Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

desktop via laptop bekijken

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vroeg mij af: is het mogelijk om mijn laptop te gebruiken als scherm voor een desktop computer? De laptop gebruik ik standaard, maar mijn desktop computer (waar geen monitor meer bij zit) wil ik ook gaan gebruiken. Hoe kan ik middels de laptop de desktop computer benaderen? Via de laptop wil ik bijvoorbeeld programma's op de desktop installeren en dat soort dingen. De laptop moet wat beeld betreft de vervanging zijn van de monitor die de desktop computer eerst had.

  Willem
 • Hardware matig is het bijna onmogelijk (dus een kabel aan je laptop scherm maken) Maar dmv software kan heel veel.

  Je kan bijvoorbeeld een realv vnnc server (http://www.realvnc.com/) op de pc zetten en dan over je netwerk (heb je dat?) de pc beheren via een remote desktop. Het lijkt dan net of je er echt achter zit (iets langzamer en niet geschikt voor bijvoorbeeld spelletjes)

  Is dat wat?
 • Dat zou een oplossing kunnen zijn. Het is echter zo dat ik de laptop als monitor wilde gebruiken om de desktop computer in een netwerk te koppelen. Als ik het goed begrijp zal ik dus eerst even een monitor moeten regelen om de desktop (met Windows98) in een netwerk te krijgen, waarna ik het door u genoemde programma kan gebruiken? Is dat overigens ook mogelijk met de combinatie XP en W98? En waar is dat programma te downloaden? Moet ik dat programma op beide systemen installeren?
 • [quote:100240f71b]Als ik het goed begrijp zal ik dus eerst even een monitor moeten regelen om de desktop (met Windows98) in een netwerk te krijgen, waarna ik het door u genoemde programma kan gebruiken? [/quote:100240f71b]

  Dat klopt, ze hoeven niet met elkaar verbonden te worden en zaken te delen als het ip maar benaderbaar is dat is dat voldoende.
  Je zal hier inderdaad wel een monitor voor moeten lenen.

  [quote:100240f71b]Is dat overigens ook mogelijk met de combinatie XP en W98? [/quote:100240f71b]
  Dat is geen probleem

  [quote:100240f71b]En waar is dat programma te downloaden? [/quote:100240f71b]
  http://www.realvnc.com/products/free/4.1/download.html (gratis)

  [quote:100240f71b]Moet ik dat programma op beide systemen installeren?[/quote:100240f71b]
  Je hebt een server (je PC) hierop zet je de server versie
  en je download de viewer deze zet je op de latop. (de viewer zit ook al bij de server dus je hoef het niet los te downloaden)

  Suc6
 • Dank voor de hulp. Ik zal het op deze manier proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.