Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welk TFT scherm

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • Wordt voor van alles gebruikt, dus ook games zoals WOW, UT, BFM2 etc
  Ik ga ze aansluiten via DVI.
  Ze kosten allemaal evenveel. Ik ga kiezen tussem de volgende

  Samsung 730BF == 17 inch
  Acer 1751 == 17 inch
  BENQ T905 == 19 inch

  1. Welke moet ik nemen en waarom?

  2. Geef ook aan als je hem zelf hebt of ervaring heb met deze schermen
 • De T905 heeft geen geweldige contrastverhouding, ik geloof 450:1. Daarentegen heeft de 730BF weer een hoog contrast(700:1). Speel je dus veel 'donkere' (lees: Doom3, FEAR etc) spellen en kijk je vaak films op je PC, zou ik de 730BF nemen.

  Het ligt er een beetje aan hoever je van je beeldscherm af zit. Is dat dichtbij en heb je goeie ogen dan is een 17" op 1280x1024 geen probleem en zou ik gewoon de 730BF nemen: hoog contrast, mooie responstijd.
 • Ze kosten dan wel evenveel, maarrr… hoeveel euro budget heb je? Misschien zijn er wel leukere schermen te vinden voor dat geld.

  Als je hardcore gamed zou ik zeggen dat je voor de Samsung moet gaan. Je hebt dan weinig ghosting en het scherm geeft mooi beeld. Echter is 19" ook wel fijn (heb ik), dat kijkt iets rustiger en met games merk je weinig tot niets van die iets grotere pixels. Ook de bouwkwaliteit is goed te noemen van de 730/930BF voelt degelijk aan. Hij heeft wel een beetje last van leakage van de backlight. Contrastverhouding van 700:1 is voor een TN netjes dus dat zit wel OK.

  Die BenQ heeft een contrast verhouding van 450:1 en een responsetijd van 12ms. Dit resulteert dus in iets ghosting en geen goede zwartweergave. Zou ik niet nemen.

  De acer, tsja een middenmoter met 8ms en een 500:1 contrastverhouding. Meestal wel goedkoop die schermen.

  Kijk echt goed wat je wilt hebben en bespaar zeker niet op je scherm. Het is immers een onderdeel wat langer meegaat dan een PC of ander onderdeeltje. Ook kijk je dagenlang tegen dat scherm aan en dan is het wel fijn dat het een beetje kwaliteit is. Ga eens langs een zaak waar ze veel schermen hebben staan die je kunt bekijken (Mediamarkt bijv.), dan kun je in het echt zien of de weergave je bevalt.
 • Als je al een beetje kippig wordt zoals ik, dan zou ik geen 17" nemen. De lettertjes zijn nl. bij de native resolution van 1280x1024 best klein.

  Ik denk dat de BenQ T905 met z'n 12ms TN-paneel best vergelijkbaar is met m'n FP937s'sen: mooi scherp via DVI, acceptabele inkijkhoek, kleurechtheid is alleen wel een stuk minder dan de MVA/PVA panelen (maar dat heb je gewoon in deze prijsklasse). De T905 wordt standaard geloof ik niet geleverd met DVI-kabel, check dat ff bij de leverancier als het deze wordt.

  Als gamen echter belangrijker is dan betere leesbaarheid, zou ik toch die Samsung 730BF pakken. Heeft ook een betere contrastratio dacht ik.

  Edit: O ja, als het niet perse 4:3 hoeft te zijn, is de Mirai DML-519W100 een interessante breedbeeldverrassing (lees wel ff de beoordeling in de Productsurvey).
  http://tweakers.net/pricewatch/131946
 • wordt dus de samsung 2x. De Ilyama-435 gaat dan naar de pc van mijn dochter.
 • Is het geen optie om iets langer door te sparen en te kiezen voor de Samsung 930BF. Goedkoopst bij Tweakers is hij 337 Euro terwijl de 740BF 270 Euro kost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.