Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitor krijgt geen signaal meer

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Heb vanmorgen mijn pc van binnen schoongemaakt met de daarvoor bestemde spuitbus. De ventilator van de videokaart zat dusdanig vol stof dat ik de videokaart even losgedraaid heb om de ventilator beter schoon te kunnen spuiten. Daarna heb ik videokaart weer teruggeplaatst en alles weer netjes aangesloten, pc opgestart en wat denk je …. geen beeld, het groene lampje van de monitor gaat aan, om vervolgens op oranje te springen.

  Dacht eerst dat het aan monitor lag, dus heb ik er een andere monitor op aangesloten, die had hetzelfde probleem. Monitoren op andere pc aangesloten en daar deden ze het wel, dus het probleem ligt niet bij de monitor.

  Inmiddels heb ik een andere videokaart in de betreffende pc gestoken … wederom geen signaal naar monitor. De ventilator op de videokaarten begint wel te draaien, dus naar mijn mening krijgt hij wel "voeding".

  Ik heb ook geprobeerd om mijn monitor (crt) aan te sluiten via de dvi aansluiting d.m.v. een verloopstukje, maar dan krijgt de monitor ook geen signaal.

  Ook heb ik een CMOS reset uitgevoerd, alles zonder resultaat.

  HELLUPPP, heeft iemand een idee ??? Is mijn agp slot stuk ??

  BVD voor eventuele reacties.

  Ps. ik krijg op het scherm geen melding te zien van "no signal input" of iets dergelijks.
 • Lijkt op mijn probleem…
  Even testen zonder videokaart.. Als het moederbord dan geen piepjes geeft (foutcode), dan kan je wel stellen dat je AGP slot kapot is.

  Als ie wel piepjes geeft zonder videokaart dan zou ik het AGP slot nog ff goed schoonspuiten
 • Heb geprobeerd om pc zo kaal mogelijk op te starten, dus mb, videokaart en maar 1 geheugenbankje. Ik kreeg het opstartscherm te zien en kon in BIOS. Daarna het 2e geheugenbankje erbij geplaatst, werkte nog steeds. Daarna mijn S-ATA harde schijf aangesloten, pc start nog steeds op en het Windows XP opstartscherm verschijnt zelfs, maar daar blijft het dan ook bij, het lampje van het beeldscherm begint oranje te knipperen, de pc ratelt nog een beetje en als laatste begint het diskettestation te ratelen, net alsof hij deze wil lezen (is overigens niet op kabel aangesloten, alleen de stroomkabel zit erin ….).

  Iemand enig idee ? Ligt het aan mijn harde schijf ???

  Pc reageert daarna ook niet meer op ctrl-alt-delete moet hem met de resetknop op kast opnieuw opstarten.
 • sommige kaarten hebben extra voeding nodig, zo misschien ook de jouwe.

  heb je het voedingsdraadje weer aangesloten?
  (dat was ik dus vergeten)

  edit: niet meer relevant dit /edit
 • Heb harde schijf laten scannen door de diagnostic tool van WD. Deze vindt geen fouten.

  Heb pc opnieuw opgestart in veilige modus, dit werkt wel …. Kan het zijn dat Windows XP "van slag is" doordat ik videokaart eruit gehaald heb ??

  Ik zal eens kijken of systeemherstel werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.