Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

x-black van sony

Anoniem
Sylvester
7 antwoorden
 • Ik ben bezig met de aanschaf van een nieuwe laptop. Wat voor mij heel belangrijk is is de kwaliteit van het scherm. Nu heb ik in de winkel de laptops van sony met x-black gezien. deze zagen er verbluffend mooi uit.
  Nu staat er op de website van sony zelf iets waar ik niet uit kom. Overal staat gewoon dat het scherm x-black met dual lamp bevat, en bij de nieuwe FE serie staat ook nog ware kleuren 76 procent. Is dit nu beter dan de standaard x-black of slechter.

  hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

  alvast bedankt
 • Is x-black van Sony niet hetzelfde als Color Shine van Asus en CrystalBrite van Acer? Een glimmend scherm dus?
 • Nee, er is zeker verschil, sony maakt gebruik van speciale lampen achter het scherm en een raster. Ze zijn niet een spiegel zoals die schermen van asus.

  het schijnt trouwens dat HP ook een technologie heeft waardoor je minder last van licht in je scherm hebt. Heeft iemand daar ervaring mee?
 • Jep, er is wel degelijk verschil. Als je naar X-black van sony kijkt, dan is dat bijna een soort van spiegel; enorm helder en fijn beeld. Als je echter naar Asus kijkt dan is dat meteen al behoorlijk wat fletser (asus is meer naar budget en prestaties gericht, niet allerlij dure snufjes) maar ik moet zeggen dat de schermen van de nieuwe serie HP laptops erg dichtbij sony's X-black komen - ook erg mooi. Die 76% is positief.
 • ok bedankt

  lijkt mij een mooie laptop de sony vaio FE11M of de FE11S
 • Lijkt me ook :D Ik heb zelf de FE11S en M getest en ze lopen echt als een trein :o Reactietijd is zeer strak, ik denk dat dat voornamelijk komt door de Core Duo die ze hebben; zeer goede laptops in ieder geval
 • merkte jij ook verschil qua beeld in vergelijking tot een scherm met gewoon x-black??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.