Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart wil niet installeren

Anoniem
O_Tiby
11 antwoorden
 • Ik heb kortgeleden een overtollige videokaart gekregen maar kan deze niet installeren. Het betreft een Peak GeForce FX5700LE. De computer
  is van midden 2002 en heeft de volgende onderdelen:
  - moederbord ASUS P4PE
  - processor Intel Pentium IV 1.8 Ghz 400 Mhz
  - geheugen 512 Mb Sdram
  - besturingssysteem Windows XP Professional met Servicepack2
  Tijdens het installeren wordt iets gezegd over RunDll en kan Nvqtwk niet
  vinden. Bij de kaart is een CD-Rom met NVidia drivers meegeleverd. Als ik via het internet nieuwere drivers ophaal krijg ik tijdens het installeren de melding dat ze niet digitaal zijn ondertekend en dat het installeren beter kan worden afgebroken. Ook bij doorgaan wordt de kaart niet geinstalleerd.

  Wie kent het probleem en wie weet raad?
 • Heb je de Forceware 84.21 geprobeerd?
 • Ja, die had ik al geprobeerd en ook de internationale versie. Volgens NVidia zijn de bestanden WHQL ondertekend maar Windows zegt dat ze niet voldoen aan de Logo-test die controleert of de bestanden compatibel zijn met XP. Bij toch doorgaan wordt de kaart niet geïnstalleerd. Ook het
  uitschakelen van RunDLL - NvQTwk via msconfig biedt geen oplossing.

  Heeft iemand enig idee waarom de kaart niet wordt geïnstalleerd?
 • Wat was je vorige videokaart? Heb je de drivers van je oude videokaart verwijderd? Probeer anders eens Drivercleaner om alles weer te verwijderen en vervolgens weer opnieuw te installeren.
 • Chipset drivers eens updaten?
 • De kaart die eerst in de computer zat en verder prima werkte was een
  Leadtek Winfast GF3 Ti200 T met 64Mb DDR TV. Omdat de nu gekregen kaart een GF4 was met 256 Mb geheugen dacht ik wat snelheidswinst te halen. Maar zoals gezegd de kaart wil zich niet laten installeren.

  Ik heb inmiddels Drivercleaner in veilige modus toegepast maar zonder resultaat.

  Windows XP zegt na elke poging dat de software niet kan worden geïnstalleerd omdat deze niet digitaal is ondertekend of niet juist is ondertekend. Wat kan dit betekenen? Het lijkt me vreemd dat geen enkele driver van NVidia op de juiste manier is ondertekend.

  Gerben zegt "chipset eens updaten?" Wat bedoel je hiermee?. Het Bios heb ik geflasht met de laatst verkrijgbare update voor het Asus P4PE moederbord (rev. 1007). Wat kan er nog meer geupdate worden en hoe?

  Als gewoon iemand dacht ik dat elke nieuwere AGP-kaart paste op een moederbord met AGP-4x slot. Is dit soms niet het geval en kan ik beter de oude kaart maar terugzetten?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.
 • Die melding van xp hoef je je niks van aan te trekken, betekent gewoon dat je geen whql driver hebt. Dwz door microsoft goedgekeurd. Als het goed is, kun je gewoon doorgaan met de installatie.
 • [quote:a621da425d="K. Hageman"]Gerben zegt "chipset eens updaten?" Wat bedoel je hiermee?[/quote:a621da425d]Daar bedoelt hij het installeren van de Windows drivers voor je Intel 845PE chipset mee. Die kun je hier vinden.
 • Ik denk dat die wel ok zijn, anders zou de nvidia installer al eerder afbreken, en zou hij die whql melding niet te zien krijgen.
 • Welke driver voor de Intel chipset 845PE moet ik installeren? Op de download pagina van Intel staan 9 mogelijkheden. Sommige zijn bedoeld voor ontwikkelaars, andere alleen voor ingebouwde grafische chips. Ik ga er vanuit dat ik die niet moet hebben.

  Het bestand "infinst_autol.exe" (Chipset Installation Utilitity 7.2.2.1006) heb ik inmiddels geïnstalleerd. Was dit een driver of is dit weer wat anders. Het installeren van dit bestand heeft het probleem in ieder geval niet opgelost.

  Het installatieproces van de kaart doorloopt alle stappen. Ik krijg de melding "stuurprogramma met succes geïnstalleerd". Als ik echter de computer opnieuw opstart zegt hij "nieuwe hardware gevonden, noemt de kaart, vraagt nog wat bestanden en zegt aan het eind van het proces "er is een fout opgetreden, hardware kon niet worden geïnstalleerd.

  Graag jullie reactie
 • Ik heb een andere harde schijf op de computer aangesloten, partitie C geformatteerd en Windows XP opnieuw geïnstalleerd. De videokaart werkt nu wel. Heeft iemand enig idee welk programma of bestand de installatie
  van de videokaart op de originele harde schijf in de weg kan zitten? Of moet bij vervanging van hardware altijd XP opnieuw geïnstalleerd worden?

  Graag jullie reactie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.