Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

VGA driver installatie, INF fout

Anoniem
Rapid|NL|Angel
6 antwoorden
 • Beste Forum Bezoekers,

  Ik zit met een vervelend probleem. Ik heb een paar uur geleden mijn laptop geformatteerd en ben begonnen met het her-installeren van de software. Maar het lukt me niet de VGA driver aan de praat te krijgen.

  Ik beschik over een aantal jaren oude "Alpha" notebook, Athlon Mobile 2500+, 512MB geheugen, 40GB HDD en een ATI Mobility Radeon 9000 (M9). Ik heb deze grafische kaart ook nog eens extra nagecheckt met "Everest" of hij er wel werkelijk in zat, maar dit is wel gewoon het geval.

  Anyway, iedere keer wanneer ik de ATI Catalyst driver wil installeren krijg ik halverwege de foutmelding "INF fout, video stuurprogramma niet gevonden, installatie wordt beïndigd".
  Ik heb meerdere ATI drivers geprobeerd, de meest recente, oudere, alternatieve, HP ATI drivers… overal dezelfde melding.

  Hopelijk kunnen jullie mij uit de brand helpen.

  Bij voorbaat dank.
 • Ook als je handmatig vanuit 'nieuwe hardware installeren' het .inf bestand opzoekt en activeert?
 • Ook al op de site van de fabrikant van de laptop gezocht? Chipset drivers al geïnstalleerd?
 • Ik heb het nu maar handmatig gedaan zoals Johnny321 mij aanraadde, INF file aangeklikt en vervolgens gezocht naar Mobility Radeon 9000, maar nergens ertussen kunnen vinden. Ik heb dus maar voor "Radeon 9000 series secondary" gekozen…

  Het beeld is geloof ik niet echt verbeterd, maar de computer ziet nu wel uit zichzelf de hoeveelheid geheugen van de videokaart.

  Volgens mij is er verder geen fabrikant website van de laptop, het enigste wat erbij hoort is: http://www.alphanotebooks.nl welke vervolgens naar computerland verwijst (daar is de laptop ook aangeschaft).
  Chipset drivers staan er nog niet op.
 • [quote:bfbbc2dd25="Rapid|NL|Angel"]
  Chipset drivers staan er nog niet op.[/quote:bfbbc2dd25]

  Als je dat nu eerst eens doet, en dan pas de vga drivers gaat installeren. Dat is ook wel de meest logische volgorde toch.
 • [quote:fb942e5879="gerben"]Ook al op de site van de fabrikant van de laptop gezocht? Chipset drivers al geïnstalleerd?[/quote:fb942e5879]

  eens, eerst chipset drivers. Daarna zoals Gerben zegt bij de fabrikant. Voor notebook drivers moet je bij je laptop maker zijn. De gewone drivers voor desktops werken niet, dacht alleen de Omgea versie van ATI en Nvidia

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.