Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kan apparaat niet starten

17 antwoorden
  • Ik heb een videokaart van 64Mb maar als ik windows start en de driver installeer dan komt hij met een foutmelding: code10 kan apparaat niet starten. Als ik windows heb opgestart dan doet hij het 1 tot 2 minuten en dan ''slaat hij af'' een soort reset. weet iemand hier een oplossing voor? Ik heb al heel veel drivers geprobeerd maar het ligt niet aan de driver. Ik heb ook al eens een andere videokaart geprobeerd maar daar geeft hij ook dezelfde foutmelding. Het werkt wel als ik een videokaart op het pci slot zet maar geen een videokaart werkt probleemloos op het AGP 4x slot, ligt het aan de videokaart of aan het moederbord?
  • Ververs je chipset drivers eens. Daarna video drivers verwijderen en opnieuw installeren.
  • Hoe doe je dat?
  • Eerst even kijken wat voor merk moederbord je hebt met Everest Home Edition, daarna naar de moederbordfabrikant zijn site gaan, daar de chipsetdrivers downloaden. Vervolgens download je op [url]www.drivercleaner.net[/url] Drivercleaner en verwijder je je videokaartdrivers. Daarna even opnieuw installeren(tevens met Everest kijken welk merk/type je hebt, daarna naar desbetreffende site van fabrikant gaan).
  • Ik ben erachter gekomen met everest home edition dat het een [b:4be85fc47b][u:4be85fc47b]pcchips m726[/u:4be85fc47b][/b:4be85fc47b] is. Ik ga aan de gang!
  • Mijn video- en systeembios is meer dan 2 jaar oud!! :oops:
  • Videobios hoef je niet up te daten, systeembios alléén als het nodig is.
  • hij sloeg toch na 2 minuten af?
  • Ja, soms, het is gewoon geluk hebben Ik heb de volgende drivers geinstalleerd: -AGP driver -Sound driver Ik kan de chipset driver die jij vroeg niet vinden op: [url]http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/SiteMap/SearchResult.aspx?q=m726&f=1&MenuID=0&LanID=0[/url] Kan iemad voor mij de juiste "driver" geven? PS: is het misschien slim om de bios te updaten??
  • BIOS zou ik niet meteen updaten. Er is altijd een risico dat het misgaat, met als gevolg een onbruikbaar moederbord. Kijk even met cpu-z wat de exacte chipset is (tab mainboard). Op de site staat deze namelijk niet specifiek vermeld. http://www.cpuid.org/cpuz.php Of deze: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=861&lang=eng Je kunt de chipset drivers hier vervolgens downloaden: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Product_Filter.aspx?ProductID=816&lang=eng Let op, je moet waarschijnlijk één van de oudere versies hebben!
  • Ik weet niet wat je met cpu-z moet doen. Ik heb dat programma geinstalleerd maar weet ook niet wat ik er mee moet.
  • Even kijken bij het tabblad Mainboard en hier even typen wat er bij het veld Chipset staat. Dan kunnen wij even de juiste drivers voor je vinden.
  • Info: Motherboard Manufacturer: Acer lab inc. Model: Aladdin pro. Chipset: ALI Aladdin Pro II Southbridge ALI M1533 Sensor FFFFFFFF FFFFFFFF BIOS Brand American Megatrends, inc. Version 0627 Date 07/15/95 :oops: Graphic Interface Version AGP version 2.0 Transfer rate 2x Side Band Not supported Max. supported 4x Lekker veel info. Ik weet dat je er maar een hoef, en dat is chipset, maar misschien zie je iets verkeerds.... Ik heb deze pc zelf ik elkaar gezet. Ik heb alles vernieuwd behalve de behuizing en de voeding van maar 200watt. Zou het kunnen dat mijn voeding het niet trekt?
  • [quote:fb53ebe94e="Melvin v/d Berg"] Ik heb deze pc zelf ik elkaar gezet. Ik heb alles vernieuwd behalve de behuizing en de voeding van maar 200watt. Zou het kunnen dat mijn voeding het niet trekt?[/quote:fb53ebe94e] Dat kan idd, ken je de specificaties van het systeem?
  • Nee, ik weet niet wat het mobo vraagt. Misschien iemand een handleiding??
  • Probeer [url=http://mainboard-drivers-and-utilities.free-driver-download.com/ALI/15837/Ali-Chipsets-Integrated-Driver-2.05-Windows-98Se-ME-2000-XP.html]deze[/url] eens.
  • Ik heb hem geinstalleerd maar met geen succes. Hij kan het appartaat (de videokaart) nog steeds niet starten. Ik heb gisteravond wel iets nieuws gezien: Er kwam een fout melding dat een programma geheugen nodig had. Toen 1 seconde later sloeg hij af. Mijn mobo kan volgens mij alleen geheugens zien van pc100 Ik heb 2 kaarten van pc100 erin zitten, en 1 van pc133. Zou dit het probleem kunnen zijn? Als ik de pc aan doe dan gaat hij het NVRAM checken en dan blijft hij daar soms hangen. PS: heeft iemand de driver voor CMI8330 audio driver?? Ik heb hem nodig voor windows XP. Mijn xp cd heeft hem niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.