Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kleuren op laptopscherm

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat ik de laatste tijd veel bezig ben met het ontwerpen van websites en onder andere brochures, werk ik veel met kleuren. Maar ik twijfel aan of mijn laptop beeldscherm (Acer Travelmate 240) wel de juiste kleuren weergeeft, want wat ik maak ziet er op andere beeldschermen (laptops en monitoren) soms heel anders uit. Zo kwam ik er bij iemand anders achter dat ik in een logo een heel zachte, lichte kleur vergeten was te verwijderen doordat deze op mijn scherm gewoon wit leek.

  Kan iemand mij helpen dit probleem te verhelpen? Wat kan ik bijvoorbeeld hardwarematig instellen om kleuren juist weer te geven? Of wordt dit alles softwarematig geregeld?

  Alvast dank voor de moeite.

  Willem
 • Welke software gebruik je?
 • - Windows XP Professional
  - Photoshop CS 2
  - Adobe SVG Viewer 3.0
  - Intel Extreme Graphics 2 Driver
  - Photofiltre

  Beeldschermadapter:

  Interl(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller (staat overigens twee keer bij beeldschermadapters in aparaatbeheer weergegeven)
 • [quote:0c36ea35ea="gwbosma"]- Windows XP Professional
  - Photoshop CS 2
  - Adobe SVG Viewer 3.0
  - Intel Extreme Graphics 2 Driver
  - Photofiltre

  Beeldschermadapter:

  Interl(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller (staat overigens twee keer bij beeldschermadapters in aparaatbeheer weergegeven)[/quote:0c36ea35ea]

  Heb je het ook bij een extern aangesloten CRT?
  Die koop je tweedehands al vanaf 5-10 euro voor een 15" :wink:
 • Ik heb geen extern beeldscherm aangesloten. Dat zou wel een optie kunnen zijn, maar ik wil eerst graag de kleuren goed ingesteld hebben.
 • Bij photoshop zit dacht ik wel een utility om je kleuren aan te passen. Maar verwacht niet teveel van het scherm, er zijn maar weinig tft's die kleuren een beetje natuurgetrouw weergeven. En voor laptops is dat vaak nog slechter.
 • [quote:60fa4ebe01="gerben"]Bij photoshop zit dacht ik wel een utility om je kleuren aan te passen. Maar verwacht niet teveel van het scherm, er zijn maar weinig tft's die kleuren een beetje natuurgetrouw weergeven. En voor laptops is dat vaak nog slechter.[/quote:60fa4ebe01]

  De acer hier in huis heeft dat ook. Toen mijn ma mijn CRT scherm zag was haar eerste reactie: " Amai, die kleuren zijn veel mooier en helderder dan op de laptop"
  CRT geeft gewoon het mooiste beeld…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.