Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

drivers

Anoniem
None
11 antwoorden
 • hallo allemaal, ik zit met een klein probleem.
  Een spel van mij (civilization 4) loopt telkens vast als ik hem zit te spelen. Sinds ik een nieuwe videokaart hebt loopt het spel voortdurend vast tijdens het spelen, ik heb de volgende dingen al geprobeerd:
  - ALLE windows updates gedownload en geinstalleerd.
  - PC temperatuur laten testen, bleek goed te zijn en 100% te moeten werken, (ook omdat het spel met mijn vorige videokaart nooit vastliep).
  - Nieuwste Patch geinstalleerd.
  - Alles van het spel doet aan mijn systeemeisen

  het enige wat misschien nog ontbrak was de nieuwste driver van mijn videokaart downloaden, maar dat was nogal verwarrend voor me.
  ik heb een: ATI Radeon 9550 (RV350) (ASUS A9550), vertelt een programma, en op de verpakking van de videokaart staat: ASUS A9550 gamer Edition. (128 mb)
  mijn vraag is: moet ik van ASUS of ATI drivers downloaden? als het van een van hun is waarom staan er dan twee merken in de titel?

  Daarbij wil ik ook graag weten hoe je ze installeert, sinds ik op de website van beide fabrikanten genoeg drivers zie staan, ook voor mijn videokaart, maar hoe weet je welke je moet hebben? Mij leek het dat ASUS de fabrikant was die ik moest hebben, maar waarom staat er op die website ook nog een verhaal over radeon videkoaarten en waarbij je catalyst 6.1 of hoger moest hebben?

  kan iemand me misschien hierover iets meer uitleggen? Ik heb de eerste driver van asus voor mijn videokaart van de lijst gedownload, en geinstaleert, maar het probleem met het spel is nog niet verholpen…wat kan er nog over zijn?…

  bedankt alvast voor de reacties!
 • waar wil ik graag antwoord op?
  -kleine uitleg over videokaarten, wat ati, radeon en asus precies hiermee te maken hebben en wie van hun de echte fabrikant is.
  - hoe ik aan de nieuwste drivers moet komen, ze installeren, en ze gebruike, en hoe ik ze kan herkennen welke geschikt voor mij zijn en welke ik precies moet hebben?
  - hoe het kan dat het probleem nog steeds voordraait indien ik wel het juiste gedaan heb voor mijn videokaart?

  alweer, bedankt voor de reacties, als ze er komen:)
 • p.s. o,ja! helemaal vergeten! ik heb ook direct x 9.0c :) voordat dat voorgesteld wordt:) :wink:
 • [quote:23a2ce33ad="Noobie"]waar wil ik graag antwoord op?
  -kleine uitleg over videokaarten, wat ati, radeon en asus precies hiermee te maken hebben en wie van hun de echte fabrikant is.
  - hoe ik aan de nieuwste drivers moet komen, ze installeren, en ze gebruike, en hoe ik ze kan herkennen welke geschikt voor mij zijn en welke ik precies moet hebben?
  - hoe het kan dat het probleem nog steeds voordraait indien ik wel het juiste gedaan heb voor mijn videokaart?

  alweer, bedankt voor de reacties, als ze er komen:)[/quote:23a2ce33ad]
  1. Asus is de maker van je kaart, de grafische chips er op zijn ontworpen en geleverd door ATI.
  2. Je kan het beste naar www.ati.com gaan en daar de laatste downloaden (ATI Catalyst drivers 6.3)
  3. wat voor kaart had je hiervoor? beste is om eerst alle oude drivers te verwijderen (zie hiervoor de FAQ op dit forum) en dan pas de nieuwe te installeren, wellicht hangt er nog een restje van oude drivers die de problemen veroorzaken.
 • hmm… aha Arjan, ik kan je niet genoeg bedanken voor je reactie:)
  Ik had de drivers van ASUS geinstalleerd..dus dat is al fout nummer 1, hoewel het wel zo is dat er op de asus site precies mijn videokaart staat weergegeven? (de naam A9550) ? dat is bestwel vreemd,..
  het zal inderdaad zo zijn dat mijn oude drivers nog rondhangen, om dit probleem te herstellen heb ik trouwens nog nog een paar vragen,…

  1. Moet ik windows xp dan weer opnieuw installeren?
  2. is ati echt de maker? want op de asus site staat mijn videokaart ook weergegeven als A9550 graphics card, en op de ati site staat hij als Ati Radeon?
  mijn vorige videokaart was een nvidia en die driver hangen inderdaad nog steeds rond.
  3. Als ik de oude drivers verwijder, moet ik dan de pc opnieuw opstarten? of moet ik daarna onmiddelijk de niewue drivers eroverheen schrijven en daarna opnieuw opstarten?
  4. als ik echt de nieuwste drivers op ati moet installeren voor radeon..uhmm..waar vind ik die dan? :oops: ..ik klik op Radeon en dan krijg ik een heel lijstje met 8 links..wat moet ik allemaal downloaden?..alleen die voor high speed of low speed? of beide?

  sorry als dit bericht een beetje hard en verschikkelijk onervaren overkomt, maar ik snap het downlaoden van die drivers op de ati website helemaal niet..
 • https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=293

  1. win xp drivers and software

  2.Radeon

  3.Catalyst 6.4

  NET. Framework is vereist voor deze driver, mocht je deze nog niet geinstalleert hebben, dan moet je de bovenste 2 allebei downloaden. Anders alleen de tweede uit de lijst. wel ff de oudere drivers verwijderen via configuratiescherm—–> software.
  enne.. die drivers van asus zijn ook goed hoor, alleen staan bij ATi de nieuwste drivers eerder op hun site
 • Wat is je voeding? Dit soort problemen treden nog wel eens op met een te zwakke voeding.
 • Dat zal niet het probleem zijn, eerst de drivers:
  -oude eraf
  -nieuwe downloaden
  -nieuwe erop

  En gamen 8)
 • ATI Radeon is de producent van de chips, Asus heeft de kaart gemaakt in zijn totaal verder uit de diverse onderdelen en heeft vervolgens ook haar naam er op gezet en het een typenaam gegeven. dat is die A9550 ofzo.

  En inderdaad niets fout aan de Asus drivers, dat zijn ook de officiele drivers van ATI (die soms nog beetje zijn aangepast door Asus, maar daarmee lopen ze achter op de nieuwste drivers van ati).

  Inmiddels is inderdaad 6.4 uit van de catalyst drivers, foutje van mij.

  oude drivers even verwijderen, pc opnieuw opstarten en dan nieuwe er opzetten.
 • ah oke..we zeggen schijnbaar allemaal hetzelfde, en inderdaad bij de voeding ligt geen probleem:), ik heb de catalyst driver gedowload en net framework,..oude drivers eraf met een handig tooltje,..pc herstart, nieuwe driver geinstrallleerd en opnieuw herstart..het beeld flikkerde even, maar alles bleek daarna 100% goed te werken en schijnbaar is het probleem met mijn spel verholpen (voor zover ik weet:))..
  Ik heb rondgekeken op de F.A.Q voor de videokaarten op dit forum,
  haha, kan beter voortaan hier kijken als ik informatie wil dan op de websites van de makers,.. maar toch

  bedankt voor jullie reacties allemaal:)
 • [quote:612170a90a="Noobie"]
  Ik heb rondgekeken op de F.A.Q voor de videokaarten op dit forum,
  haha, kan beter voortaan hier kijken als ik informatie wil dan op de websites van de makers,.. maar toch
  [/quote:612170a90a] Dat sowiezo :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.