Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Leadtek Ti4200 vaag beeld. Welke videokaart is scherp genoeg

Anoniem
musicom76
6 antwoorden
  • Ik heb een Leadtek GeForce Ti4200 kaartje. Oud dingetje dus, deed het altijd prima, maar nu ik een 21" CRT op de kop getikt heb, merk ik dat-ie in resoluties hoger dan 1152x864 toch echt niet scherp is. (slechte 2D kwaliteit dus)

    Op mijn vrouw haar pc (met een Matrox G200) is het wel retescherp op die resoluties, dus ik weet dat de monitor wel goed is.

    Mijn vraag is nu: Van welke videokaart (mag max. 50 euro kosten, 3d snelheid boeit neit zoveel) is het bekend dat-ie echt scherp 2D-beeld geeft ? Want een G200 is natuurlijk niet meer te krijgen, en een g400 waarschijnlijk ook niet…
  • Tweedehands een maxtor kaartje kopen lijkt mij goed, of anders een ati ofzo
  • De Matrox Millennium G550 32MB kost bij Computerland €39.
  • [quote:51d5869f13="-stof-"]Tweedehands een maxtor kaartje kopen lijkt mij goed, of anders een ati ofzo[/quote:51d5869f13]Inderdaad , een ATI 9800Pro b.v. Had zelf een Matrox parhelia, die werkte dus niet op mijn nieuwe MB . Dus een ATI 9800 Pro second hands gekocht.Echt een goed beeld . Helaas kort geleden overleden . Nu een Gforge 6600 GT , redelijk 8) beeld maar net zoveel lawaai als een stofzuiger. Ga toch maar eens kijken wat Matrox aan nieuwe kaarten heeft. :D
  • Bedankt voor de reply's. Ik zal eens kijken naar een andere kaart, ik merk trouwens wel dat de monitor kwa convergentie ook niet helemaal lekker is, het is niet overal gelijk zeg maar. "Retescherp" uit mijn startpost was een beetje overdreven achteraf dus, het was gewoon "scherper dan op mijn videokaart". De ene kleur lijkt iets gedraaid te zijn t.o.v. de andere kleur. Zo is het bijvoorbeeld bij een paarse horizontale lijn zo, dat als ik de convergentie via het OSD aanpas dat het links een keurig paarse lijn is, dat hij rechts opsplitst is in een blauwe en rode lijn, vlak op elkaar. Ik heb gehoord dat je zoiets met convergentie ringen op te lossen is, maar is zoiets te doen voor een niet-ervaren persoon als ik ? Ik heb al wel deze en een paar andere monitoren succesvol gefocussed via de stelschroeven, maar convergentie heb ik nog nooit aangepast. Ik bedoel , is het net als met die focusschroeven gewoon wat pielen tot het beeld optimaal is, of is dit riskanter ?
  • [quote:23baf3b5ff="musicom76"]Bedankt voor de reply's. Ik zal eens kijken naar een andere kaart, ik merk trouwens wel dat de monitor kwa convergentie ook niet helemaal lekker is, het is niet overal gelijk zeg maar. "Retescherp" uit mijn startpost was een beetje overdreven achteraf dus, het was gewoon "scherper dan op mijn videokaart". De ene kleur lijkt iets gedraaid te zijn t.o.v. de andere kleur. Zo is het bijvoorbeeld bij een paarse horizontale lijn zo, dat als ik de convergentie via het OSD aanpas dat het links een keurig paarse lijn is, dat hij rechts opsplitst is in een blauwe en rode lijn, vlak op elkaar. Ik heb gehoord dat je zoiets met convergentie ringen op te lossen is, maar is zoiets te doen voor een niet-ervaren persoon als ik ? Ik heb al wel deze en een paar andere monitoren succesvol gefocussed via de stelschroeven, maar convergentie heb ik nog nooit aangepast. Ik bedoel , is het net als met die focusschroeven gewoon wat pielen tot het beeld optimaal is, of is dit riskanter ?[/quote:23baf3b5ff]Tja, een lijntje (wit) horizontaal in het midden is zo gemaakt 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.