Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop LCD kapot

Anoniem
MatthiasTrip
6 antwoorden
 • Hallo,

  Sorry voor de onduidelijke titel, maar ik kon zo gauw geen bijpassende vinden. Het zit namelijk zo.

  Mijn laptop scherm is defect, ik zie alleen nog maar zwart beeld. In de winkel weten ze me te vertellen dat dit een duur grapje word, zo rond de 4 á 500 euro.

  Nu was mijn idee dus om een externe monitor aan te sluiten op mijn laptop. Maar nu loop ik tegen een probleem aan, zogauw Windows is opgestart word die externe monitor er weer uit geflikkerd en wil hij weer verder gaan op m'n laptop scherm, en op dat scherm zie ik juist niets.

  Is het mogelijk dat mijn externe monitor [i:74ed724d76]direct[/i:74ed724d76] al als primaire monitor word gezien? Zonder dat ik daarvoor allerlij menu's in Windows door moet lopen?

  Alvast bedankt!

  PS: ik heb al even in de BIOS gekeken, dit heeft geen resultaat opgeleverd.. er staan verder geen instellingen met betrekking tot het LCD scherm en/of primaire beeldschermen.

  Matthias Trip
 • Vaak kun je via een toetsencombinatie schakelen tussen schermen. Met bijvoorbeeld Fn+F4. Kijk even naar de symbooltjes op het toetsenbord welke je met jouw laptop moet gebruiken.
 • Hmm, zo'n sneltoets zit er bij mij niet op. 'K heb ook al even de handleiding doorgenomen, maar daar staat ook niets in over een sneltoets die dat kan.

  Zijn er verder nog mogelijkheden? Via een opstart CD die mijn primaire monitor veranderd o.i.d.?
 • Geef merk en type van de laptop eens aan. Wellicht is er dan wat meer over te zeggen. Maar zoals gezegd is het heel gebruikelijk, dat een bepaalde toetsencombinatie naar het externe scherm schakelt.
 • kun je dat niet in de bios instellen, volgensmij kan ik bij die van mij wel aangeven welke scherm die gebruikt!
 • Misschien wel, maar dan moet je het scherm wel kunnen lezen. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.