je dus eigenlijk een AGP-kaart kopen als je een AGP-slot hebt?
  Pas als dat niet kan, dan kijken naar een PCI-kaart?[/quote:8c520bb8f1]Als je geen eens een AGP slot (of PCI-E uiteraard) hebt dan is het upgraden van een videokaart onzinnig. Dan is je pc aan vervanging toe :wink:[/quote:8c520bb8f1]

  Mijn Radeon 9600 is AGP. Dus dat is het probleem niet. Ik wilde alleen maar weten wat beter is om te kopen: AGP of PCI.
 • dan weet je het antwoord :wink:
  PCI moet je zeker niet kopen!
 • [quote:1c982fdaf7="arjant2"][quote:1c982fdaf7="feike1977"]Dus als je een nieuwe grafische kaart wilt kopen, moet je dus eigenlijk een AGP-kaart kopen als je een AGP-slot hebt?
  Pas als dat niet kan, dan kijken naar een PCI-kaart?[/quote:1c982fdaf7]Als je geen eens een AGP slot (of PCI-E uiteraard) hebt dan is het upgraden van een videokaart onzinnig. Dan is je pc aan vervanging toe :wink:[/quote:1c982fdaf7]Nouja , een ATI 9800XT / pro geeft toch een ferme boost met dat systeem van hem
 • Hij bedoelt dat als je niet eens agp hebt dan is je systeem hopeloos verouderd en niet goed meer te upgraden :wink:
 • [quote:1822e85a4c="-stof-"]Hij bedoelt dat als je niet eens agp hebt dan is je systeem hopeloos verouderd en niet goed meer te upgraden :wink:[/quote:1822e85a4c] :lol: wie heeft hier dan nog een PCI kaart ingebruik ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.